Problem kompanija

Započeo Mixyz, Jul 03, 2022, 22:06:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Napravio sam sistem kompanija i kada igrac odnese bure na odredjeno mesto u cisternu kompanije koje je zaposljen treba da stigne 50l kao nafte , ali ne stigne nista u cisternu kompanije i pise 0l
Deo skripte: https://pastebin.com/9WdXPxes
ako treba nesto napisite mi
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem)://

Ti samo povecavas vrednost u nizu, sto tehnicki doda 50 na kompGorivo, a to sto pise 0 je zato sto nisi nigde update label ili sta vec.
Drugi moguci problem je da xKompanijaID igraca nije ista koju i proveravas, mada mislim da ti se doda gorivo samo ti ne update label ili sta koristis da ti prikaze to.

Jeste , bio si upravu , update sam label i to je to , ali pazi on dodaje gorivo samo kada igrac koji ima kompaniju dostavi gorivo u skladiste , ali mene zanima kako da kada drugi igrac dostavi gorivo u skladiste , da se i tada stvori u cisternu gorivo

[pawn]new id = PI[ playerid ][ xKompanijaID ];
         KompanijaInfo[ id ][ kompGorivo ] += 50;[/pawn]
Ovo ti je problem i zato samo igrac koji poseduje kompaniju moze dostaviti naftu...

Posalji KompanijaInfo

[pawn] if(PrenosiB[playerid] == 1)
   {
       for(new i; i < sizeof(KompanijaInfo); i++)
       {
          if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 15.0, KompanijaInfo[ i ][ kompPos ][ 0 ], KompanijaInfo[ i ][ kompPos ][ 1 ], KompanijaInfo[ i ][ kompPos ][ 2 ])) // provera da li je igrac u blizini neke kompanije kako bi toj kompaniji odredio ID
         {
             if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 2.0, 206.8918,1400.2454,10.6980)) // tvoja lokacija za ostavljanje burica
            {
                if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid,-1,"Ne smete biti u vozilu!");
                DisablePlayerCheckpoint(playerid);
               RemovePlayerFromVehicle(playerid);
               ClearAnimations(playerid);
               StopLoopingAnim(playerid);
               RemovePlayerAttachedObject(playerid, 0), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 1), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 2), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 3), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 4),
               RemovePlayerAttachedObject(playerid, 5), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 6), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 7), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 8), RemovePlayerAttachedObject(playerid, 9),
               RemovePlayerAttachedObject(playerid, 10);
               Provera[playerid] = 0;
               ProveraBroj[playerid] = 0;
               g_NovacPlus(playerid, 600);
               KompanijaInfo[ i ][ kompGorivo ] += 50;
               SetPlayerSpecialAction(playerid, SPECIAL_ACTION_NONE);
               SendClientMessageEx(playerid, -1,"{3399FF}[DOSTAVLJEN BURIC]{FFFFFF} Uspesno ste dostavili bure sa naftom. Zarada: 600$");
                PrenosiB[playerid] = 0;
             }
         }
      }
   }[/pawn]
Javi da li odgovara, ili se javi PM

nece da dostavi bure kad dodje igrac na Checkpoint

Da li ti izbacuje message kad ukucas cmd ili nema nista?

U enum-u za kompaniju dodaj

[pawn]Nafta,[/pawn]
zatim kad bilo koj igrac dostavi naftu uzmes ID od firme i dodas naftu na tu firmu primer
[pawn]FirmaInfo[firmaid][Nafta]+=50;, SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}[KOMPANIJA]{FFFFFF} Dostavili ste 50 litara nafte i zaradili 1921");[/pawn]