Odlazak Croheart

Započeo Croheart, April 21, 2018, 16:06:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Došao je i taj trenutak kada objavljujem svoj konačni odlazak sa SAMP-a. Puno sam puta pisao o odlasku ali bih se vraćao nakon par mjeseci, no ovog puta moja odluka je konačna i nepovrativa.

GTA otkrivam 2006. nakon Å¡to ga dobivam uz PS2 i prvi kontakt sa SAMP-om ostvarujem 2007. na serveru GTA:Tournament. Kasnije čitam u game časopisu o Croherza serveru koji se tad tek otvarao, naiÄ'em na onaj detalj da se može igrati sa ostalim igračima diljem svijeta i da je sve na hrvatskom te da se može čak točiti gorivo u autima! Rodica mi tu počinje igrati i ja malo pratim sa njom i tako sve do 2009. dok od prijatelja Å ime ne čujem u Å¡koli za server SAMP Stories koji će kasnije postati Los Balkan.

Na razne načine pokuÅ¡avam instalirati GTA, prvo uz pomoć rodice ali bezuspjeÅ¡no jer tad nije bilo sve dostupno i lako za pronaći kao danas. I tako ja odustajem od toga. No, prijatelj Bruno ubrzo počinje igrati 2011. te me početkom 2012. godine dovodi na Los Balkan. Na Los Balkanu sam uživao igrati, pogotovo nakon GR-a kad smo svi bili 5-10 level, a jedino Dola Skavione preko 20. Bili su to jako lijepi trenuci, prve civil bande, prvo instaliranje Skype-a i nezamisliva stvar da mogu pričati s prijateljem preko računala i da možemo skupa igrati. Sredinom 2013. dolazim na jedan SAMP forum i počinjem učiti skriptati. Pisao sam kodove na A4 papir i probao editati prve skripte. To mi nije iÅ¡lo od ruke sve dok mi jedan lik sa SAMP-a Mario ÄŒačić ne otkriva kako se zapravo skripta pravilno sprema. I tako ja otkrivam compile i sječam se kao da je bilo jučer kad sam uÅ¡ao u server a ono izbacilo "INFO: idi u pičku materinu". OduÅ¡evljenje. Počinjem raditi server Mafia Roleplay 2013. sa prijateljem Aleksandrom Rakićem "Acketom", ali on odustaje pa tako moj projekt propada. Iza toga se nakratko vraćam na Los Balkan i u meÄ'uvremenu igram na sličnim RPG/DM serverima Street's Creed, West Side Balkan, Balkan Vision te Italy Mafia Roleplay gdje ostvarujem zavidan položaj. Nakon toga dobijam ideju da otvorim svoj RPG/DM server Å¡to ubrzo i radim. Smislio sam ime jednog popodneva na plaži, a glasilo je Balkan Santos. Bio sam toliko napaljen na to i otplivao 3 puta do bova i nazad. Na otvorenju je bilo 60 igrača i situacija je bila solidna sve dok Danijel Huić, jedan od global moderatora nije obrisao čitav forum. Ubrzo zbog toga, ali i zbog problema sa skriptom (sada su to banalni problemi kao ackslimit, ban ip koji se dadu rjeÅ¡iti u minuti) zatvaram server. Balkan Santos 2 otvaram sa Nikolom "DeadDonom", ali on ubrzo isto propada jer je bio "previÅ¡e RP" za RPG/DM igrače. Balkan Santos 3 otvaram sa Brutom, prvim vlasnikom Los Balkana te legendama Matketom i Kozom. Skriptu sam radio od 0 i napravio je jako dobro s obzirom na moje znanje.
Ali, zaboravljam staviti if(strlen(inputtext) < 1) na login dialog i tada počinje agonija, ulaze likovi na moj account, sve accounte od admina, 80 igrača admini ludilo na serveru... Ja poludim na Bruta i ekipu i svašta im ispsujem i zatvorim server. Kasnije pregledavajući kod i žaljenjem što je tako završilo otkrivam tu fatalnu pogrešku, ali prekasno. Tada radim sitne projekte, Otočje Smrti, Wild West, Vintage 50s, DayZ itd. Pokušavam opet sa serverom Bad Lands koji isto tako neslavno propada jer ljudi u timu nisu imali razumijevanja za moje obaveze te otišli sa zajednice brišući mi čitav forum i izmjenom hosting podataka. Zovem hosting na telefon, vraćaju mi podatke i predajem sve prijatelju Antoniju koji je prije toga radio samnom na skripti. On nešto petlja, ali isto bezuspješno i zatvara server. Tada me hvata velika tuga i nostalgija za svim vremenima jer sam znao da više nikada neće biti prilike i da sam sve šanse prokockao. Nostalgično raspoložen radim skriptu kopiju Los Balkana, doslovno sve u milimetar te dobijam ban na Los Balkanu za izdaju i urotu. Nakon nešto mjeseci na pozim od prijatelja Contija stupam u kontakt sa Mihovilom koji je bio vlasnik Street's Creeda i pokušavam tu raditi skriptu, ali zbog nedostatka interesa ostalih ljudi i moje lijenosti odustajem. Sve ovo nebi ništa znao napraviti da nije bilo mog učitelja i pomagača Ivana, Ine42O! Veliki respekt i pozdrav za njega!

Moj posljednju slamku spasa sam vidio u Contiju jer je on jako brzo na Los Balkanu (u 3 mj.) doÅ¡ao do pozicije head admina. RjeÅ¡avam svaÄ'u s Contijem i dobivam priliku skriptati za LB! Ispunjenje moga sna i žarka želja otkad sam naučio skriptati! Ali tada, vlasnik Prekra nagovara Contija da me se rjeÅ¡i jer nisam pouzdan i pod navodnike zeznut ću ga i objaviti sve njegove ideje i skripte. ShvativÅ¡i da je sve gotovo i da nemam viÅ¡e ambicija, odlučujem obrisarti svoj forum račun na Los Balkanu iz 2012. godine, server account i objaviti sve svoje radove (veliku većinu). Jednostavno nisam imao sreće u svemu ovome, kao da je neko prokletstvo nad mojim projektima.

Pozdrav za sve na Balkan SAMP forumu!

https://github.com/Croheart/Radovi

Sretno :) Pratio sam tvoj Vintage America projekat koji me je stvarno odusevio. Zelim ti puno srece u zivotu 8)

bilo je lijepo dok je trajalo.

sretno u rl i da nam se sto prije vratis heheheh poz

#A.J.

Većina njih nije ni pročitala Å¡ta piÅ¡e, ja jesam i oduÅ¡evio si me pričom. Nadam se da ćeÅ¡ uspjeti dalje u životu sa svojim znanjem. Sretno braca!  ;)

Realno,ovo je mozda prvi duzi tekst koji sam procitao u zadnje vreme i mogu ti reci da si me odusevio,stvarno nemam reci.
Srecno ti u daljem zivotu,i da se vratis brzo jer koliko god ti hteo da odes odavde uvek ce to biti jace od tebe pogotovo sto toliko dugo igras :)

Sretno u RL.  ;)
SA:MP scripter & TeamSpeak3 developer

Srecno
Btw sve je manje i manje vas koji igrate samp 10+ godina :O Od 2006 igras ako se ne varam?

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

Citat: Captain Foux poslato April 24, 2018, 18:58:26 POSLE PODNE
Većina njih nije ni pročitala Å¡ta piÅ¡e, ja jesam i oduÅ¡evio si me pričom. Nadam se da ćeÅ¡ uspjeti dalje u životu sa svojim znanjem. Sretno braca!  ;)

Tacno tako,gl u rl <3

Neda mi se čitat, pozdrav  :P

Svaka cast druze, SAMP je postao jedna velika 0 u ovo vreme. Sve vise nas odlazi uskoro deca ce poceti igrati ovu igru tacno i tako sta cemo mi ovde od 18+ godina da igramo ovaj bedan samp ?! 2010 do 2014 zlatno vreme samp-a za mene puno zabave,smejanja,druzenja, upoznavanje nekih ljudi ..
Mumbai je istom pricom i propao 3 puta nema vise povratka 1 umro vise nikad nece ginuti. Srecno u daljem zivotu buraz  ;D ;)

Procitao sam i zao mi je najiskrenije, ali eto, nema od sampa nista, jesi igrao na Balkan Mafii 2012-2013? ako jesi de nick mozda te znam. gl rl
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci