Memorije ( Optimizacije )

Započeo kingzy', Avgust 06, 2019, 23:56:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: 002 poslato Avgust 08, 2019, 01:43:30 PRE PODNE
Nije da ga branim ali ja ne vidim sta je ovde tesko za prevesti ?

Ovo je lako da se razume ono bas  8)

Give Honor To The One Who Deserve It

Hmm, skripta ti je baby size tako da ovo je sitan mod, gle optimizaciju svako radi na svoj nacin, nema pravila da ti slusas nekog kako hoćeš optimizovati. Ti sam vrsis optimizaciju poznavajuci dobro pawn language i ispisvanjem koda, ukoliko nisi upoznat dovoljno pawno ne mogu ti pomoci to zavisi iskljucivo od coveka koji radi. Koliko ces ti var kakva vrsta vars, to nije meni bitno bitan je tvoj nacin rada i pisanja

Citat: Zile42O poslato Avgust 08, 2019, 12:09:25 POSLE PODNE
Hmm, skripta ti je baby size tako da ovo je sitan mod, gle optimizaciju svako radi na svoj nacin, nema pravila da ti slusas nekog kako hoćeš optimizovati. Ti sam vrsis optimizaciju poznavajuci dobro pawn language i ispisvanjem koda, ukoliko nisi upoznat dovoljno pawno ne mogu ti pomoci to zavisi iskljucivo od coveka koji radi. Koliko ces ti var kakva vrsta vars, to nije meni bitno bitan je tvoj nacin rada i pisanja
Jel i meni mali ? :(
Header size:          38616 bytes
Code size:          8463480 bytes
Data size:         36638644 bytes
Stack/heap size:   17039360 bytes; estimated max. usage=3731 cells (14924 bytes)
Total requirements:62180100 bytes
[Finished in 10.4s]

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Beba je sve do 100k cistog koda, ali čistog po meni. Ne bitno ja samo kažem sta mislim. ÄŒak i 200k moda to je jako lose ako nije modularno radjen. To je rupa bez dna.. 

Koristi PawnPlus za stringove a mozes i da ih pakujes mada cisto sumnjam da ce ti trebati tolika optimizacija jedino ako koristis [2525252] za strinoge ono
Gledaj kako pises kod da nema nepotrebnih stvari i provera

// Pack a string. Packed strings use 75% less memory.
// native -  strpack(dest[], const source[],  maxlength=sizeof string)
new string[32 char];
strpack(string, "Hi, how are you?");

- source
Poslednja Izmena: Avgust 16, 2019, 22:26:08 POSLE PODNE od omcho

Pozdrav, koristi dinamično alociranje memorije (memory.inc) i rBits za varijable. Poslušaj smh-a i @omcho, deluje korisno taj PawnPlus
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix
My includes: TextDraw Buttons

Respect: Bunta, Vedran, Ivan Bagarić, Itz.Yansi, Rade Ćurić (ni ja ne verujem)
Biggest respect goes to: ADRFranklin

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.
Neko im nacrta u temi šta treba uraditi, al' ne vredi nisu svi za skriptanje.