[POMOC] Oko Komandi

Započeo Strahinja Vujovic, Avgust 15, 2016, 13:18:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:UP
Detaljan opis problema:Ovako vidite ja hocu da napravim animaciju (/chat 1, tj. da broj 1 bude dalje od reci chat), ali ne ide, izbacuje gomilu erora ali kada stavim (chat1) onda radi, moze neko da napravi primer kako da pravim komande (/chat 1, /chat 2, /chat 3) , Hvalaa
Dio skripte: http://pastebin.com/9MH3MV3X
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /
~Scripter u pokusaju~ :D

Neznam da li ce radit ali probaj ovako
if (strcmp("/chat 1", cmdtext, true, 10) == 0)
    {
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
    if(StavljeneLisice[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Imas lisice pa ne mozes koristiti animacije!");
    if(Zavezan[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Zavezan si pa ne mozes koristiti animacije!");
    if(IgracTazovan[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Tazovan si pa ne mozes koristiti animacije!");
    {
        LoopingAnim(playerid,"PED","IDLE_CHAT",4.0,1,0,0,1,1);
    }
	return 1;
    }
    return 0; // ovde stavi return 0; ili return 1;
}

Za pocetak nemoj koristiti taj prastari nacin pisanja komandi pa mozda i uspes napraviti nesto. Potreban ti je sscanf i strcmp

haha pa vi ste tu da mi kazete, pocetnik sam, okee :D
~Scripter u pokusaju~ :D

Ja mislim da je nesto ovako ispravite me ako nije xD

YCMD:chat(playerid, params[], help)
{
	#pragma unused help
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
        if(StavljeneLisice[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Imas lisice pa ne mozes koristiti animacije!");
        if(Zavezan[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Zavezan si pa ne mozes koristiti animacije!");
        if(IgracTazovan[playerid] == 1) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Tazovan si pa ne mozes koristiti animacije!");
	if(!strcmp(stvar, "1", true))
	{
		LoopingAnim(playerid,"PED","IDLE_CHAT",4.0,1,0,0,1,1);
	}
	else if(!strcmp(stvar, "2",true))
	{
		// napisi drugu animaciju
	}
	return 1;
}
Poslednja Izmena: Avgust 15, 2016, 15:07:37 POSLE PODNE od LoOdaK
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: [VG] Tosic ãƒ,, poslato Avgust 15, 2016, 13:30:19 POSLE PODNE
Za pocetak nemoj koristiti taj prastari nacin pisanja komandi pa mozda i uspes napraviti nesto. Potreban ti je sscanf i strcmp

Kako sto je napomenao Tosic, najbolje je koristiti sscanf i strcmp. Evo ti i komandu, kako bi izgledao sve to:

YCMD:chat(playerid, params[], help)
{
	#pragma unused help

new broj[4];
	if(sscanf(params, "s", broj)) return SCM(playerid,-1,"NO:RP | "CRVENA"Koristi /chat [broj]");

if(!strcmp(broj, "1", true)) //Ovo ti je broj 1. 
	{
		LoopingAnim(playerid,"PED","IDLE_CHAT",4.0,1,0,0,1,1); //Tu ubacis sta radi komanda ako igrac koristi broj 1.
	}
	else if(!strcmp(broj, "2", true)) //Broj 2.
	{
		//Komandu kad igrac koristi broj 2.
	}
	else if(!strcmp(broj, "3", true)) //Broj 3, i tako dalje....
	{
		// ....
	}
	return 1;
}

Mislim da je ovde sve receno, jel problem resen ?