Mesanje 3dlabela i /licna

Započeo Scripterijum, Februar 19, 2018, 21:22:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema:Da rascistimo nesto vidjjete jos mojih postova jer nisam pro skripter ali nisam ni glup :P :P.Ovako,od kada sam napravio da na policijska vozila idu 3dtext labeli,meni se mesa kada stvorim staff vozilo pa naprimer pise [POLICIJA] ili [Policijska Stanica]Pritisnite 'F'...Izlaze samo ova dva posto i imam ukupno tri razlicita 3dtext labela a to su [POLICIJA],ulaz/izlaz u pdu i 3dtext na staff vozilu.I da ne otvaram jos jednu temu,imam jos jedan problem a to je da /licna ne funkcionise kako treba.Neke linije se pojavljuju,neke ne.Dacu vam kod ispod za sve.
Dio skripte:
Delovi u vezi 3dlabela
Ovde je kod za kreiranje labela na staff vozilu.I da imam sve definicje i newove i nema warninga ili errora
[pawn]
       Create3DTextLabel(""col_larp"[ STAFF ]", -1, 0, 0, 0, 40, 0, 0);
            Attach3DTextLabelToVehicle(staffdraw, vozilo1, 0, 0, 0);
[/pawn]
Ovo je kada se unistava staff vozilo
[pawn]
         Delete3DTextLabel(staffdraw);
[/pawn]
Kreiranje labela za policijska vozila.Imam sve definisano kako treba.Ovo se nalazi na gamemodeinit.
[pawn]
    for(new policijskovozilo = 0; policijskovozilo < 40; policijskovozilo++)
    {
        CreateDynamic3DTextLabel(""SPLAVA"[ POLICIJA ]", 0xFFFFFFFF, 0.0, 0.0, 0.0, 20.0, INVALID_PLAYER_ID, pdvozila[policijskovozilo], 0, -1, -1, -1, 100.0);
    }
[/pawn]
Ovo je za kreiranje 3textlabela za ulaz izlaz u policiji.
[pawn]
   ServerLabela[0] = Create3DTextLabel(""col_larp"[Policijska Stanica]\n"BELA"Pritisnite te 'F' da udjete u policijsku stanicu", 0x008080FF, 1555.5034,-1675.6360,16.1953, 30.0, 0, 0);
   ServerLabela[1] = Create3DTextLabel(""col_larp"[Policijska Stanica]\n"BELA"Pritisnite te 'F' da izadjete iz policijske stanice", 0x008080FF, 246.783996,63.900199,1003.640625, 30.0, 0, 0);
[/pawn]
/licna komanda Imam sve definisano!!!
Ovo je kod za /licna komandu.Nisam je dovrsio zato sto svaki put kad pokusam napraviti komandu izadje milion errora i warninga.Ovaj put nije ali ingame ne izgleda kako treba.Poslecu popraviti dizajn ali sada ocu da popravim ovo.
[pawn]
YCMD:licna(playerid, params[],help)
{
    #pragma unused help
    #pragma unused params
   if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Moras biti prijavljen da bi koristio ovu komandu!" );
   new ime[MAX_PLAYER_NAME];
   GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
   new info[300];
   strcat(info, ""col_larp"_________________________________________________________________________________\n\n",  sizeof(info));
   strcat(info, ""BELA"          Osnovno\n",  sizeof(info));
   format(info, sizeof(info), ""col_larp"          Ime i Prezime["BELA"%s"col_larp"]\n", ime);
   strcat(info, ""col_larp"_________________________________________________________________________________\n\n",  sizeof(info));
   SPD(playerid, DIALOG_LICNA, DIALOG_STYLE_MSGBOX, ""col_larp"Licna Karta", info, "Ok", "");
   return 1;
}
[/pawn]
Dole cu vam pokazati slike.I posto se label za ulaz nalazi na autu ne pojavljuje se ispred pd inace je tu ulaz/izlaz
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): https://imgur.com/a/YyuhS

Kolko vidim nisi definisao sta je "staffdraw"

dakle

[pawn]
new Text3D: staffdraw;

staffdraw = Create3DTextLabel(""col_larp"[ STAFF ]", -1, 0, 0, 0, 40, 0, 0);
[/pawn]

Ne mozes staviti obicne labele na vozilo moras da koristis Attach3DTextLabellToVehicle
[pawn]

for(new policijskovozilo = 0; policijskovozilo < 40; policijskovozilo++)
    {
  new Text3D: pdtext;
        pdtext = Create3DTextLabel([ POLICIJA ]", BOJA, 0, 0, 0, 40, 0, 0);
Attach3DTextLabelToVehicle(pdtext, policijskovozilo[pdvozilp], 0, 0, 0);
    }

[/pawn]

Vise mi se ne pojavljuje label na staff vozilu od policijske stanice.Kada stvorim vozilo prvi put od kada udjem na server lepo se spawnuje vozilo i pise [ STAFF ] kao i sto treba ali kada ponovo ukucam staffvozilo drugi put na serveru,vozilo ne nestaje samo nestane labelo.Onda kada posle toga kucam /staffvozilo auto se stvori i na njemu se preklapaju [ POLICIJA ] i [ STAFF ] labela i kada ponovo ocu da unistim vozilo,ovaj put nestaje i vozilo i labelo.Dacu vam slike.Na prvoj se vidi kako izgleda kada po drugi put spawnujem vozilo a na drugoj kako izgleda kada unistim prvo vozilo koje stvorim.
SLIKE: https://imgur.com/a/M3uCF

[pawn]
YCMD:staffvozilo(playerid, params[],help)
{
    #pragma unused help
   if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Moras biti prijavljen da bi koristio ovu komandu!" );
   new Float:Pos[4];
   new Text3D:staffdraw;
   GetPlayerPos(playerid,Pos[0],Pos[1],Pos[2]);
   if(PlayerInfo[playerid][pAdministrator] >= 1 || PlayerInfo[playerid][pHelper] >= 1 || PlayerInfo[playerid][pPromoter] >= 1)
   {
       if(AdminDuty[playerid] == 0 && HelperDuty[playerid] == 0 && PromoterDuty[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Morate biti na duznosti!");
      if(StaffVozilo[playerid] == 0)
      {
         vozilo1 = CreateVehicle(560,Pos[0],Pos[1],Pos[2],Pos[3],0,0,-1);
         PutPlayerInVehicle(playerid,vozilo1,0);
         StaffVozilo[playerid] = 1;
         SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Stvorili ste Staff Vozilo.");
         new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective;
         GetVehicleParamsEx(GetPlayerVehicleID(playerid), engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
         SetVehicleParamsEx(GetPlayerVehicleID(playerid), 1, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
         staffdraw = Create3DTextLabel(""col_larp"[ STAFF ]", -1, 0, 0, 0, 40, 0, 0);
      }
      else if(StaffVozilo[playerid] == 1)
      {
            Delete3DTextLabel(staffdraw);
         DestroyVehicle(StaffVozilo[playerid]);
         StaffVozilo[playerid] = 0;
         SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Unistili ste Staff Vozilo.");
      }
   }
   else return SCM(playerid,-1,""col_larp"NE:RP | "BELA"Nisi ovlascen da koristis ovu komandu!");
   return 1;
}
[/pawn]

stavi ovako
[pawn]DestroyVehicle(vozilo1);[/pawn]

To je reson.Hvala ti.Ali mi ostaje /licna komanda koje me za***ava.

Ne radi.Idi na prvi link koji sam dao skroz gore.Videces kako izgleda /licna u igri.Dao sam i celu komandu.Evo prvog linka koji sam dao skroz gore: https://imgur.com/a/YyuhS Prva slika je /licna komanda.

[pawn]
YCMD:licna(playerid, params[],help)
{
    #pragma unused help
    #pragma unused params
   new ime[MAX_PLAYER_NAME];
   GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
   new info[500];
   strcat(info, ""col_larp"\n_________________________________________________________________________________\n\n",  sizeof(info));
   strcat(info, ""BELA"          Osnovno\n",  sizeof(info));
   format(info, sizeof(info), ""col_larp"          Ime i Prezime["BELA"%s"col_larp"]\n", ime);
   SPD(playerid, DIALOG_LICNA, DIALOG_STYLE_MSGBOX, ""col_larp"Licna Karta", info, "Ok", "");
   return 1;
}
[/pawn]