Ucitavanje vozila, ucitava uvijek u crnoj boji

Započeo Bašovski, Septembar 10, 2017, 19:44:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:moja
Detaljan opis problema:Vozila kreira uvijek u crnoj boji
Dio skripte: OnGameModeInit
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Znaci radim cos, kada kreiram vozilo ig, najnormalnije postavi koordinate, boju, upise sve pravilno u fajl, medjutim kada uradim rr, tj kada se ucitavaju vozila ucita ih uvijek u crnoj, tj id 0. Pokusavao sam koristiti getvehiclecolor koji samo ujebe id-ove tako da mi ni to nije pomoglo.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Daj ucitavanje
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

for ( new au = 0; au < MAX_AUTA; au++ ) {

new vstr [ 72 ];
        format ( vstr, sizeof(vstr), AUTA, au);
        if ( fexist ( vstr ) ) {

INI_ParseFile ( vstr, "KreirajPrivatnaVozila", .bExtra = true, .extra = au );

new prva,
                druga;

prva = VDatabase [ au ] [ vPrimarna ];
			druga = VDatabase [ au ] [ vSekundarna ];

VDatabase [ au ] [ vID ] = CreateVehicle ( VDatabase [ au ][ vModel ], VDatabase [ au ] [ vX ], VDatabase [ au ] [ vY ], VDatabase [ au ] [ vZ ], VDatabase [ au ] [ vA ], VDatabase [ au ] [ vPrimarna ], VDatabase [ au ] [ vSekundarna ], 1800000 );
			GetVehicleColor ( au, prva, druga );

ChangeVehicleColor ( VDatabase [ au ] [ vID ], prva, druga );

}
	}

new prva,druga; Zasto ovo koristis? I zbog cega posle ucitavanja koristis ovo ChangeVehicleColor ( VDatabase [ au ] [ vID ], prva, druga ); Ako vec stvoris auto sa tom bojom on ce biti te boje zbog cega opet menjati boju tj stavljati tu istu? Pogledaj malo te promenljive primarna i sekundarna jer ti ja odavde nmg reci tacno sta je :)

Jesu ti u fajlu za vozila colors na 0 0
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Ovo gore iznad sam koristio samo da provjerim da nije kakav bug, inace ne bih koristio, normalno upise podatke u fajl, nista ne bih ostavio sem ovoga:
VDatabase [ au ] [ vID ] = CreateVehicle ( VDatabase [ au ][ vModel ], VDatabase [ au ] [ vX ], VDatabase [ au ] [ vY ], VDatabase [ au ] [ vZ ], VDatabase [ au ] [ vA ], VDatabase [ au ] [ vPrimarna ], VDatabase [ au ] [ vSekundarna ], 1800000 );

*napomena: koristio sam i getvehiclecolor, al mi daje random brojeve i u najvise slucajeva uopste ne geta id boje.
Poslednja Izmena: Septembar 10, 2017, 21:30:45 POSLE PODNE od Bašovski

vPrimarna vSekundarna posalji sve delove u skripti gde ovo koristis

Citat: Tosic ãƒ,, poslato Septembar 10, 2017, 21:33:03 POSLE PODNE
vPrimarna vSekundarna posalji sve delove u skripti gde ovo koristis
nigdje ne koristim sem kod enumeracije, ucitavanja i pisanja, jedino kod pravljenja vozila ig, ali normalno se kreira vozilo.

Nasao sam privremeno rijesenje, hvala na pomoci