SAMP Launcher

Započeo jasarsoft, April 22, 2018, 00:51:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SAMP Launcher

Trenutno radim SAMP Launcher i želio bi da ovdje podjelim tu informaciju te da se uključe ostali članovi u razvoju istog bilo da se radi o prijedlogu ili programskom kodu.

IDEJA:
1. Univerzalni SAMP Launcher koji će moći klijenti (igrači) instalirati na svoj računar a zatim istim pristupiti odreÄ'enom serveru;
2. Pristup je naravno IP adresa servera koja se kuca na početku pokretanja samo prvi put dok se prebacivanje na drugi server vrši iz meni opcije kao i spremanje server liste tako da se lahko igrač može prebaciti na drugi sserver bez ponovnog kucanja IP adrese.
3. Aplikacija će da sadrži "puni" uvid u stanje na serveru kao što su ID, Nick, Score i Ping igrača; Originalna SAMP aplikacija ima ograničenje u implementaciji zbog veličine buffer-a tako da ne može prikazati mnogo igrača (preko 256 čini mi se);
4. Plan je da se napravi dodatna server aplikacija koju će koristiti i podesiti oni koji su vlasnici servera i čiji je cilj da klijentskoj (igraču) strani pruže dodatne informacije o serveru u koje ulaze modifikacije, zabrane app od treći strana (cheat) itd.; ili da se definišu xml formati koje će držati vlasnici na svojim domenama u koje će ovisno o vrsti podešavati i unositi podatke; ili da se sve to vrši u MySql bazi podataka kojoj će pristupati aplikacija;
5. Dvije najvažnije "nadopune" na originalni (standardni) SAMP launcher (onaj koji se isporučuje zajedno sa SAMP-om) i razlog zašto uopšte praviti novi launhcer jeste mogućnost zaštite od cheat-a (tako da se server uveliko rastereti od provere igrača) i da se budu moguće modifikacije kroz asi loader dodatak što ne narušava sami GTASA već loadira na postojće nova auta, objekte i slično;
6. Važna napomena jeste da će launcher biti ništa više od običnog i moći će se koristiti za pristup bilo kojem SAMP serveru sve dok stavke iz 4. ne budu definisane, a to znači da će sve moguće opcije odrediti vlasnik servera i ponašanje launchera će biti u skladu s tim na tom serveru.

Prva inicijalna verzija (v0.1) će biti sljedeće sedmice stavljena na test koja će imati "samo" pristup serverima tj. ono što mora imati uopće da bude SAMP Launcher, dok će se ostale stvari implementirati u narednom periodu do Alpha verzije koja bi trebala sadržavati navedene stavke iz ideje.

Želio bi da komentariše te i date svoju riječ na ovo, te što mislite i što predlažete. Hvala!

Napomena za adminstraciju, ako tema ne ulazi u WIP projekte neka se ista premjesti u odgovarajući pod forum.
Razlog zašto sam preselio temu na ovaj forum je zbog aktivnosti istog te osobni razloga.

Oznake na slici:
1. Scroll Text Information - tekst koji se krece sa desne na lijevu stranu i koji će davati obavjesti sa servera;
2. Status bar - trenutne informacije o serveru kao Å¡to su hostname, language itd. te ostali statusi
3. Broj igrača servera trenutni (koji se učitava, trenutno je postavka na 3sekunde)
4. Ping servera (postavka je na 1 sekundu)

SLIKA: https://uploaduj.me/i/MBmCH-1523206385
GITHUB: https://github.com/jasarsoft/launcher-samp

EDIT: 09.04.2018.
Izmjena na formi Players tj. detaljna lista igrača na serveru, gdje su izbačene server informacije i ostavljena informacija o trenutnom i maksimalnom broju igrača.
Screenshot: http://prntscr.com/j2wme7

EDIT: 22.04.2018.
U formi Add trenutno sam implementirao čitanje USERDATA.DAT fajla kojeg koristi SAMP aplikacija za spremanje favorites servera. Dakle ovaj launhcer ce aktivno koristiti isti fajl tako da serveri dodani u SAMP app ili dodani u Launhceru ce biti tu za odabir.
Add forma prvenstveno služi da se dodaje/obrise i odabere server kojem se želi pristupiti tj logovati, nakon čega će isti odrediti svoja pravila definisana samim serverom.
Sve eksterne stvari koje server bude koristio kao što su npr modovi bit ce spremni u korisnički SAMP direktoriji tako da promjenom servera neće dolazit do ponovnog povlačenja datoteka za isti izuzev ažuriranja na trenutne.
TakoÄ'e će biti uključeni i hostovana lista servera osim favorita kao i kod SAMP app.

Tema će biti ureÄ'ivana periodično!!!

#A.J.

Zanimljivo, moglo bi nešto od ovoga bit'.

Extra!  ;D
[Springfield Owner][TDe Daddy][Pawno Master][Mapper]

Svidja mi se
Graphic & Web Designer

Super, veceras cu ja objavit svoj :)

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Zanimljiva ideja, puno srece u daljem razvijanju projekta.
Ja radim nesto slicno u PHP-u, myb cu ga objavit za nekih sat vremena.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Svaka cast na ideji i zelim ti puno srece u realizaciji tvog projekta  ;)
SA:MP scripter & TeamSpeak3 developer

Informativno, ovaj vikend inicijalna verzija za testiranje; detaljnije u objavi

Objavljena prva inicijalna verzija launcher za test.
Pozeljno bi bilo ko bude koristio da svoj utisak (feedback).

https://github.com/jasarsoft/launcher-samp/releases

Instalacija: https://mega.nz/#!VR5zXCrZ!qMshaUCv9C9-P1cHxpdlMXVRLZoycPswtsXEuCFJp1c

Javi mi se PM ..
Moderator: 2018 (( Development ))
Moderator: 2019 (( Forumske igre ))