MySql

Započeo lucius, Novembar 14, 2017, 12:27:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: Znaci uradio sam sve po tutu od Cadilaba za mysql reg/log system i sve je ok kreira db i table ali pri connectu igraca nista se ne desava nece da prikaze dialoge itd
Dio skripte: http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=111286.0
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): mysql log
[pawn][04:38:56] [ERROR] error #1054 while executing query "SELECT * FROM players WHERE name=`Lucius` LIMIT 1": Unknown column 'Lucius' in 'where clause'[/pawn]

Nemas dodatu kolonu znaci vidis pise ti sve tu si uradio da izbere(SELECT) iz players to i to vrv nisi dodao u bazi kako treba

Postoji i kolona a postoje i rows sve ima. E sad ja nisam kreirao acc preko baze vec zelim da proveri da ako igrac nije reg da kreira acc

Citat: \nLucius poslato Novembar 14, 2017, 12:27:36 POSLE PODNE
Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: Znaci uradio sam sve po tutu od Cadilaba za mysql reg/log system i sve je ok kreira db i table ali pri connectu igraca nista se ne desava nece da prikaze dialoge itd
Dio skripte: http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=111286.0
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): mysql log
[pawn][04:38:56] [ERROR] error #1054 while executing query "SELECT * FROM players WHERE name=`Lucius` LIMIT 1": Unknown column 'Lucius' in 'where clause'[/pawn]

Stavio si da ti je Lucius da ti bude kolona, a ne vrednost iz kolone. Kada formatiras string konzola [pawn]`[/pawn] se koristi za IMENA KOLONA , a apostrof [pawn] ' [/pawn] se koristi za VREDNOSTI KOLONA primeri
[pawn]
static query[200];
format(query, sizeof query, "SELECT * FROM igraci WHERE ime = 'Nikola'); // ispravno
format(query, sizeof query, "SELECT * FROM `igraci` WHERE `ime` = 'Nikola'); // ispravno
format(query, sizeof query, "SELECT * FROM 'igraci' WHERE 'ime' = `Nikola`); // neispravno
[/pawn]

Kao i zagrade, kada zaboravis da zatvoris [pawn] ` / ' [/pawn] izbaci error, tako da nemoj da ih zaboravis. Za stringove moras da koristis [pawn]'[/pawn], za sve ostalo ne moras, ali je pozeljno da razlikujes.
Poslednja Izmena: Novembar 15, 2017, 13:13:42 POSLE PODNE od Wiruspwns

“Without requirements or design, programming is the art of adding bugs to an empty text file.” - Louis Srygley

[pawn]mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM players WHERE name=`%e` LIMIT 1", PlayerName(playerid));
mysql_tquery(handle, query, "CheckPlayerData", "i", playerid);[/pawn]
@Wiruspwns

Citat: \nLucius poslato Novembar 15, 2017, 14:02:58 POSLE PODNE
[pawn]mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM players WHERE name=`%e` LIMIT 1", PlayerName(playerid));
mysql_tquery(handle, query, "CheckPlayerData", "i", playerid);[/pawn]
@Wiruspwns

mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM players WHERE name='%s' LIMIT 1", PlayerName(playerid));
mysql_tquery(handle, query, "CheckPlayerData", "i", playerid);

“Without requirements or design, programming is the art of adding bugs to an empty text file.” - Louis Srygley