Pomoc u vezi tablica

Započeo Mixyz, Jun 27, 2022, 13:47:51 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Pozdrav svim clanovima foruma , naime naisao sam na jedan problem koji ne mogu resiti.Imam napravljen rent sistem kada igrac kuca /rent da mu izadje dialog gde on moze da izabere koje ce model auta da izabere kao rent i vreme trajanja renta.Meni rent sistem funkcionise super radi sve , ali pokusao sam da napravim da kada igrac uzme rent da na autu iza pise tablice "RENT" ,ali nesto nije htelo pa iza pisu neka slova XYZ... tako nesto odprilike

Deo skripte: https://pastebin.com/stWjnK0y
Uglavnom sam ovu komandu napravio ali nije htela: SetVehicleNumberPlate(Rentano[ playerid ], "RENT");
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):/
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):/

Ne gledam citavu komandu, samo relativne delove. SetVehicleNumberPlate(Rentano[ playerid ], "RENT");  je ispravno, ali nisi respawn vozilo nakon toga. Moras da respawn ili re-stream (izadjes i udjes u zonu strema vozila), da bi video nove tablice.
Dodaj SetVehicleToRespawn(Rentano[ playerid ]); nakon sto setujes tablicu.

skripta za rent je kao na Balkan School , vozilo se respawna samo i vozilo nije napravljeno nego se stvori kad izaberes rent gde posle tog isteka renta/ili /unrenta vozilo ne ostaje na mapi zato sto nije spawnano

Citat: Mixyz poslato Jun 27, 2022, 18:25:29 POSLE PODNE
skripta za rent je kao na Balkan School , vozilo se respawna samo i vozilo nije napravljeno nego se stvori kad izaberes rent gde posle tog isteka renta/ili /unrenta vozilo ne ostaje na mapi zato sto nije spawnano
Sve to stoji, ja ti govorim sledece. Vozilo se mora respawn na klientu. Za to postoje 2 nacina, jedan je da pozoves gore navedenu funkciju, drugi je da klient izadje iz zone streamovanja vozila i da se vrati (da ne bude kasnije ne koristim streamer za vozila - govorim o built in streameru u samp-u, to jest default limitima i podesavanjima)
Znaci ja kad kazem da respawn, to je da bi promene dobile svoj efekt na klientu. Da bi sistem renta kako si ti zamislio radio, ti moras da respawn vozilo odmah nakon sto ga kreiras samo da bi se promena tablica sa default na RENT ucitala na igracevom ekranu.

Edit: Neaktivna tema, lock
Poslednja Izmena: Jun 30, 2022, 10:20:21 PRE PODNE od Deleted User