Kosarka

Započeo Maxwellâ„¢, Septembar 16, 2015, 21:41:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Verujem da dosta nas prati kosarku pa bi mogli da pokrenemo razgovor i na tu temu.Mozete pisati kakvi su vam utisci,ko su vam najbolji igraci prventstva,kakve su vase prognoze u daljem toku takmicenja itd.Samo molim da ne dodje do vredjanja po bilo kakvoj osnovi jer sport nije mesto gde moze da se uplice politika.Ja navijam za reprezentaciju Srbije i mislim da mozemo da osvojimo prvenstvo ali se pribojavam Francuske reprezentacije.Jako mi je zao sto nismo imali priliku da ukrstimo koplja sa Hrvatskom reprezentacijom koja po mom misljenju ima kvalitet barem to cetvrtfinale da igra.Molio bih vas jos jednom da se suzdrzite prozivki jer necete time nista postici,pozdrav.
Poslednja Izmena: Septembar 21, 2015, 18:07:53 POSLE PODNE od [CH] Lenon

Mozda je trebalo otvoriti temu na pocetku, ali svakako forum 10 dana nije radio.

Definitivno Srbija. Reprezentacija ima i tim i pojedince. Cekamo da veceras prorade Bogdan, Bjelica i Teo, a da od pomoci budu Raduljica i Erceg, treba zaustaviti Valancijunasa, a u finalu Gasola.
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Citat: Daddy poslato Septembar 18, 2015, 16:21:31 POSLE PODNE
Mozda je trebalo otvoriti temu na pocetku, ali svakako forum 10 dana nije radio.

Definitivno Srbija. Reprezentacija ima i tim i pojedince. Cekamo da veceras prorade Bogdan, Bjelica i Teo, a da od pomoci budu Raduljica i Erceg, treba zaustaviti Valancijunasa, a u finalu Gasola.
Bas to bio je problem jer forum nije radio.Nadam se pobedi veceras i mislim da je Valancijunas najveca pretnja ali zaustavili smo i Gasola koji je i dalje klasa za njega tako da imamo velike sanse.Ako bude sut isao protiv Srbije nema niko sta da trazi.

Sta reci posle vecerasnje partije. Analiza:

Teo zatvaran, ali je odigrao dobru partiju svakako, stub ekipe
Bjelica nedovoljno siguran, ali takodje zatvaran, pravio kardinalne greske koje nije smeo
Raduljicu je Valancijunas stavio u dzep i pokazao zasto je NBA, 1 na 1 uzas.
Erceg nije dovoljno forsiran, promasivao slobodna kada nije trebalo. Kada je igrao za Galatu protiv CZ u paklu BG arene on je imao 15/15. Ne znam sta je ovde presudilo....
Markovicu je definitivno ona blokada ostavila jak utisak, pa je i utakmicu odigrao tako do kraja, mlitavo. Celokupno prvenstvo odlican.
Nedovic kiksara i odlican na momente. Dobar je za ekipu, brz, pravi prodore, ali sut za poziciju SG je neverovatno da neko ima tako los sut, da ne kazem prosecan.
Kalinic, za ovog coveka bi moglo svasta da se pise, ali aj. Grupnu fazu je odigrao odlicno, davao poene, odbranu igrao na zavidnom nivou. osminu, cetvrtinu i polufinale odigrao blaze receno katastrofalno. Nema ga u odbrani, gubi lopte, pravi nelogicne faulove, u napadu nema prodor, sut stao, ako krene na prodor obicno je to faul u napadu.
Kuzmic, Milutinov, Milosavljevic, Simonovic - odigrali kolike su im bile mogucnosti. Mozda su i mogli vise, ali sta da se radi, pred njima je karijera, pa neka treniraju.
Bogdanovic - Covek koji je definitivno najvise podbacio na ovom prvenstvu. To nije onaj momak od prosle godine. Suta nigde kada zatreba, vodjenje lopte i prodor vrlo nesigurni. Njegov famozni sut za tri blokirao. Za tri inace sutira kada vodimo 20 razlike, pa se tada oslobodi, a kada se lomi utakmica nigde ga nema.

Ne znam samo odakle njemu smelost da 5 sekundi pre kraja krene na prodor, a zna da u ekipi ima Bjelicu i Teodosica, koji imaju mnogo veceg iskustva u ovako vaznim utakmicama od njega. Umesto da je isla akcija preko njih, mali Bogdan je hteo da ispadne heroj, a u stvari je ispao tragicar.

Litvanci igrali kako su igrali. Prodor ih je hteo, sut delimicno, Valancijunas previse dominantan. Agresivna odbrana, agresivni i u napadu, a to je rezultiralo pobedu, na jedvite jade nazalost.

Sve u svemu, grupna fazna kao iz snova, igrali smo nuklearno-vanserijsku kosarku, onu koju Ameri igraju - grupa smrti nije postojala bar za Srbiju. Posle, sa Fincima, Cesima i na kraju Litvancima, slabije i slabije.

Nadam se pobedi nad Francuzima, jer je i bronza medalja, a svakako smo je zasluzili, a za plasman na OI se takodje nadam, tamo cemo da pokazemo i dokazemo kvalitet, jer OI u kosarci su nesto posebno.

Moje misljenje je da to nije ona Srbija sa SP prosle godine a narocito posle grupne faze.Jednostavno nemamo centra,mnogo su uhvatili skokova u napadu,Raduljica ne moze nista a konstantno trazi da igra ledjno protiv Valancijunasa a bekovi ga zadrze na sebi.Nije se igralo celo prvenstvo ni malo za Bogdanovica ali je neocekivano dosta trojki promasio kad je bio sam.Evo i dalje me glava boli posle poraza i nadam se da cemo se izboriti za Olimpijadu.

Moje misljenje je da smo zasluzili mnogo vise od bronze, ali bolje ista nego nista!
Sta vise, Litvanija je u poslednje 2-3 utakmice jako dobro odigrala, dok su nasi, kao sto kaze Daddy sve slabije i slabije igrali, mislili su valjda da im niko ne moze nista..
Mislim da ni Bogdanovic niti iko iz tima nije kriv za poraz, ali opet nije trebao on biti taj koji ce krenuti na prodor, Bjelica je "tata" za sve njih u prodoru, a jednostavno nas nije htelo, a uz to smo imali "dobre" sudije.

Ja se takodje nadam pobedi za 3. mesto. :)

UZIVO!

Srbija - Francuska za 3. mesto!

PORAZ!

Srbija - Francuska | 68-81
Poslednja Izmena: Septembar 20, 2015, 15:52:46 POSLE PODNE od bryant ツ

Nemam komentar na utakmicu, nesto slicno kao protiv Litvanije, samo, malo gore od toga. Ako izborimo plasman na OI, videce oni sta znaci imati dominantnog centra, Bobija, hhehe :D

Citat: Daddy poslato Septembar 20, 2015, 16:00:38 POSLE PODNE
Nemam komentar na utakmicu, nesto slicno kao protiv Litvanije, samo, malo gore od toga. Ako izborimo plasman na OI, videce oni sta znaci imati dominantnog centra, Bobija, hhehe :D
Bas tako

Citat: bryant ãƒ,, poslato Septembar 20, 2015, 19:33:56 POSLE PODNE
UZIVO!

Spanija - Litvanija za 1. mesto!

Iskreno, nemam favorita, a vi? :)
Navijao sam za Spance zbog Gasola jer igra kao lud.
Molim moderatora nekog da preimenuje temu po svom izboru i da ovde mozemo da komentarisemo i kada NBA sezona pocne ili evroliga itd...

Malo je ne moguce izboriti se za Olimpijadu  ::)