[RIJEÅ ENO] TextDraws

Započeo L3o, Septembar 01, 2016, 21:59:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

L3o

*

Skripta koju koristim: majne
Detaljan opis problema: Pa testao sam od mume onaj Ä'avo za tdove i sada ubacim i izbaci mi ovaj problem,inace skriptu sam radio prije 2 tjedna pa je sada zavrsavam i da objavim a mzd je u meÄ'uvremenu izasao neki update includea il sta vec posto vise ne igram samp il kaj vec kak znate..
error 017: undefined symbol "TextDrawSetPreviewModel"
error 017: undefined symbol "TextDrawSetPreviewRot"

i ja nista lafo ov ono sada cu include da ubacim i to i opet nista,ubacim ja par tu includa koji bi mogli bit za to i opet,idem pregledat includove i opt nista,Ovo mi je prvi put da mi izabci ovaj error inace prije sve u fullu al eto. I onda sam otisao vamo : http://wiki.sa-mp.com/wiki/TextDrawSetPreviewModel i tu malo cacko i sve napravio kako i tu pa nece i nece...

Dio skripte:
VoziloText = TextDrawCreate(591.000000, 148.166580, "New Textdraw");
TextDrawLetterSize(VoziloText, 0.449999, 1.600000);
TextDrawTextSize(VoziloText, 39.000000, 33.249992);
TextDrawAlignment(VoziloText, 1);
TextDrawColor(VoziloText, -1);
TextDrawUseBox(VoziloText, true);
TextDrawBoxColor(VoziloText, 0);
TextDrawSetShadow(VoziloText, 0);
TextDrawSetOutline(VoziloText, 1);
TextDrawFont(VoziloText, 5);
TextDrawBackgroundColor(VoziloText, 0x0000000);
TextDrawSetProportional(VoziloText, 1);
TextDrawSetPreviewModel(VoziloText, 574);
TextDrawSetPreviewRot(VoziloText, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000);

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): ke da dam?
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2016, 14:44:06 POSLE PODNE od MEDO
retired

Da bi gamemod prepoznao textdraw "REFRESH" mora se koristiti na drugi način, evo primera za tvoj slučaj:

VoziloText[playerid] = CreatePlayerTextdraw(playerid,591.000000, 148.166580, "New Textdraw");
PlayerTextDrawLetterSize(playerid,VoziloText[playerid], 0.449999, 1.600000);
PlayerTextDrawTextSize(playerid,VoziloText[playerid], 39.000000, 33.249992);
PlayerTextDrawAlignment(playerid,VoziloText[playerid], 1);
PlayerTextDrawColor(playerid,VoziloText[playerid], -1);
PlayerTextDrawUseBox(playerid,VoziloText[playerid], true);
PlayerTextDrawBoxColor(playerid,VoziloText[playerid], 0);
PlayerTextDrawSetShadow(playerid,VoziloText[playerid], 0);
PlayerTextDrawSetOutline(playerid,VoziloText[playerid], 1);
PlayerTextDrawFont(playerid,VoziloText[playerid], 5);
PlayerTextDrawBackgroundColor(playerid,VoziloText[playerid], 0x0000000);
PlayerTextDrawSetProportional(playerid,VoziloText[playerid], 1);
PlayerTextDrawSetPreviewModel(playerid,VoziloText[playerid], 574);
PlayerTextDrawSetPreviewRot(playerid,VoziloText[playerid], 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000);

TakoÄ'e definiÅ¡i ovo new Text:VoziloText; na vrh skripte. U slučaju da ne bude radilo javi ovde :)

L3o

*

Ne vidim sta si tu napravio? Samo prebacio u PlayerTextdraw  :D Ali i dalje ne radi probao sam :/ Inace hvala sta si pokusao pomoci cijenim to :)
retired

Veruj mi imam isti textdraw kao tvoj, samo Å¡to je u mom slučaju skin, ali rotacija i model rade odlično i prvi put kad sam ih dodao u skriptu, pogledaj koji include je koristio taj Muma, pa probaj njegove include da prebaciÅ¡  svoj mod, stvarno ne znam Å¡ta da  ti kažem, i da... Playertextdraw koristiÅ¡ kada se string textdrawa menja na neko vreme, a koliko vidim tvoj td je vezan za Vozilo Å¡to mi govori da praviÅ¡ neki info box za vozila, tako da..  :D Stvarno ne znam u čemu je problem meni sve paÅ¡e normalno sa njegovim editorom.

L3o

*

Kada igrac ude u vozilo za Posao samo mu pokaze taj td,zanemari to,ovo je td kao i na loginu ako hoces svejedno xd Pokusao sam sve sada i nece... :D
retired

Citat: Jülian poslato Septembar 01, 2016, 22:44:09 POSLE PODNE
Veruj mi imam isti textdraw kao tvoj, samo Å¡to je u mom slučaju skin, ali rotacija i model rade odlično i prvi put kad sam ih dodao u skriptu, pogledaj koji include je koristio taj Muma, pa probaj njegove include da prebaciÅ¡  svoj mod, stvarno ne znam Å¡ta da  ti kažem, i da... Playertextdraw koristiÅ¡ kada se string textdrawa menja na neko vreme, a koliko vidim tvoj td je vezan za Vozilo Å¡to mi govori da praviÅ¡ neki info box za vozila, tako da..  :D Stvarno ne znam u čemu je problem meni sve paÅ¡e normalno sa njegovim editorom.

Player td se koristi kad trebas prikazati textdraw za odredenog igraca i bolje je koristit player td za 99% stvari. Zasto? Player textdrawa mozes stvorit oko 250 po igracu dok s globalnim tdom mozes stvoriti oko 4 tda po igracu od 500 slotova

@ TOPIC Skini samp server paket s samp stranice i ubaci nove includeove jer je ta funckija dodana u 0.3x. Lakse receno updatuj sve includeove na zadbju verziju, 99% je do tog

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

L3o

*

Citat: MEDO poslato Septembar 01, 2016, 23:30:22 POSLE PODNE

Player td se koristi kad trebas prikazati textdraw za odredenog igraca i bolje je koristit player td za 99% stvari. Zasto? Player textdrawa mozes stvorit oko 250 po igracu dok s globalnim tdom mozes stvoriti oko 4 tda po igracu od 500 slotova

@ TOPIC Skini samp server paket s samp stranice i ubaci nove includeove jer je ta funckija dodana u 0.3x. Lakse receno updatuj sve includeove na zadbju verziju, 99% je do tog

Jeste :) Inace hvala ti nisam ni malo do tih includova gledao :) Inace koristim uvijek jedne include tj. pack svih includova sam nasao negde i tam su "svi" includovi kao ovo pa to koristim :) Jos jednom hvala :) Lock!
retired