Oko /askq i /raskq

Započeo Pabloo, Januar 05, 2018, 15:14:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema: Znaci uzeo sam komande /askq i /raskq sa nekog stranog sajte i fazon ja sve to lepo uradio i radi mi komanda /askq dok
/raskq kao da nema u modu,inace i neko kako da mi kaze da kada pitanje stigne adminu kako da promenim tu boju posto ne vidim gde je ta boja koja se koristi sad
Dio skripte: CMD:raskq(playerid,params[])
{
     new string[128],playername[24],playerb;
     if(PlayerInfo[playerid][xHiac]) return 0; //hides the command if they're not an admin
     if(sscanf(params,"us[128]",playerb,params)) return SendClientMessage(playerid,0xFFFFFFFF,"USAGE: /reply [id] [response]");
     if(!IsPlayerConnected(playerb)) return SendClientMessage(playerid,0xFF0000FF,"Invalid player ID!");
     GetPlayerName(playerid,playername,24);
     format(string,sizeof(string),"%s has responded, response: %s",playername,params);
     SendClientMessage(playerb,0x00FF00FF,string);
     GetPlayerName(playerb,playername,24);
     format(string,sizeof(string),"You have replied to %s successfully",playername);
     SendClientMessage(playerid,0x0000FFFF,string);

return 1;
}
////////
CMD:askq(playerid,params[])
{
     new string[128],playername[24];
     if(sscanf(params,"s[128]",params)) return SendClientMessage(playerid,0xfa5555AA,"USAGE: /askq [[pitanje]");
     GetPlayerName(playerid,playername,24);
     format(string,sizeof(string),"[ASKQ] Pitanje od %s [ID:]: %s",playername,params);
     for(new i=0; i<MAX_PLAYERS; i++)
     {
          if(IsPlayerConnected(i))
          {
              if(PlayerInfo[playerid][xHiac]) // Or use your admin variable, e.g. if(PlayerInfo[playerid][pAdmin])
               {
                    SendClientMessage(i,0x00FF00FF,string);
               }
           }
      }
      return 1;
}
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

pa boja ti je u SendClientMessage, kolko vidim a ako znas engleski znat ces i di ti je odgovor adminima..

format(string,sizeof(string),"%s has responded, response: %s",playername,params);
     SendClientMessage(playerb,0x00FF00FF,string);//tu ti je i boja 0xblablabla

sta je sa tim rasku i asku, asku radi a sta je sa rasku jel dolaz ili ne, sta se dogadja

CroHerze Skripter

Mora nesto da ti izadje (debug ili sl u logu). Takodje nemoj stvarati promenljive pre uslova jer dzabe punis memoriju.. u toj komandi prvoj playerb stize poruka a playerid salje. SCM ti je isti samo sto koristis ili playerb ili playerid. Isti fazon ti je i za drugu komandu. Prouci sscanf :P

Citat: Savana poslato Januar 05, 2018, 18:30:37 POSLE PODNE
pa boja ti je u SendClientMessage, kolko vidim a ako znas engleski znat ces i di ti je odgovor adminima..

SendClientMessage(playerb,0x00FF00FF,string);//tu ti je i boja 0xblablabla

sta je sa tim rasku i asku, asku radi a sta je sa rasku jel dolaz ili ne, sta se dogadja
Ovo sto si napisao je 50% tacno...
u formatu menjas boju, npr format(string,sizeof(string), ""COL_WHITE"IME:SRV >> "COL_GREEN"blabla",nekiqrac);

@Nobody.aMx  kako samo 50 posto?  ??? ??? ???
CroHerze Skripter

Citat: Savana poslato Januar 05, 2018, 19:01:12 POSLE PODNE
@Nobody.aMx  kako samo 50 posto?  ??? ??? ???
Pa to mu sig ne treba celo da oboji, msm tacno je to al ako oce npr prefix plav a tekst beo mora u formatu...

Kada dodjem kuci poslacu log,ali jel ima neku drugu komandu za /raskq

evo sta mi izbacuje u debug?
[16:44:19] [debug] Run time error 4: "Array index out of bounds"
[16:44:19] [debug]  Accessing element at index 17 past array upper bound 16
[16:44:19] [debug] AMX backtrace:
[16:44:19] [debug] #0 004c204c in ?? (0, 71, 1, -1, 37564892) from kadvanj.amx
[16:44:19] [debug] #1 0000f06c in public OnDialogResponse (0, 71, 1, -1, 37564892) from kadvanj.amx

Citat: Nobody.aMx poslato Januar 05, 2018, 19:20:07 POSLE PODNE
Pa to mu sig ne treba celo da oboji, msm tacno je to al ako oce npr prefix plav a tekst beo mora u formatu...
Aj ne lupaj kad ne znas..

Koliko vidim ti sa tom komandom ne pokreces nikakav dialog

Ne pokrecem dialog fixao sam sam sve,a jel moze neko da mi ksze kako da vidim na koje dialoge mi izbacuje te debugove?

Prošlo 48h bez ikakvog odgovora na temu.
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci