[CL] Cold LIfe ~ Sistem Imanja (Povratak?)

Započeo MirsoN, Januar 20, 2019, 11:02:51 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

C O L D   L I F E
Sistem imanja




Danas vam predstavljamo sistem imanja koji će se nalaziti na Cold Life RP serveru. Imanje moze posjedovati svaki igrač koji zadovolji kriterije koji su potrebni za posjedovanje, tačnije kupovinu imanja (nivo i cijena).




Princip rada
Imanje radi na vrlo jednostavan način, kreirano je kao i ostala nepokretna imovina od strane administratora, te je igrač može kupiti. Igrači takoÄ'er mogu prodavati drugim igračima imanje. Imanje može biti u dvije vrste, veliko i malo. Razlike izmeÄ'u tipova imanja jeste veličina imanja na mapi, zatim veliko imanje može posjedovati krave dok manje ne može.





Stabljike/Vocke
Vocke rade na vrlo jednostavan sistem. Postoje tri tipa: Jabuka, Sljiva i Kruska. Cijene ce varirati o multipieru (cijeni po jednoj vocki), dakle nekada ce na pijaci vise vrijediti jabuka, nekada kruska itd. Voce se moze samo prodavati, trenutno se ne moze koristiti i nemamo u planu to da uvedemo. Mozda i bude kojom prilikom, za sad je to samo mogucnost za zaradu kod vlasnika imanja. Voćka pri sadjenju/otresanju se vraća na 6-10 sati do ponovnog otresanja. Komanda za otresanje: /otresi
Dodatne komande: /utovarigajbu /istovarigajbu /prodajvoce

Napomena: Cijena voca je nasumicno stavljena te ce na serveru znatno puno vise vrijediti. Takodjer popravljena je boja na labelu, ako se neko pita.




Krave
Krave rade na sistem dovozenja na imanje, cuvanja, te muzenja i lifetimea. Krava kao i u stvarnom zivotu moze umrijeti, te pri dovozu krave, lifetime krave se stavlja od 30 do 60 dana (u zavinosti od vase srece - server sam bira). Krava kao i drvo se moze muzati svakih 6 do 10 sati. Dakle za vrijeme jednog kravinog zivota, moze se dosta mlijeka izvuci te zaraditi. Mlijeko se takodjer moze i koristiti za dodavanje healtha, dok se takodjer moze prodati i na pijaci. Komande: /muzi /utovarikravu /istovarikravu /narucikravu /prodajmlijeko







Moguće su neke promjene, ali takoÄ'er je vrlo moguće da doÄ'u i neki dodatci.

Odlučili smo vratitit CL u život, svima su vrata otvorena. Svako ko misli da može doprinijeti zajednici neka se javi PP/PM.

Svaka cast bas je cool
#ROBY
#ONLINE !
----- NIKAD PORAZ SAMO LEKCIJA! -----

#A.J.

Hoće l' bit kakva pozicija preko štele ? :P
@tema Sretno Mire! ;)





svaka cast ,srecno sa zajednicom ! 8)
A N U N N A K I