Ubagovao register i tutorijal

Započeo .Drakula., Septembar 30, 2018, 20:34:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Imam nekakav bag, radio sam register sistem i tutorijal.
Sve sam lepo uradio, napravio TD-ove, napravio dialoge i sve u vezi njih sredio i sve lepo povezao.
Tokom popunjavanja registracionih podataka igracu stoji dole ono Spawn dugme i strelice.
Kada igrac popunjava podatke na register ako klikne na spawn dugme kikovace ga, a ako izadje /Q i udje ponovo ponovo ce unositi podatke.
Ali nakon sto igrac popuni podatke i klikne REGISTER, pocinje mu tutorijal koji mora da ogleda pa tek onda se spawnuje.
Igrac i tokom tutorijala ima Spawn dugme i strelice.
Problem je u tomo:
Ako igrac klikne Spawn tokom tutorijala ono ga spawnuje sa skinom id 0 na neku bezveze poziciju, ali tutorijal i dalje ide, a kada se zavrsi on i dalje ima Spawn dugme i ako tada klikne Spawn ono ga sasvim normalno spawnuje.
Ako igrac tokom tutorijala ode /Q i udje pomovo ubaguje sve, pokaze mu se REGISTER,a ide i tutorijal, moze popunjavati register ponovo, a moze i gledati tutorijal. Ako saceka da se zavrsi tutorijal ono ga sasvim normalno spawnuje.

Moze li mi neko pomoci da resim ovaj bag.
Da uradim da i u toku tutorijala ako klikne spawn da ga kikuje.
Da uradim da ako ode /Q sa tutorijala, kada udje da mu se ne pokaze register i tutorijal, vec da se pokrene samo tutorijal iznova.

Dio skripte: [ pawn ]Ako zatreba, dacu[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]Nema[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): Ako zatreba
Poslednja Izmena: Oktobar 04, 2018, 15:02:15 POSLE PODNE od Bašovski

Kralju ne bih ja rekao da si ti ista povezivao za registracijski sistem,po ovome sto sam procitao ti nisi stavljao niti jednu funkciju za pamcenje da li je igrac vec registrovao nalog,zatim da mu podesis skin i za ovaj dole box spawn treba da se koristi SetSpawnInfo i SpawnPlayer
#M24

Ako igrac sasvim normalno ulazi na server sve lepo radi i sasvim normalno, registruje se, odgleda tutorijal, spawnuje , nakon toga se salo loginuje, nema registracije

Ali ako neko ode /q sa tutorijala onda pocne to da baguje ili ako klikne spawn tokom tutorijala

Stavi pod ondialogresponse prije dialoga za register toggleplayerspectating tako nesto ne znam tacno na mobitelu sam, nadji na netu tacno kako ide

Citat: Legy poslato Septembar 30, 2018, 22:22:03 POSLE PODNE
Da si bolje pazio do toga se ne bi desilo

Zasto ovakve komentare postavljate?

A ovaj je jos gori

Citat: Timur Script poslato Oktobar 02, 2018, 18:42:56 POSLE PODNE

Ako je vec dat odgovor zasto ga CITIRAS opet bzvz ne razumem

@tema ajde vec ti je odgovreno delimicno :)

Hvala svima, evo gledo sam i nikako ne mogu da pronadjem gde sam pogresio.

Koristim OnPlayerRequestClass
Ne koristim OnPlayerRequestSpawn

Ako neko ima vremena, i zna da bi mogao da mi resi, neka se javi bio bi mu puno zahvalan.
Mogu i ovde poslati kodove ali nzm, sta.

new bool: logged_in[MAX_PLAYERS] = false;

// kada se uloguje igrac
logged_in[playerid] = true;

public OnPlayerRequestSpawn(playerid) {
if (!logged_in[playerid]) {
SendClientMessage(playerid, -1, "ne mos se spawnat dok se ne ulogujes.");
return 0;
}
return 1;
}

Problem je resen, tajmeri su bili problem.
Hvala svima