Kako da napravim Tutorial?

Započeo .начо, Mart 12, 2018, 02:03:28 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kako da napravim onaj tutorial,kao na BE/SA da leti. da napravim sam svoj Unikatan :D?
Dio skripte: [ pawn ]///////////////[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]Nemaa[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): Znate
Scripter - Ventura Project
Ventura Project IP: 91.134.193.97:7790

Kako misliš da leti? Misliš kamera u pokretu ili?

Ako misliš to onda:

Ovo dodaš kada igraču hoćeš pokrenuti tutorijal.
PokreniIgracuTutorial(playerid, 1);

Ovo dodaj negdje gdje su ti definicije za timere ili varijable uglavnom negdje na vrhu ispod includsa
new Timer_PokreniIgracuTut[MAX_PLAYERS];

Ovo gdje hoćeš
forward PokreniIgracuTutorial(playerid, tut);
public PokreniIgracuTutorial(playerid, tut)
{
	if(tut == 1)
	{ 
		SetPlayerPos(playerid, X, Y, Z); //ovdje postavi kooradinte igrača negdje u blizini ovih kretanja

InterpolateCameraPos(playerid, X_koordinate_odakle_kreće, Y_koordinate_odakle_kreće, Z_koordinate_odakle_kreće, X_koordinate_dokle_ide, Z_koordinate_dokle_ide, Y_koordinate_dokle_ide, brzina_kretanja_u_milisekundama_npr_10000_to_je_10_sekundi, CAMERA_MOVE);

InterpolateCameraLookAt(playerid, X_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, Y_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, Z_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, X_koordinate_dokle_ide_da_gleda, Z_koordinate_dokle_ide_da_gleda, Y_koordinate_dokle_ide_da_gleda, brzina_okretanja_u_milisekundama_npr_10000_to_je_10_sekundi, CAMERA_MOVE);

//možeÅ¡ neke SCMove, tdove Å¡to god ti volja dodati
        //primejr
        SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}• OpÅ¡tina •");

Timer_PokreniIgracuTut[playerid] = SetTimerEx("PokreniIgracuTutorial", 10*1000, false, "ii", playerid, 2); //10*1000 = 10 sekundi
	}
	else if(tut == 2)
	{ 
		SetPlayerPos(playerid, X, Y, Z); //ovdje postavi kooradinte igrača negdje u blizini ovih kretanja

InterpolateCameraPos(playerid, X_koordinate_odakle_kreće, Y_koordinate_odakle_kreće, Z_koordinate_odakle_kreće, X_koordinate_dokle_ide, Z_koordinate_dokle_ide, Y_koordinate_dokle_ide, brzina_kretanja_u_milisekundama_npr_10000_to_je_10_sekundi, CAMERA_MOVE);

InterpolateCameraLookAt(playerid, X_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, Y_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, Z_koordinate_odakle_kreće_da_gleda, X_koordinate_dokle_ide_da_gleda, Z_koordinate_dokle_ide_da_gleda, Y_koordinate_dokle_ide_da_gleda, brzina_okretanja_u_milisekundama_npr_10000_to_je_10_sekundi, CAMERA_MOVE);

//možeÅ¡ neke SCMove, tdove Å¡to god ti volja dodati
        SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}• Banka •");

Timer_PokreniIgracuTut[playerid] = SetTimerEx("PokreniIgracuTutorial", 10*1000, false, "ii", playerid, 3); //10*1000 = 10 sekundi
	}
	// i tako sada ideš dole koliko ti treba
	// i sada finish
	else if(tut == 3)
	{
		KillTimer(Timer_PokreniIgracuTut[playerid]);

SetPlayerPos(playerid, X, Y, Z); //koordinatae spawna
		SetPlayerFacingAngle(playerid, angle); //angle pod koji će biti okrenut

SendClientMessage(playerid, -1, "* Uspješno ste se registrovali.");

//Ako imaš kakvih provjera da li je igrač završio tut, setaš da jeste, sačuvaš

SetCameraBehindPlayer(playerid);

//i tako šta još nemam pojma šta imaš u modu jer i ovo iz glave radim, nisam ni testirao logično xd
	}
	return (true);
}
Poslednja Izmena: Mart 12, 2018, 02:52:09 PRE PODNE od Muma187_

Buraz ja sam dodao novu mapu Banke na unicat mestu, mapper ki je izmapao kako da stavim da tutorijal proÄ'e kroz tu mapu i piÅ¡e u chat o banci a me da pokazuje na starom mestu banke

Pa moraš koordinate za kameru promijeniti, neće se samo... :D Ne znam šta će ti to developer ispod avatara kad osnovne stvari ne razumiješ xD

https://www.youtube.com/watch?v=TbU0U32TtlE
Iskombinujes ovo sa Textdraw-ovima i eto tutorijala :D
ili eventualno SendClientMessage i gg wp to je toj.

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Hvala ti :) <3

To je to. Lock samo ovo neko.

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga