Return 0 i return 1?

Započeo LukasNoha, Januar 28, 2018, 20:57:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje:Koja je razlika izmedju return 0 i return 1?
Komentar:Zuri8

Usually zero is returned to the calling function or operating system when a program was executed successfully. 
Other numbers may be returned if an error occurred during the execution, and the specific number would indicate the type of error. For example, say, if an error occurred while opening a file the value returned will be 1. This also helps in debugging programs.

Procitaj ovo ovde za vise informacija: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=402821
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

0 se vraca ako radnja ne uspije, a true ako radnja uspije.
Zavisi to i od funkcija i callbackova. Sve funkcije koje programer napravi vecinom vracaju true. Ako zelis iz funkcije da izvuces string, varijablu, adresu varijable, float i sl. koristis return naziv;
Postoji mnogo varijacija sta sve mozes vratiti funkcijom return.
Evo ti primjer funkcije koja vraca vrijednost:

GetPlayerGodine ( playerid ) {
    new godine;
    godine = pGodine [ playerid ];
    return godine;

}

Ovo je samo primjer, postoji kraci i jednostavniji nacin.
Kada iskoristis return funkciju, program tu zavrsava svoj rad.
Sav kod ispod nece se aktivirati, izbacuje se warning tipa unreachable code.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Okej.. skuzio sam neki modovi imaju balkanske nazive ko ovako kako si ti u primer stavio GetPlayerGodine, gde ja kazem pawno-u sta znaci "Godine"?

Citat: LukasNoha poslato Januar 28, 2018, 21:10:23 POSLE PODNE
Okej.. skuzio sam neki modovi imaju balkanske nazive ko ovako kako si ti u primer stavio GetPlayerGodine, gde ja kazem pawno-u sta znaci "Godine"?
Zavisi ako ces ga koristit na vise mjesta u skripti, stavljaj na vrhu ali ispod definicije MAX_PLAYERS

new Godine [ MAX_PLAYERS ];

bilo je lijepo dok je trajalo.