"matematika"

Započeo Virus xD ☞ Weed is ✔, Avgust 14, 2010, 17:22:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ovako cure i decki

imam jedan jako velik problem
u pitanju su bojcice, napravio skrptu s laganim izracunima ali koji izaÄ'u u jako jako neupotrebljivom rezultatu
a to vam dojde decimalni brojevi ( da ima i cjele) koji onemogucuju mogućnost placanja igraca od strane skripte

pa ako neko zna funciju opciju il kako vec da se brojke zaokruzuju bilo bi OK

Heh, ne znam da li je tako u pawnu, ali u C/C++ ukoliko upotrebiš za rezultat celobrojni tip (%d), dobijaš ceo broj, ukoliko je decimalan broj se zaokružuje na prvi manji ceo broj ... ili program ne radi.

Probaj ovo izvesti, ako ne radi, ne znam. Ili probaj kad ti se generiraju brojevi koji će se deliti (primer), napr: 13/9, proveri da li je ostatak pri deljenju jednak nulom, ako nije, onda se opet generiraju brojevi (koristiš ciklus, bilokoji).

Napominjem: Ne znam da li ove fore se mogu koristiti u Pawnu, nisam probao, mislim da bih trebali, ali slobodno probaj i ti... ali pre toga, napravi rezervnu kopiju skripte za svaki slučaj.

Hvala. :)

problem rijesen

ty varez

1.
      function round2(num, idp)
   2.
        return tonumber(string.format("%." .. (idp or 0) .. "f", num))
   3.
      end
   4.

5.
      -- usage:
   6.
      outputChatBox("PI: "..round2(22/7, 2))
   7.
      -- will output PI: 3.14

Ako je nekom kod cudan to je MTA lua....

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

lua pawn php amx sve je to sito samo se drugacije zove  i drugaciej funkcije izgledaju

hmm moglo bi vam ovo pomoci
http://www.w3schools.com/php/php_operators.asp
meni je