Pitanje

Započeo schatzi, Decembar 20, 2021, 21:18:20 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Kako da u TextDraw Editoru od Adr1-a postavim onaj usebox providan el sam navikao na ipleomax ali zelim da predjem na Adr1ev
Opširnije: //
Dodatno: //
Poslednja Izmena: Decembar 23, 2021, 14:55:35 POSLE PODNE od 'xza

Na koji box misliš? Ako misliš onaj kao menu od tdeditora, ne može

Citat: 'xza poslato Decembar 21, 2021, 12:12:02 POSLE PODNE
Na ipleomax ima da napravis td sa textom texture box onaj sam bojom  i ima onaj deafult koji je providan neka odprilike crna boja

Citat: 'xza poslato Decembar 21, 2021, 12:12:02 POSLE PODNE
sry za dp https://imgur.com/zGANtfZ na ovakav box mislim providan

Kad kreiras box imas dole opciju BoxColor i ides ono zadnje u dialogu ja msm RGBA da je nemam pojma pa te prvo pita za red stavis 0 pa onda ne znam koda stavis 0 i na Aplha stavis odp 180 bice ti takav providan

Ili jednostavnije jos :

U TDEditoru : Stavis background color, izvuces boju sa interneta, hex naravno, primer #FF0000 ( CRVENA ), eh sada u dialogu za Background color stavis 0xFF0000FF

Dva zadnja slova na kraju su oznaka za transparentnost, listu mozes pogledati na ( https://gist.github.com/lopspower/03fb1cc0ac9f32ef38f4 ) i zatim samo menjas zadnje dve vrednosti dok ne dodjes na transparentnost koja ti odgovara

Na primer, za crvenu, ako hocu da bude vidljiva 90%, stavicu background color na 0xFF0000E6

U skripti :

Isti princip, samo sto ovde menjas :

TextDrawBackgroundColor(Text:text, color)

Ili
PlayerTextDrawBackgroundColor(playerid, PlayerText:text, color)

Umesto color stavis isto kao sto si i gore ( 0xFF0000E6 )

Ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj

Hvala svima za odgovore probacu sve kasnije posto u ipleomaxu pola tdova mi nestanu kada ih ubacim

Sorry za DP samo da se zahvalim V01D-u (Svaki put mi je pomoga  :D) LOCK