Draw Distance

Započeo NikolaBL, Novembar 13, 2021, 16:42:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kako da stavim draw distance 750.00 pomoc pls, ?
Deo skripte: //
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //

Zadnji parametar u CreateObject kreiraj ili promijeni na željeni draw distance.
Ako koristiš Streamer,
[pawn]CreateDynamicObject(modelid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:rx, Float:ry, Float:rz, worldid = -1, interiorid = -1, playerid = -1, Float:streamdistance = STREAMER_OBJECT_SD, Float:drawdistance = STREAMER_OBJECT_DD, STREAMER_TAG_AREA areaid = STREAMER_TAG_AREA -1, priority = 0);[/pawn]
Tu ti sve piše, koristi google.
zvoni motorola kad je secemo na pola

Za pocetak treba da razumes sta radis i zbog cega. Limit objekata za samp je 1000 koliko znam, a cini mi se da nema za igraca (to samo streamer dodaje). Da bi se to uvecalo koristi se streamer koji brise i kreira objekte kako se koji igrac priblizi nima.
Onda imas dva pojma, stream distancu i draw/render distancu. Stream je distanca na kojoj ce se objekat kreirati fizicki za klienta/server. Dok je draw/render distanca sa koje ce krenuti da se prikazuje u klientu.

Znaci prvo treba da ti stream distanca bude minimum koliko i draw ili veca. Drugo, sa-mp server po defaultu ima svoj streamer za objekte, vozila i slicno, a default stream distanca je 300.0, tako da osim sto treba da izmenis u CreateObject/CreateDynamicObject te distance, treba i da povecas stream_distance u server.cfg

Imaj u vidu da ti veca distanca za stream exponencialno uvelicava CPU i Network usage.

Citat: Deleted User poslato Novembar 14, 2021, 13:50:46 POSLE PODNE
Za pocetak treba da razumes sta radis i zbog cega. Limit objekata za samp je 1000 koliko znam, a cini mi se da nema za igraca (to samo streamer dodaje). Da bi se to uvecalo koristi se streamer koji brise i kreira objekte kako se koji igrac priblizi nima.
Onda imas dva pojma, stream distancu i draw/render distancu. Stream je distanca na kojoj ce se objekat kreirati fizicki za klienta/server. Dok je draw/render distanca sa koje ce krenuti da se prikazuje u klientu.

Znaci prvo treba da ti stream distanca bude minimum koliko i draw ili veca. Drugo, sa-mp server po defaultu ima svoj streamer za objekte, vozila i slicno, a default stream distanca je 300.0, tako da osim sto treba da izmenis u CreateObject/CreateDynamicObject te distance, treba i da povecas stream_distance u server.cfg

Imaj u vidu da ti veca distanca za stream exponencialno uvelicava CPU i Network usage.
Lepo objasnjeno!!!