Pomoc oko nekih warninga

Započeo Martyn, Februar 17, 2020, 20:25:13 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kad kompajlujem mod izbace mi warninzi
Dio skripte:
Modules/player/Functions.pwn(447) : warning 202: number of arguments does not match definition
D:\New folder (2)\Underground Gaming\gamemodes\ugrp_gm.pwn(126) : warning 203: symbol is never used: "CreateHigherObject"
D:\New folder (2)\Underground Gaming\gamemodes\ugrp_gm.pwn(40) : warning 203: symbol is never used: "tmpobjid"

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]//[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

Na prvi pogled ne vidim da ima gresaka , ali na drugi (ako posaljes deo code-a) mozda se i uoci negde :) Mada obicno taj warning symbol is never used znaci da si definisao a da ga nema , npr CreateHigherObject nikad nisam cuo , mozda si se zeznuo mozda si hteo CreateDynamicObject ili tome slicno a symbol tmpobjid su texturisane mape koliko znam a mozda nemas nigde a za prvi warning ne znam na prvi pogled ;)

CreateHigherObject je isto kao createdynamicobject verovatno samo sto podize objekte na z kodinate 500 to je verovatno neki enterijer ili tako nesto, nadji u kodu definiciju CreateHigherObject
GAD SAM JA

Ovo je Undergorund mod pa ima modulse nije sve u jednom pawnu sastavljeno ali znm gde se nalazi to u modulsima

Prvo :
Modules/player/Functions.pwn(447) : warning 202: number of arguments does not match definition

Broj argumenata ne odgovara zadatoj definiciji. Daj nam liniju da znamo sta je to tacno i sta si omasio
Jedan lagani primer:
SendClientMessage(playerid, boja, "Tekst neki", nesto);

Sada ako pogledamo na samp-wiki SendClientMessage, uvidecemo da ona moze imati samo 3 argumenta : id igraca kome se salje poruka, boja teksta, tekst.
Warning ce ti se pojaviti u ovom slucaju, zato sto imas vise argumenata, ili manje, zavisi od situacije. To naravno vazi za sve
Jos jedan primer:
SetPlayerColor(playerid);

Ovde bi takodje izbacilo warning zato sto SetPlayerColor treba da ima 2 argumenta : id igraca kome se postavlja boja, kod boje.
Tako da pogledaj OVAJ LINK i sve ce ti biti jasnije.. Nadam se makar :)

Drugo i trece:
D:\New folder (2)\Underground Gaming\gamemodes\ugrp_gm.pwn(126) : warning 203: symbol is never used: "CreateHigherObject"
D:\New folder (2)\Underground Gaming\gamemodes\ugrp_gm.pwn(40) : warning 203: symbol is never used: "tmpobjid"

Ovaj warning znaci da si napravio novu varijablu i da je nisi nigde upotrebio. Znaci bezveze ti zauzima memoriju.. Ili iskoristi ili obrisi..

Citat: gajic.aMx poslato Februar 17, 2020, 22:24:03 POSLE PODNE

Pise ti gde je, gamemodes->Modules->player->Functions.pwn(ovo otvoris), tu odes na liniju 447 i posaljes ovde :)
Ovo je Undergorund mod pa ima modulse nije sve u jednom pawnu sastavljeno ali znm gde se nalazi to u modulsima

Citat: V01D poslato Februar 17, 2020, 22:33:41 POSLE PODNE
Prvo :

Broj argumenata ne odgovara zadatoj definiciji. Daj nam liniju da znamo sta je to tacno i sta si omasio
Jedan lagani primer:
SendClientMessage(playerid, boja, "Tekst neki", nesto);

Sada ako pogledamo na samp-wiki SendClientMessage, uvidecemo da ona moze imati samo 3 argumenta : id igraca kome se salje poruka, boja teksta, tekst.
Warning ce ti se pojaviti u ovom slucaju, zato sto imas vise argumenata, ili manje, zavisi od situacije. To naravno vazi za sve
Jos jedan primer:
SetPlayerColor(playerid);

Ovde bi takodje izbacilo warning zato sto SetPlayerColor treba da ima 2 argumenta : id igraca kome se postavlja boja, kod boje.
Tako da pogledaj OVAJ LINK i sve ce ti biti jasnije.. Nadam se makar :)

Drugo i trece:

Ovaj warning znaci da si napravio novu varijablu i da je nisi nigde upotrebio. Znaci bezveze ti zauzima memoriju.. Ili iskoristi ili obrisi..
_removebuildings(playerid);
eto linije 447

Sad nadji gde imas "removebuildings" unutar skripte, stock, public, nesto i posalji ovde :/

Citat: V01D poslato Februar 17, 2020, 23:00:42 POSLE PODNE
Sad nadji gde imas "removebuildings" unutar skripte, stock, public, nesto i posalji ovde :/
Resio sam taj warning skontao sam nije trebalo u zagradi playerid ali nzm ova dva resit

Rekoh ti vec, udjes u skriptu, CTRL+F, zatim nadjes "new tmpobjid;", obrises posto ne koristis.
Za drugi isto to uradis, CTRL+F, zatim kucas "new CreateHigherObject;" i opet obrises.
Znaci ukratko brises linije 126 i 40, zato sto te varijable ne koristis..