Pomoč

Započeo Fr0z3n, Avgust 24, 2020, 13:17:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kako da stavim da na odredjeni broj igraca koji pise dole da bude zeleni tekst a ako nema dovoljno igraca da bude bele boje text
Deo skripte:
CMD:nagrade( playerid, const params[] ) {
	SPD(playerid, dialog_Nothing, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "{0489C7}Sistem Nagrada", \
		"{0B8D05} Sistem nagrada je sistem koji zavisi od broja igraca na serveru. \n\
		{0B8D05} veci broj igraca povlaci za sobom vece i vrednije nagrade! \n\
		{0B8D05} Prednost ovog sistema je sto zavisi iskljucivo od igraca. \n\
		{0B8D05} jer samo sloga i trud moze doneti svima dobitak! \n\n\
		{0B8D05}                 Spisak svih nagrada!\n\
		{0B8D05} Eventi na 13 minuta - Potreban broj igraca: 5\n\
		{0B8D05} Paketic za pronalazenje(Respekt) - Potreban broj igraca 10\n\
		{0B8D05} Paketic za pronalazenje(Novac) - Potreban broj igraca 15\n\
		{0B8D05} Paketic za pronalazenje(Level) - Potreban broj igraca 20\n\
		{0B8D05} Paketic za pronalazenje(DPoeni) - Potreban broj igraca 30\n\
		{0B8D05} +1 Respekt svim igracima(Plata) - Potreban broj igraca 35\n\
		{0B8D05} +$1500 Novac svim igracima(Plata) - Potreban broj igraca 40\n\
		{0B8D05} +0.1 Kamatna stopa svim igracima(Plata) - Potreban broj igraca 45", "{03E736}U redu", "");
   	format( globalstring, sizeof( globalstring ), "* %s gleda sistem nagrada (/nagrade)", ImeIgraca( playerid ) );
	PorukaRadius( 20.0, playerid, globalstring, LJUBICASTA );
	return 1;
}

Pawno Code: [Izaberi]
Vaš odgovor
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Kod: [Izaberi]

daddyDOT

*

Balkan SA:MP designer

Počeo sam ti ja praviti ali me uzeo drugi posao, uglavnom ono što misli jeste da ukoliko npr ima 5 igrača na serveru ovaj tekst:
"Potreban broj igraca: 5\n\" se promijeni odnosno da broj 5 postane zelen, tako isto i za ostale, ako ima 10 igrača onda su zeleni i ova prethodna 5ica i naedna 10ka.

Evo kako bi to mogao odraditi, koristi foreach da detektujes i zbrojis online igrace, napravi varijablu npr new count; i u provjeri u foreachu dodaj count++;

dalje samo pravis detekcije npr if(count >= 5) { i onda pokazes onu poruku samo u obliku da broju 5 stavis zelenu boju
i onda pod else { pokazes poruku bez te boje, to uradis za sve.

Citat: daddy. poslato Avgust 24, 2020, 16:13:30 POSLE PODNE
Počeo sam ti ja praviti ali me uzeo drugi posao, uglavnom ono što misli jeste da ukoliko npr ima 5 igrača na serveru ovaj tekst:
"Potreban broj igraca: 5\n\" se promijeni odnosno da broj 5 postane zelen, tako isto i za ostale, ako ima 10 igrača onda su zeleni i ova prethodna 5ica i naedna 10ka.

Evo kako bi to mogao odraditi, koristi foreach da detektujes i zbrojis online igrace, napravi varijablu npr new count; i u provjeri u foreachu dodaj count++;

dalje samo pravis detekcije npr if(count >= 5) { i onda pokazes onu poruku samo u obliku da broju 5 stavis zelenu boju
i onda pod else { pokazes poruku bez te boje, to uradis za sve.
Koji je tebi kurac, zašto bi pravio count ++ hahah

Na telefonu sam ali skontat ćeš već

format(string, sizeof(string), "Evo ga %s5", Iter_Count(Player) < 5 ? "{FF0000}" : "{00FF00}");

ZNAČI za svaki %s tako, samo menjaš broj kod Iter_Count

Inače da dodam:
Vidim da koristiš na više mesta pa ni

new num_players = Iter_Count(Player);

Ne bi bilo loše

Minor razlika svakako

Mozes li da das malo bolji primer nisam imao dotacnih tacaka sa ovim

CMD:nagradice( playerid, const params[] ) {
    new DialogStrgEx1[ 4000 ];
    strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} Sistem nagrada je sistem koji zavisi od broja igraca na serveru.\n");
    strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} veci broj igraca povlaci za sobom vece i vrednije nagrade!\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} Prednost ovog sistema je sto zavisi iskljucivo od igraca.\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} jer samo sloga i trud moze doneti svima dobitak!\n\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05}                 Spisak svih nagrada!\n");
	new string[124];
	format(string, sizeof(string), "Evo ga %s5", Iter_Count(Player) < 5 ? "{0B8D05} Eventi na 13 minuta - Potreban broj igraca: 5" : "{FFFFFF} Eventi na 13 minuta - Potreban broj igraca: 5");
}

Citat: Fr0z3n poslato Avgust 24, 2020, 21:54:55 POSLE PODNE
Mozes li da das malo bolji primer nisam imao dotacnih tacaka sa ovim

CMD:nagradice( playerid, const params[] ) {
    new DialogStrgEx1[ 4000 ];
    strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} Sistem nagrada je sistem koji zavisi od broja igraca na serveru.\n");
    strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} veci broj igraca povlaci za sobom vece i vrednije nagrade!\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} Prednost ovog sistema je sto zavisi iskljucivo od igraca.\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05} jer samo sloga i trud moze doneti svima dobitak!\n\n");
	strcat( DialogStrgEx1, "{0B8D05}                 Spisak svih nagrada!\n");
	new string[124];
	format(string, sizeof(string), "Evo ga %s5", Iter_Count(Player) < 5 ? "{0B8D05} Eventi na 13 minuta - Potreban broj igraca: 5" : "{FFFFFF} Eventi na 13 minuta - Potreban broj igraca: 5");
}

y_iterate dokumentacija

Ma nema veze brate, sve jedno sam uradio kao sto mi je onaj reko i radilo je mrzi me da prelistavam sad sve...