[Prica] Kako sam ja ucio programirati ?

Započeo Fqris, Mart 22, 2017, 21:12:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav braćale, evo jedna moja prica o tome kako sam ja poceo kao nesto programirati i to sve..

Eh jednog lijepog dana koji je bio ko ku**
Meni brt smorr skrozz bilo, neam pojma sta cu sa sobom.. kaze drug upravo sam igrao igricu kod rodjaka igrica je sila kod tebe ce moci imas dobar comp.. Reko ajde kako se zove ? - Kaze on GTA San Andreas.. Ajde ok, ja na net ima samo da kupim inace kad bi rekao roditeljima da kupim igricu koja je tad kostala vise od 5â,¬ oni bi mene poslali u tri lijepe materne.. nema kreka i sta cu ja popizdim i da vidim reko ko to krekuje i kako, i nadjem na nekom forumu znaci to je bio veoma popularan forum za "gejmere" i hajde ja se tu registrujem i nadjem sto sam trazio i tamo pise to su posebni ljudi koji znaju o programiranju tako to sto prave igrice hakeri, bogovi neki i tako to.. Ali ja i dalje nemam krekovan gta i nadjem ga u nekoj radnji vidim u izlogu krekovan inace CD ima i kosta 6KM (to je inace 3â,¬) .. i ja nekako namolim roditelje da kupim ja sav sretan ko malo dijete kad dobije igracku, a i bio sam tad dijete mozda sam bio 4-5 razred i ja znaci mjesec dana sam prelazio ga jer ja nisam tada znao engleski i dalje ga ne znam i nisam znao bas u nekim trenutcima sta da radim, jer ja nisam znao da i sifre tu cak i one postoje ja mislio nema nista moras sve tako i kasnije sam nasao na tom forumu gdje je neki lik objavio video o tim siframa on je tu pokazao sve sifre i tako to.. a meni bilo drago boze..

Sada prelazimo kao na neki glavni dio price i fazon je u tome sto sam ja na tom forumu gdje sam to trazio postao jako aktivan.. kasnije sam dobio administratora zato sto sam bio jedan od cjenjenih tu na forumu.. kao i sada imao sam dosta svojih postova ali moji postovi su ovdje bili kao oftopic.. kao vlogovi neki ali sam ih ja pisao na tom forumu sta mi se danas izdesavalo sta sam radio.. pricao neke zanimljive price.. pa bili su tu neki kvizovi blablabla.. I ja vidim nesto novo na forumu a to je bio sektor o programiranju znaci sve tu imas. I ja se tako raspitam jer je to mene veoma mnogo tada zanimalo kako programi nastaju ko ih pravi i sve to.. Za programiranje igirca nisam nikada ni pokusavao jer znam da je to mnogo tesko i dzabe da ne trosim vrijeme.. I ja njima tim korisnicima napisem kao ja sam novi toliko imam godina, znam da sam jos mali ali moze mi neko objasniti kako to ide jer to je za mene sve bilo novo.. I javlja se meni neki lik kaze, meni je dosadno pomoc cu ti ja (lik je imao oko 18 godina, zivio je u Kanadi to se dobro sjecam.. nick na forumu mu je bio Agent01 dobro se sjecam) i reko hajdi.. sta mi predlazes kao neki prvi koraci i on meni kaze de se ti polako nauci u qbasicu.. reko ok ja njega znaci slusam jer nisam imao pojma sam sta da radim i on meni pokaze te sve osnovne komande i to je bio jedan dan kad sam chatao s njim i on mi je objasnjavao. I ja se tom liku zahvalim mnogo predlozim ga za cak administratora jer je nam na tom forumu trebalo admina da odrzaju.. i dobio je ga uz moju pomoc sto se kaze kod nas na stelu.. i nakon toga ja sam ze svaki dan zezao u tom qbasicu pravio razne budalastine cak i neke korisne programe.. Ali mene je i dalje mucilo jer tu nemas bas puno opcija da napravis nesto bas dobro i ja ponovo se javim liku, reko ja sam dobro usavrsio taj programski jezik ali meni treba nesto izazovnije, vece, da ima neke velike koristi od toga.. Oke ako zelis mogu ti pokazati i on meni data pokae Visual Basic ja msm da je 2012, mrsko mi provjeravat jel to to.. i dadne mi link od neke stranice gdje imaju totorijali kaze da ti je ne bih sve objasnjavao prati kako ovaj lik pravi tako i ti ja sam ovdje naucio da radim.. reko brate hvala odo ja da se odma "bacim" na posao i ja instaliram to sve sto treba trebalo je znam gotov citav dan jer su tada interneti bili zivo sranje mediasky je kod mene bio, govno obicno..  I meni nakog 2-3 dana crkne neki dio na racunaru ja izpizdim znaci citav jer tada su compovi bili jebeno skupi.. i ja nisam zadugo dobio novi comp i visio sam po citeve dane vani po parku, preko raspusta kod tetke isao na selo i tako sam provodio vrijeme.. i zaboravio na sve to.. i nakon 2 godine bio sam 7 razred sjecam se dobijem ja novi comp znaci comp je boze niko nema boljeg compa od mojih drugara ja se tada kurcio.. i vidim negdje na fb taj forum kao neko objavio kako se gasi za par dana.. i ja udjem da vidim, kada sam usao sve je gotov bilo drugacije, forum je bio pre aktivan u to vrijeme bilo je konstantno oko 60 korisnika to je bilo tada pafff... Stare administracije nije bilo nisam gotovo nikoga znao kasnije sam saznao da je taj forum prodan nekome drugom pa je se i staff promijenio i mnogi su napustili taj forum i dosli novi.. I tada ja vidim Visual Basic 2015 izasla prije mozda 6-7 mjeseci odo da vidim reko kakva je i tako ja malo po malo se pocnem uciti uz pomoc engleskih foruma vecinom i youtub-a. I danas sam napravio jedan program u Visual Basicu nakog dugog vremena pokazat cu vam slike na forumu objavit cu.. zato sam htio da napisem ovu pricu, za sebe mogu reci da sam dosta dobar sto se tice programiranja u Visual Basic-u .. Te dane necu nikada zaboraviti kako sam poceo lagano.

Braćale to je sve od mene, prica je duga ali jebiga pokusam sam sto krace napisati..
Izvinjajem se sto sam pravio neke gramaticke greske i tako to i da napomenem da imam naviku stavljati "...." nakon necega sto napisem jbga hahah

Nadam se da vam se svidja, to je bila prica od GTA do iskusnog programera, moram i naglasiti da to nije bilo dzabe cak sam dosta novca zaradio programirajuci a jos nemam ni 18 godina tako da.. nikada ne odustajte od svog cilja to je moja velika pouka tokom zivota !!!!

Uskoro nova prica, mozda zanimljivija ali ovo je prvi put da pricam ovakvu vrstu price i na nekom forumu.

Od mene imate mahanje, Ludak javi mi se u pm da ti prodam tegle za ajvara dobio ja sad posiljku iz Kine !

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Dobra prica, pogledaj PM sa teglama se stvar promijenila skroz
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Go Ahead,dobra prica :)
Respect: Harexe,Muma,Depay,Hrustanovic,Tosic,#Rakic,Maxwell,Medo,anDro,Dedic,SlavicBeast,gReeDy.amx,berroni.amx,LoOdak,Kasperzi

GAME OVER

Hvala svima

Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Hvala, hvalaaa :D 8) :-\

Procito bi sve jedino za 10e.   ;D
Founder of
Digression Community