Pomoc

Započeo Claus, Jul 25, 2019, 21:10:53 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Startujem server i sve radi normalno i nakon nekog vremena izbaci igracima server closed the connection i ne moze da se udje, znaci uvek kad neko pokusa da udje pise server closed the connection, i nakon restarta servera moze se opet uci. Ako neko moze da pomogne, hvala unapred!
Deo skripte: [ pawn ]//[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]Ako bude trebao dacu.[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

Mora igrac da uradi nesto ne moze da se startuje i radi dugo i odjednom padne, radi debugove po skripti

EDIT: Takodje trebalo bi ti baciti nesto u srw logu

Citat: 002 poslato Jul 25, 2019, 21:29:17 POSLE PODNE
Mora igrac da uradi nesto ne moze da se startuje i radi dugo i odjednom padne, radi debugove po skripti

EDIT: Takodje trebalo bi ti baciti nesto u srw logu
Da izbaci cek, sad cu ti dati. Neki put kada udjes na server i ostanes afk i udjes a ono server closed the connection.
[21:21:43] [connection] 127.0.0.1:64191 requests connection cookie.
[21:21:44] [connection] incoming connection: 127.0.0.1:64191 id: 0

To se dogaÄ'a i na mome Virtual Games modu iz nekog razoga i ne znam zaÅ¡to iskreno.. ali ne stalno, to se dogaÄ'a u odreÄ'enim situacijama.. ako je crash, ako te ubije na spawnu i takve nekakve glupe stvari koje su iritantne, i igrači su kod mene bar izaÅ¡li sa servera jer je to običan crash i ulazili/izlazili po 3,4 puta na server da bi se to maknilo i da bi uÅ¡li ponovo na server taj sljedeći put kad bi connect stisnuli.. ubiti moguće da je neka pogreÅ¡ka u skripti/pawnu, krivo napisan kod.. ili može biti da je star mysql kao kod mene, jer mi je mod iz 2013 godine i to se vrti druže na digitronu haha... nisam nikad trebo restart servera radit zbog toga i nisam nikad gledo da to fixam iskreno jbga.
Poslednja Izmena: Jul 25, 2019, 21:38:21 POSLE PODNE od Filip.

Citat: Filip. poslato Jul 25, 2019, 21:36:16 POSLE PODNE
To se dogaÄ'a i na mome Virtual Games modu iz nekog razoga i ne znam zaÅ¡to iskreno.. ali ne stalno, to se dogaÄ'a u odreÄ'enim situacijama.. ako je crash, ako te ubije na spawnu i takve nekakve glupe stvari koje su iritantne, i igrači su kod mene bar izaÅ¡li sa servera jer je to običan crash i ulazili/izlazili po 3,4 puta na server da bi se to maknilo i da bi uÅ¡li ponovo na server taj sljedeći put kad bi connect stisnuli.. ubiti moguće da je neka pogreÅ¡ka u skripti/pawnu, krivo napisan kod.. ili može biti da je star mysql kao kod mene, jer mi je mod iz 2013 godine i to se vrti druže na digitronu haha... nisam nikad trebo restart servera radit zbog toga i nisam nikad gledo da to fixam iskreno jbga.
Da, isto i kod mene da ne mogu po 3/4 puta da udju na server, pa cak i vise, pa moram ili ja da rr server, jer drugacije ne moze...

Ne znam iskreno ne razumijem se ja u skriptu uopce, nego samo da podjelim miÅ¡ljenje i probleme koje sam imao.. no kod mene nije svim igračima istovremeno se to deÅ¡avalo nego eto na odreÄ'enim mjestima/lokacijama i tako.. npr na spawnu te killa 2,3 puta izbaci te sa srwa na onu pocetnu sliku " Connecting to server " ako me kontas, i tamo ti pise server closed conection i jbg moras ulazit po 3,4 puta da bi 5 put usao na server.. nikad fixano kod mene jbg. Pozdrav  :)

moguce da u skripti ima neka greska ili sa timerima za kick (10%) ili nesto drugo krivo napisano (90%) pa zaustavi...

testaj debugovima
69

Citat: youngdeal poslato Jul 26, 2019, 00:58:24 PRE PODNE
moguce da u skripti ima neka greska ili sa timerima za kick (10%) ili nesto drugo krivo napisano (90%) pa zaustavi...

testaj debugovima
Juce se drug pucao sa jednim i ovaj ubio druga i drug se spawnao, krenuo par koraka i izasao mu server closed the connection

print("Server Closed The Connection - DEBUG"); // Jel ovako?

Citat: Ñ,ιмιc poslato Jul 26, 2019, 10:28:28 PRE PODNE
print("Server Closed The Connection - DEBUG"); // Jel ovako?

Na svakom debugu radis za jedan broj veci primer - Debug1 pa ides sledeci debug2 itd

Citat: 002 poslato Jul 26, 2019, 15:05:27 POSLE PODNE

Na svakom debugu radis za jedan broj veci primer - Debug1 pa ides sledeci debug2 itd
I kako bi trebalo da mi izbaci ako nesto nije dobro?

Citat: Ñ,ιмιc poslato Jul 26, 2019, 15:15:53 POSLE PODNE
I kako bi trebalo da mi izbaci ako nesto nije dobro?
Citat: Ñ,ιмιc poslato Jul 26, 2019, 09:59:46 PRE PODNE
Juce se drug pucao sa jednim i ovaj ubio druga i drug se spawnao, krenuo par koraka i izasao mu server closed the connection
pa print("debug1"); pa print("debug2"); itd dalje
69

Jel ce se to pokazati u server.logu ako nesto nevalja ili uvek? I kako da saznam preko toga sta nevalja?

Citat: Ñ,ιмιc poslato Jul 27, 2019, 12:11:45 POSLE PODNE
Jel ce se to pokazati u server.logu ako nesto nevalja ili uvek? I kako da saznam preko toga sta nevalja?

Pa gde si stavio debug pisace ti u server logu, i gde ti ne ispise debug logicno da tu ne radi nesto, najbolje ti je da prodjes kroz ceo skriptu i izdebugujes je celu, ali ako kazes da server padne kad se connectujes proveri timere na loginu, i OnPlayerConnect iskontrolisi nepravilnost coda, sa DEBUGovima, i ubaci crashdetect
One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2025