MySQL ili SQLite u SAMPu?

Započeo Unkovic, Novembar 16, 2017, 00:14:10 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje: SQLite MySQL?
Komentar: Sam naslovgovori
ODGOVOR DAJTE SAMOUS OBRAZLOZENJE
Unkovic.
- Ex. BlackStorm Founder, Owner & Developer
- Ex. Underground Developer.

SQlite je lokalan i laksi.
Mysql je baza baziran na web-u i tezi od sqlite-a.
Po meni mysql a sto to zavisi i od mn vise radim u njemu i ne znam nekako mi je najbrzi i najbolji. Plus izlaze update-ovi za njega. SQlite se ne update tako cesto tako da Mysql..

Bitno je da se isti jezik koristi za oba, ako znaš koristiti jedan znati ćeš i drugi što se upita tiče, dok je u SAMP-u implementacija malo kompliciranija za MySQL (kao sto je zivkovic rekao), ali je ipak puno bolja jer radi asyncrono a ne syncrono kao SQLite
Software Developer

Prema pregledanoj dokumentaciji SQLite je stabilniji od MySQL-a, ali MySQL ima stalne updateove i kad jednom skontas fazon njegov znat ces sve tako da preporucam MySQL.

[pawn]La vita E bella [/pawn]

mysql iz jednog razloga, lakša kontrola preko weba, stalni updatevi sa bugfix stvarima, brži upiti, ali pisanje kao pisanje koda je slično kod oba ali opet mysql dobija glas :P

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

SQLite: Stabilniji je od MySQLa, cak i brzi, negde na nekom forumu nmg da se setim kojem sam video da je u SELECT funkciji brzi od MySQLa  :-\. Tako da ono slican je kao MySQL, samo sto je ovaj lokalan i cuva se u fajlu .db u scriptfilema, a MySQL na web hostu.
MySQL: Iako je u nekim pogledima brzi SQlite, ne mora da znaci da je ovaj spor. MySQL je puno brzi od YSI, DInija i tako tih. Tako da ono ako imas zelju mozes MySQL koristiti sto ti preporucujem. I imas vise funkcija kao npr. da povezes mod sa forumom, pa kao ono na NooBotu napravis Social Club i tako nesto slicno...