[WIP] Elite Team User Control Panel

Započeo CADILAB, Septembar 16, 2016, 23:46:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovde bi zeleo da vam predstavim projekt na kojem vec radim jednu sedmicu-dve.
Ovih dana imam nesto bas dosta volje i odlucio sam je iskoristiti u nesto dobro i napredno, za sada mi ide veoma dobro.
Sto se tice user control panela sastoji se iz dva dela ucp i acp.

UCP:

Deo koji mogu da vide samo igraci sa "normal" permisijama.
U njemu mogu pronaci funkcije poput
    - Support tiketa
    - Pregleda profila
    - Postavljanja oglasa
    - Kupovina donacija
    - Donatorski centar
    - Statistiku igraca (imovina, osnovne informacije i slicno)
    - Billing
    - Vesti
    - Dashboard (sve novosti, novi statusi, citati, najave iz administracije...).

Na njegovom dizajnu se tek danas pocelo raditi, do sada sam se usmeravao na pregled administratorskog panela kao i na funkcionalnost istog, i mogu vam reci da nam bas dobro ide.

Sto se tice administratorskog panela, on radi na tri principa, to jeste, imaju tri tacke pristupa, pristup kao moderator, global moderator i administrator, nesto slicno smf forumima.
Sve te grupe, tj. pristupne tacke, imaju odredjenu kontrolu nad samim sajtom, dok administrator ima sve mogucnosti.
Neka od mogunosti na kojoj sam malo vise radio, kao i naucio, jeste automatski backup databaze.
Naime, prije neki dan hetzner nam je zakljucao ip adresu, i bili smo primorani da uzmemo novi host, ja sam imao backup star 10 dana i to nam je malo poremetilo planove.
Tako da, ovaj sistem radi na principu sto svaki dan tacno u 00:00 automatski se uradi dump databaze i redirektuje se pisanje iste na nas web server tako da ukoliko se opet nesto ovako desi uradimo rollback star par sati.
Sistem billinga je simple, siguran sam da je vecini poznat, cim neko uplati novac ceka se potvrda iz banke, ukoliko je validna status iz 'Na cekanju' prelazi u 'Potvrdjen' i ukoliko npr igrac uzme vozilo ili nesto slicno a uplata je validna igrac se automatski kicka sa servera da bi mu se postavio donatorski paket, vozilo ili slicno, mislili bi da je komplikovano, no medjutim zacudili bi se kada bi znali koliko je jednostavno.

Zahtevi za unban, cim se igrac uloguje na panel, ukoliko je banovan, u navigaciji dobije jos jedan item, a to je zahtev za unban, sve sto je potrebno je da klikne na taj item i automatski se aplikacija za unban postavlja zajedno sa razlogom bana, datumom, adminom koji je banovao i slicno. Igrac ima potpun pregled nad unban zahtevom i statusom istog, sve sto je potrebno adminu je da klikne na Odbij zahtev ili Unbanuj igraca.

Naravno, ovaj projekt je jos uvek u fazi izrade i trebao bi ugledati svetlo veoma brzo, mozda pocetkom sledeceg meseca, previse se trudim za server i sam uspeh istog, nadam se da ce se jednog dana uociti koliko sam samo truda i zivaca prosuo u njega i da ce nam krenuti na bolje.

Evo neke slike kako to za sada izgleda:

www.eliteteam-samp.com
178.33.7.160:7788