Komanda /avozilo

Započeo Lucic, Maj 15, 2018, 15:14:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zdravo...
Ovako,resio sam da otvorim samp server ali mi fali jedna komanda a to je /avozilo.
Imam vec jednu komandu a to je /adminveh ali sa njom dobijem samo bullet.
Meni treba da bude komanda npr- /avozilo i da sa njom mi ispadne prozor u kom cu moci da biram vozilo ili da bude naprimer /avozilo-bullet tako nesto.
Ako neko ima taj deo skripte ili zna kako treba molim vas da mi pomognete.

YCMD:veh(playerid,params[],help)
{
	#pragma unused help
 	if( UlogovanIgrac[ playerid ] == 0 || PI[ playerid ][ pReg ] == 0 ) return SEM( playerid, "Nisi ulogovan/a ili nisi registrovan/a!" );
    if( PI[ playerid ][ pAdmin ] < 1 && ACCmd[ playerid ] == 1) return SEM( playerid, "Komande mozete koristiti svake 2 sekunde!" );
	CmdProtect( playerid );
	CmdLog(playerid, 54);
	if( IsPlayerAdmin(playerid) || PI[ playerid ][ pAdmin] >= 2)
	{
		if(  AdminVozilo[ playerid ] == -1 )
		{
			new carid, color1, color2;
			if( sscanf(params, "iii", carid, color1, color2)) return SKP(playerid, "/veh (carid) (color1) (color2)" );
			else if( carid < 400 || carid > 611) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 400 i vise od 611 !" );
			else if( color1 < 0 || color1 > 200) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 0 i vise od 200 !" );
			else if( color2 < 0 || color2 > 200) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 0 i vise od 200 !" );
			else
			{
				GetPlayerPos(playerid, X,Y,Z);
				AdminVozilo[ playerid ] = ServerCar(-1, -1, carid, X,Y,Z, 0.0, color1, color2, CAR_RESPAWN);
	  			GorivoP[AdminVozilo[ playerid ]] = 100;
	  			Morelli_PutPlayerInVehicle(playerid, AdminVozilo[ playerid ], 0);
				Morelli_SetVehicleHealth(AdminVozilo[ playerid ], 998.0);
		   	 	GetVehicleParamsEx(AdminVozilo[ playerid ],engine,lights,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
             	SetVehicleParamsEx(AdminVozilo[ playerid ],1,1,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
           		Ugaseno[ playerid ] = 0;
             	VoziloMotor[AdminVozilo[ playerid ]] = 1;
				new string[64];
				format(string, sizeof(string), ""CRVENA"[OE] {FFFFFF}Vozilo stvoreno [ID:%d].", AdminVozilo[ playerid  ]);
				SCM( playerid, SIVA, string);
			}
   		}
		else if(  AdminVozilo[ playerid ] != -1 ) {
			new string[64];
			format(string, sizeof(string), ""CRVENA"[OE] {FFFFFF}Vozilo unisteno [ID:%d].", AdminVozilo[ playerid  ]);
			DestroyCar( AdminVozilo[ playerid ] );
			AdminVozilo[ playerid ] = -1;
		}
	}
	return true;
}

p.s procitaj pravila prije posta hehe inace ce ti lockat moderator

Jel imas neki ss kako izgleda?

Citat: #Mumi poslato Maj 15, 2018, 15:30:43 POSLE PODNE
YCMD:veh(playerid,params[],help)
{
	#pragma unused help
 	if( UlogovanIgrac[ playerid ] == 0 || PI[ playerid ][ pReg ] == 0 ) return SEM( playerid, "Nisi ulogovan/a ili nisi registrovan/a!" );
    if( PI[ playerid ][ pAdmin ] < 1 && ACCmd[ playerid ] == 1) return SEM( playerid, "Komande mozete koristiti svake 2 sekunde!" );
	CmdProtect( playerid );
	CmdLog(playerid, 54);
	if( IsPlayerAdmin(playerid) || PI[ playerid ][ pAdmin] >= 2)
	{
		if(  AdminVozilo[ playerid ] == -1 )
		{
			new carid, color1, color2;
			if( sscanf(params, "iii", carid, color1, color2)) return SKP(playerid, "/veh (carid) (color1) (color2)" );
			else if( carid < 400 || carid > 611) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 400 i vise od 611 !" );
			else if( color1 < 0 || color1 > 200) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 0 i vise od 200 !" );
			else if( color2 < 0 || color2 > 200) return SEM( playerid, "Ne moze manje od 0 i vise od 200 !" );
			else
			{
				GetPlayerPos(playerid, X,Y,Z);
				AdminVozilo[ playerid ] = ServerCar(-1, -1, carid, X,Y,Z, 0.0, color1, color2, CAR_RESPAWN);
	  			GorivoP[AdminVozilo[ playerid ]] = 100;
	  			Morelli_PutPlayerInVehicle(playerid, AdminVozilo[ playerid ], 0);
				Morelli_SetVehicleHealth(AdminVozilo[ playerid ], 998.0);
		   	 	GetVehicleParamsEx(AdminVozilo[ playerid ],engine,lights,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
             	SetVehicleParamsEx(AdminVozilo[ playerid ],1,1,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
           		Ugaseno[ playerid ] = 0;
             	VoziloMotor[AdminVozilo[ playerid ]] = 1;
				new string[64];
				format(string, sizeof(string), ""CRVENA"[OE] {FFFFFF}Vozilo stvoreno [ID:%d].", AdminVozilo[ playerid  ]);
			}
   		}
		else if(  AdminVozilo[ playerid ] != -1 ) {
			new string[64];
			format(string, sizeof(string), ""CRVENA"[OE] {FFFFFF}Vozilo unisteno [ID:%d].", AdminVozilo[ playerid  ]);
			DestroyCar( AdminVozilo[ playerid ] );
			AdminVozilo[ playerid ] = -1;
		}
	}
	return true;
}

p.s procitaj pravila prije posta hehe inace ce ti lockat moderator

ODGOVOR: Mnogo jednostavnije moglo biti odradjeno, samo sscanf parametar i tj model vozila, a da mu napravi boju vozila bijelu ili crnu kako rjesis vrlo jednostavno.

Topic: Nema ti ovo ss ovo ti je samo komanda /veh [id vozila] [boja1] [boja2] :P
Third-party Pawn Developer

Da ali opet moras znati id vozila..

Znaci ja bi morao ici ovako /veh 411 1 1?