Vrata i jos nesto

Započeo black_dota, Jul 19, 2010, 19:13:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

black_dota

E treba mi kada neko pridje nekim vratima i udari u njih da se ona okrenu za 90c napisite gde to da stavim i sta da stavim koristim gf obican malo modiran.
I treba mi pomoc ocu da obrisem ono da samo ako imas license za auto da mozes da vozis to ocu da obrisem i za ostalo brodove motore i avione molim vas pomozite.

E ovo prvo za okretanje vrata je dosta jednostavno, mozes napraviti lako sa funkcijom IsPlayerInRangeOfPoint ili IsPlayerToPoint znaci kad je igrac na tom mjestu RotateObject(ili kako vec ide) itd...

a ja cu da ti pomognem ovo drugo tj. nadjes gdje pise onplayerregist i onda ima kao spisak njegovih statova i ima u tom dijelu pise carlic=0 flylic=0 boatlic=0 fishlic=0 e to sve promjenis u 1 tj. kad se igrac rega da odma ima sve licence ...ja neznam drukcije...poz
Uskoro otvaranje servera.Svi ljudi sa Balkan Samp foruma su pozvani

Citat: Milan_Jeftic poslato Jul 19, 2010, 19:51:51 POSLE PODNE
a ja cu da ti pomognem ovo drugo tj. nadjes gdje pise onplayerregist i onda ima kao spisak njegovih statova i ima u tom dijelu pise carlic=0 flylic=0 boatlic=0 fishlic=0 e to sve promjenis u 1 tj. kad se igrac rega da odma ima sve licence ...ja neznam drukcije...poz
nece tako uspeti jer
        if( strcmp( key , "CarLic" , true ) == 0 ) { val = ini_GetValue( Data ); PlayerInfo[playerid][pCarLic] = strval( val ); }
                    if( strcmp( key , "FlyLic" , true ) == 0 ) { val = ini_GetValue( Data ); PlayerInfo[playerid][pFlyLic] = strval( val ); }
if( strcmp( key , "BoatLic" , true ) == 0 ) { val = ini_GetValue( Data ); PlayerInfo[playerid][pBoatLic] = strval( val ); }
        if( strcmp( key , "FishLic" , true ) == 0 ) { val = ini_GetValue( Data ); PlayerInfo[playerid][pFishLic] = strval( val ); }
        if( strcmp( key , "GunLic" , true ) == 0 ) { val = ini_GetValue( Data ); PlayerInfo[playerid][pGunLic] = strval( val ); }

trebalo bi nekako ovako:
na OnPlayerSpawn , ispod string (   new string[128]; ) se doda
    PlayerInfo[playerid][pCarLic] =1);
    PlayerInfo[playerid][pFlyLic] =1);
    PlayerInfo[playerid][pBoatLic] =1);
    PlayerInfo[playerid][pFishrLic] =1);
    PlayerInfo[playerid][pGunLic] =1);

black_dota

Niste me razumeli pravim RP GM i malo je glupo da igrac odma dodje i ima license za oruzja i aute i ostalo a ovo za vrata de da stavim?

pa ili napravi sa timer na pr na svakoj sekundi da proveruje dali ima igrac pred vrata ili pod OnPlayerUpdate ali mozno je pod onplayerupdate da malo spama jel se povikuje 20 puta u sekundi

black_dota

Ja ljudi vas nista ne kontam gde sta da stavim  :-[

mozda momak traži ona vrata iz SP-a Å¡to nisu baÅ¡ kao fiksirana nego se može proći kroz njih to jest kad ih igrač gurne ona se rotiraju...  ::)

[BP] HeLoX ba! ^^
Forum: balkan-paradise.info- Još u izradi!

black_dota

Citat: [BP] Haris ba! ^^ poslato Jul 20, 2010, 18:51:43 POSLE PODNE
mozda momak traži ona vrata iz SP-a Å¡to nisu baÅ¡ kao fiksirana nego se može proći kroz njih to jest kad ih igrač gurne ona se rotiraju...  ::)
alee to pokusavam reci sta i gde da stavim!?

za to imaš onaj MTA program pomoću kojeg ubacuješ objekte ima tamo mnogo takvih vrata pa si skini i ubaci. Skontat češ već nije komplikovano ;)

[BP] HeLoX ba! ^^

black_dota

Citat: [BP] Haris ba! ^^ poslato Jul 20, 2010, 22:29:53 POSLE PODNE
za to imaš onaj MTA program pomoću kojeg ubacuješ objekte ima tamo mnogo takvih vrata pa si skini i ubaci. Skontat češ već nije komplikovano ;)
Lako cu ja coordinate ajde pomozite mi za aute

Treba mi komanda da kada ukucam /xyz xkordinati,ykordinati,zkordinati
Da me on porta tamo ako mozete to da mi napravite ja neznam nista o skriptanju.
Poslednja Izmena: Jul 20, 2010, 23:11:15 POSLE PODNE od black_dota

hmm probaj  vako neÅ¡to ovo sam za sec napravio nezz radil.. :)

if (strcmp(cmdtext, "/gotoxyz", true) == 0)
{
    if(IsPlayerConnected(playerid))
    {
new Float:X, Float:Y, Float:Z;
tmp = strtok(cmdtext, idx);
if(!strlen(tmp))
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2, "KORIÅ TENJE: /gotoxyz [koordinate]");
return 1;
}
if (PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 2)
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " ** Teleportovani ste na željeni X, Y, Z !");
SetPlayerPos(playerid, X, Y, Z);
        }
else
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1, "   Niste autorizovani da koristite tu komandu!");
}
}
return 1;
}

[BP] HeLoX ba! ^^

black_dota

Hvala evo sad cu ga isprobam a ovo za kola i vrata moze li ko da objasni de sta da staim?
Nece da radi steta nema veze. 8)
Poslednja Izmena: Jul 21, 2010, 13:57:32 POSLE PODNE od black_dota