[Pomoc] Rent system

Započeo LoOdaK, Jul 18, 2016, 02:00:31 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: moja  :P
Detaljan opis problema: zelim napraviti rent system al ne znam kako imao sam par pokusaja nije radilo i ja sam izbrisao taj system iz skripte samo sam ostavio rent vozila i nista vise.Pa ako neko moze da to detaljno objasni ne mora stavljati kodove samo nek dobro objasni, a ako ja zapnem sa kodom postavicu ovde
Dio skripte: kurc nema  :D
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Uzmi prvo definisi dialog na primer
#define dialog_rent 1

Zatim odes pod public OnPlayerStateChange i odradis ovako:
new yolo =  GetPlayerVehicleID(playerid);

if(RentVozila(yolo))//Ovo 'RentVozila' moras napraviti funkciju evo ti dole
		{

new ses[512];
				format(ses, 512, "Upravo ste usli u rent vozilo ako zelite rentati ukucajte\n/rent, a ako ne zelite idi na\nCancel.");
			        TogglePlayerControllable(playerid, 0);
				ShowPlayerDialog(playerid, dialog_rent, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "{F0F0F0}Rent", ses, "Cancel", "");

}

//Funkcija
stock RentVozila(carid)
{
	for(new i = 0; i < sizeof(prc); i++)//tu gde je prc stavis kako su ti definisana kola
	{
		if(carid == prc[i])	return 1;//i tu isto
	}
	return 0;
}

//Kad to odradis napravis komandu za rent i provere dal je u vozilu itd.. :)

E pa bas si to preskocio sto ja nezz kako napraviti proveru jel neko drugi rento taj motor ili ako ja sjednem a vec sam rento da mi izbaci vec imate rentano vozilo bla bla ovo znm

EDIT: samo to ako mos objasnit ovo ostalo cu ja probat sklepat nekako  :D
Poslednja Izmena: Jul 18, 2016, 03:04:21 PRE PODNE od LoOdaK
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Jul 18, 2016, 03:02:28 PRE PODNE
E pa bas si to preskocio sto ja nezz kako napraviti proveru jel neko drugi rento taj motor ili ako ja sjednem a vec sam rento da mi izbaci vec imate rentano vozilo bla bla ovo znm
to ti je lagana varijabla
new	Rentano[MAX_PLAYERS];//gore kod new
Rentano[playerid] = 999;///onplayerconnect reset
Rentano[playerid] = GetPlayerVehicleID(playerid);// kad on renta tako se napravi i onda u cmd
//cmd /rent
if(Rentano[playerid] != 999) { SCM(playerid,-1,"Vec imas rentano vozilo!"); RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1); return 1; }
  foreach(Player, i)
	{
        if(Rentano[i] == GetPlayerVehicleID(playerid))
        {
     		SCM(playerid,-1, "[RENT]:  To vozilo je vec rentano!");
     		RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1);
     		return 1;
       	}
    }
	if(RentVozila(GetPlayerVehicleID(playerid)))
	{
	//SCM ovde kao rentali ste vozilo i uradis timer za koliko vreme ce mu se unrentati sta ja znam..
	}

E brt evo sad sam tek nesto poceo raditi  ::) ugl. nezz samo ono kako da napravim kada istekne timer da respawn njegov motor sto je iznajmio napravio sam public i sve ubacio sam to nezz  :'(

Citat: LoOdaK poslato Jul 18, 2016, 09:46:13 PRE PODNE
E brt evo sad sam tek nesto poceo raditi  ::) ugl. nezz samo ono kako da napravim kada istekne timer da respawn njegov motor sto je iznajmio napravio sam public i sve ubacio sam to nezz  :'(

Napravis obicnu varijablu gde ce se ID vozila zapisati na tu varijablu. Jednostavno je na vrh stavis.
new RentVozilo[MAX_PLAYERS];

Pod public OnPlayerConncet podesis varijablu na 0.
RentVozilo[playerid] = 0;

I zatim jos to zapisivanje sredis.
RentVozilo[playerid] = GetPlayerVehicleID(playerid);

I to je to ostaje ti jos da respawnujes vozilo.
SetVehicleToRespawn(RentVozilo[playerid]);