[Pomoc] Komanda

Započeo Re, Novembar 25, 2016, 00:52:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Re

*

Skripta koju koristim: Privatna
Detaljan opis problema: Zeleo bih da napravim da donatori mogu dok su u igri da promene ID automobila primer[Donator ima bullet zeli fa ga promeni na infernus] Da li postoji za to komanda ako neko zna molim vas da mi napise.
Dio skripte:/
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Streetboy

*

I kada dođe do rasprave, neka su vam reči blage, a dokazi jaki. A ja, iz iskustva znam da su reči jače uvek, kada su dokazi slabi.

Pitanje je da li mislis na privatna vozila ili donator vozilo koje se kreira komandom.Ukoliko mislis na privatna vozila samo napravis komandu sa kojom ce mijenjati id tog vozila u fajlu gdje se cuva,unistis vozilo i ponovo ga kreitas(kako bi se kreiralo vozilo sa novim id-om).
Ako je u pitanju donator vozilo samo u komandi u skripti promijeni id vozila koje se kreira..

Re

*

Citat: Streetboy poslato Novembar 25, 2016, 01:19:56 PRE PODNE
Pitanje je da li mislis na privatna vozila ili donator vozilo koje se kreira komandom.Ukoliko mislis na privatna vozila samo napravis komandu sa kojom ce mijenjati id tog vozila u fajlu gdje se cuva,unistis vozilo i ponovo ga kreitas(kako bi se kreiralo vozilo sa novim id-om).
Ako je u pitanju donator vozilo samo u komandi u skripti promijeni id vozila koje se kreira..
Mislim na donatorsko vozilo ali mislio sam na komandu lupam /donatorv [id vozila] u [id donatorskog vozila] Ako znas mozes da mi napravis posto ja nemam pameti kako to da uradim

Streetboy

*

I kada dođe do rasprave, neka su vam reči blage, a dokazi jaki. A ja, iz iskustva znam da su reči jače uvek, kada su dokazi slabi.

Ako sam te dobro razumio ti imas sada komandu za donatore koja kreira recimo bullet,i ti hoces da kucas neku komandu kako bi taj bullet promijenio infernus recimo?
Ako je tako postavi mi ovdje komandu sa kojom kreiras donatorsko vozilo..

Re

*

Citat: Streetboy poslato Novembar 25, 2016, 01:37:16 PRE PODNE
Ako sam te dobro razumio ti imas sada komandu za donatore koja kreira recimo bullet,i ti hoces da kucas neku komandu kako bi taj bullet promijenio infernus recimo?
Ako je tako postavi mi ovdje komandu sa kojom kreiras donatorsko vozilo..
Nemam komandu nego kad igrac kupi auto u auto salonu i ja mu dam donatora da on od tog auta moze da stavi bullet ili infernus i jos neka vozila

Streetboy

*

Daj onda taj dio koda gdje se kupuje auto u salonu,moram znati kako si definisao ti u modu ako hoces da ti dam gotov kod..

Re

*

Citat: Streetboy poslato Novembar 25, 2016, 01:59:20 PRE PODNE
Daj onda taj dio koda gdje se kupuje auto u salonu,moram znati kako si definisao ti u modu ako hoces da ti dam gotov kod..
Evoo... slucajno sam ubacio i za polovan auto nisam gledao :)
YCMD:kupiauto(playerid, params[], help)
{
	#pragma unused help
	#pragma unused params
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"BC | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
	if(PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeAuta] != -1) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Vec posedujes auto!");
	if(PlayerInfo[playerid][pLevel] < 4) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Morate biti level 4+ za kupovinu auta!");
	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, 1400.1427,-1669.3557,19.1500))
	{
		new string[128];
		if(KupovinaAuta[playerid] == true) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Vec gledate katalog vozila!");
		if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Ne mozete gledati katalog iz vozila!");
		if(autokatalog != 0) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Neko vec pregleda katalog!");
		TogglePlayerControllable(playerid, 0); KupovinaAuta[playerid] = true; PrikaziVozilaTD(playerid); autokatalog = 1;
		format(string,sizeof(string),"%s",ImenaVozila[GetVehicleModel(IzlozbenoAuto) - 400]);
		PlayerTextDrawSetString(playerid,TDProdajaVozila[2][playerid],string);
		format(string,sizeof(string),"Cena: ~g~%d$",AutoSalon[AutoModel][1]);
		PlayerTextDrawSetString(playerid,TDProdajaVozila[3][playerid],string);
	    SCM(playerid, -1, "(BC) "ZELENA"Koristite tipke LEVO i DESNO za listanje vozila!");
		SCM(playerid, -1, "(BC) "ZELENA"Za kupovinu stisnite ENTER ili F!");
		SCM(playerid, -1, "(BC) "ZELENA"Za izlaz stisnite SHIFT!");
	    SetCameraBehindPlayer(playerid);
  		SetPlayerCameraPos(playerid, 1412.31, -1657.3206, 20.41);
        SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1405.0386, -1657.3206, 20.41);
    }
    else if(UsaoAutoProdaja[playerid] != -1)
    {
        new i = UsaoAutoProdaja[playerid];
        if(VoziloInfo[i][vImaVlasnika] == 0)
		{
		    new vid = CijeneAuta(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)));
		    if(PlayerInfo[playerid][pNovacDzep] < AutoSalon[vid][1]/2) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Nemate dovoljno novca!");
		    g_NovacMinus(playerid, AutoSalon[vid][1]/2);
			PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeAuta] = i; VoziloInfo[i][vRadio] = 0;
			VoziloInfo[i][vImaVlasnika] = 1; VoziloInfo[i][vZakljucan] = 1;
			VoziloInfo[i][vDroga] = 0; VoziloInfo[i][vMats] = 0;
			VoziloInfo[i][vOruzije] = -1; VoziloInfo[i][vMunicija] = 0;
			strmid(VoziloInfo[i][vVlasnik], GetName(playerid), 0, strlen(GetName(playerid)), 999);
  			SacuvajVozilo(i); SavePlayer(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1);
  			SCMF(playerid,-1,""ZELENA"BC | "BELA"Uspesno ste kupili polovan auto za %d$ novca!",AutoSalon[vid][1]/2);
  			UsaoAutoProdaja[playerid] = -1;
		}
		else return SCM(playerid,-1,""ZELENA"BC | "SIVA"To vozilo nije na prodaju!");
    }
	return 1;
}

Streetboy

*

Re

*

Citat: Streetboy poslato Novembar 25, 2016, 13:13:33 POSLE PODNE
Kopiraj mi cijeli enum VoziloInfo ovdje..
E al zar ne moze to lakse da se uradi komanda neka koja daje mogucnost da se to menja

Streetboy

*

Citat: Re poslato Novembar 26, 2016, 12:46:48 POSLE PODNE
Citat: Streetboy poslato Novembar 25, 2016, 13:13:33 POSLE PODNE
Kopiraj mi cijeli enum VoziloInfo ovdje..
E al zar ne moze to lakse da se uradi komanda neka koja daje mogucnost da se to menja

Pa ne moze lakse,to je najlaksi moguci nacin,nisi mi u ovom kodu gore dao kako si definisao varijablu za model vozila...
Ali ajde pretpostavicu da je definisano kao vModel...

COMMAND:promenimodel(playerid, params[])
{
    new model,idvozila;
    if(sscanf(params,"ii",model,idvozila)) return SendClientMessage(playerid, -1, "Koristi: /promenimodel [id novog modela] [id vozila]");
    VoziloInfo[idvozila][vModel] = model;
    SacuvajVozilo(idvozila);
    SendClientMessage(playerid, -1, "Uspjesno ste promijenili model vozila!");
}