Razlika izmedju CMD i YCMD

Započeo Jovan Spasic, Maj 02, 2022, 21:02:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Pitanje
Opširnije: Imam pitanje za sve vas koji se vise razumete ja iskreno ovo skriptanje radim kao hobi sta je bolje YCMD: ili CMD: ja koristim YCMD sad zelim da vidim vase odgovore sta je bolje
Dodatno: Vaš odgovor
Poslednja Izmena: Maj 06, 2022, 11:02:53 PRE PODNE od Deleted User

Isti djavo. Razlika je sto YCMD je deo veceg paketa pod imenom YSI i ima masu stvari koje se automatski resavaju. Imas grupe, jezike, kontrolu pristupa i slicno dok ZCMD recimo nema nista nego je samo namenjen da odvoji logiku jedne komande od ostalih a ne da trpas sve u OnPlayerCommandText.
U sustini ycmd ili ti y_commands radi i sa CMD: prefixom i backward je compatabilan sa ZCMD to jest obican kod CMD:komanda(playerid, params[]) mozes da koristis u ycmd a da ne edit nista i radice kako treba.

Neko moje licno pravilo je ako koristis nesto iz YSI tipa grupe ili nesto slicno, pa to koristis i za komande onda je y_commands opravdano, ako ne koristis nista od toga nego samo da bude komanda onda ZCMD je sasvim dovoljno posto ima manji footprint kako u memoriji tako i na CPU (doduse to je opet sve zanemarlivo u poredjenu sa ostalim stvarima po modovima)

Ako koristis bilo sta iz ysi paketa, bespotrebno je dodavati ZCMD... A sto se tice razlike, ycmd je laksi za manipulisanje i ima vise funkcija...