Pomoc

Započeo Markovicc, April 16, 2020, 17:40:32 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Nije error nije warning nego pitanje znate ono kao kad kreirate da se ulazi i izlazi u enterijer e pa ono kao KEY_ itd sta tu ide za broj 2
Dio skripte: [ pawn ]
public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
{
    if (strcmp("/radio", cmdtext, true) == 0)
    {
        PlayAudioStreamForPlayer(playerid, "https://www.youtube.com/watch?v=WL_UmiTlt8E");
        return 1;
    }
    if (strcmp("/radiopos", cmdtext, true) == 0)
    {
        new Float:X, Float:Y, Float:Z, Float:Distance = 5.0;
        GetPlayerPos(playerid, X, Y, Z);
	PlayAudioStreamForPlayer(playerid, "https://www.youtube.com/watch?v=WL_UmiTlt8E", X, Y, Z, Distance, 1);
	return 1;
    }
    return 0;
}

Problem(error/warning): Pa ovo je login muzika i sada kada ulazim na srw ovo se ne cuje mislim da je do ovoga sto pise return 0; ili do ovoga true 0,
Zeleo bih da napomenem da sam pocetnik u skriptanju i da nema razloga da pisete retardirane komentare tipa "ahahahaha idi ubi se retarde kako ovo ne znas" itd...
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):
Vecinu vaznih stvaru u svetu postigli u ljudi koji nisu odustajali kada se cinilo da uposte nema nade.

Nisam te lepo razumeo..

Koliko sam pokusao da protumacim sta si hteo reci, verovatno mislis kako da pustis muziku kada se igrac uloguje??

Pazi sada, ovo sto si ti napravio je komanda, koja pritom nece raditi.

Kada igrac ukuca /radio , treba da pusti pesmu. Problem kod toga je sto PlayAudioStreamForPlayer ima 2 argumenta, playerid i link pesme. Link pesme mora da se zavrsava sa .mp3. Posto si naveo youtube link. nece raditi. Predlog da upload-as muziku na sajt kiwi6 ( KLIK ) i onda stavis direct link koji se zavrsava sa .mp3

Okej, druga stvar, pustice muziku kada igrac ukuca komandu, pritom string compare ( tacnije uporedjivanje stringova, strcmp) je poprilicno zastarela metoda za pravljenje komandi i spora. Predlog da koristis neki command processor ( YCMD, ZCMD, PAWNCMD...)

Ako hoces da se igracu pusta muzika tokom logina ili registera, pod OnPlayerConnect stavis PlayAudioStreamForPlayer

Citat: V01D poslato April 16, 2020, 17:56:54 POSLE PODNE
Nisam te lepo razumeo..

Koliko sam pokusao da protumacim sta si hteo reci, verovatno mislis kako da pustis muziku kada se igrac uloguje??

Kada igrac ukuca /radio , treba da pusti pesmu. Problem kod toga je sto PlayAudioStreamForPlayer ima 2 argumenta, playerid i link pesme. Link pesme mora da se zavrsava sa .mp3. Posto si naveo youtube link. nece raditi. Predlog da upload-as muziku na sajt kiwi6 ( KLIK ) i onda stavis direct link koji se zavrsava sa .mp3

Okej, druga stvar, pustice muziku kada igrac ukuca komandu, pritom string compare ( tacnije uporedjivanje stringova, strcmp) je poprilicno zastarela metoda za pravljenje komandi i spora. Predlog da koristis neki command processor ( YCMD, ZCMD, PAWNCMD...)

Ako hoces da se igracu pusta muzika tokom logina ili registera, pod OnPlayerConnect stavis PlayAudioStreamForPlayer

native PlayAudioStreamForPlayer(playerid, const url[], Float:posX = 0.0, Float:posY = 0.0, Float:posZ = 0.0, Float:distance = 50.0, usepos = 0);

:D

Citat: V01D poslato April 16, 2020, 17:56:54 POSLE PODNE
Nisam te lepo razumeo..

Shvatio sam sto hoces da mi kazes ali kako da uplodam pesmu na ovaj sajt posto nema nigde opcija upload !? to jest sve uradim i pise neka unknown error kad ocu da uplodam pesmu mozes li ti to da uradis udji na yt pa skini i uplodaj pa mi posalji ako moze :)
Vecinu vaznih stvaru u svetu postigli u ljudi koji nisu odustajali kada se cinilo da uposte nema nade.

Hvala V01D na pomoci .LOCK.