[POMOC]Reg/Log system

Započeo Pita, April 16, 2015, 16:44:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Nebitno
Opis problema Vako radio sam REG/LOG system od 0 napravio sam sve dobro ali kada udem u samp i kada mi treba doci REGISTER_DIALOG_RULES msm da se registrujem ono me odma baci na logiranje.
Dio skripte: //
Slika (neobavezno): //

//ovo je kada se igrac treba registrirati

stock SetupPlayerForRegister(playerid) {
	new str[64], str2[256];
	format(str, sizeof(str), ""svjetloplava"%s - Pravila", SERVER_NAME);
	format(str2, sizeof(str2), ""bijela"%s,\n\nZelimo ti dobrodoslicu na server !\n\nKako bi igrao moras prihvatiti\ndole navedena pravila:\n\n1. Zabranjeno Vrijedjanje\n2. Zabranjen DM\n3. Zabranjeno iskoristavanje BUG-ova\n4,Zabranjeno varanje !\n\nDali prihvacas pravila ?", pName(playerid));
	ShowPlayerDialog(playerid, REGISTER_DIALOG_RULES, DIALOG_STYLE_MSGBOX, str, str2, "Prihvacam", "Odbijam");
	return 1;   }

// evo sad za login 

stock SetupPlayerForLogin(playerid)  {
	new str[64], str2[128];
	format(str, sizeof(str), ""svjetloplava"%s - Logiranje", SERVER_NAME);
	format(str2, sizeof(str2), ""bijela"%s,\nDobrodošao natrag na server !\n\nKako bi nastavio s igrom molimo\nte upisi lozinku:", pName(playerid));
	ShowPlayerDialog(playerid, LOGIN_DIALOG_PASSWORD, DIALOG_STYLE_PASSWORD, str, str2, "Prijava", "Odustani");
	return 1;   }

napravis da radi provjeru dal je igrac reg. ako nije da izbaci dialog za reg.

ali da taj onplayerconnect ili di vec pokreces taj dialog za registriranje
Other Dimension RolePlay | Uskoro
Ukoliko zelite pomoci u razvoju servera, mozete se meni javit na PP/PM!

Evo OnPlayerConnect

public OnPlayerConnect(playerid) {
	//Stavljanje defaultni pvarova
	SetPVarInt(playerid, "is_logged", 0);                                       // Govori dali je igrac logiran
	SetPVarInt(playerid, "godine", -1);                                         // Govori koliko igrac ima godina
	SetPVarInt(playerid, "spol", -1);  											// Govori igracev spol(0 musko, 1 zensko)
	SetPVarInt(playerid, "skin", -1);                                           // Govori Id igracevog  skina
	SetPVarInt(playerid, "login_fail", 0);                              		// Govori koliko je puta igrac  pogresio lozinku na logriranjuy
	SetPVarInt(playerid, "firstspawn", 1);                                      // Govori da se igrac prvi put spawna
	SetPVarInt(playerid, "is_spawned", 0);                                      // Govori da li je igrac spawna
	//-----------------------------------------------------------------	---------
	//Provjeravamo dali igrac ima  acc i Å¡aljemo ga na registraciju/logiranje
	new str[64]; format(str, sizeof(str), "/Users/%s.ini", pName(playerid));
	if(!dini_Exists(str)) { SetupPlayerForRegister(playerid);
    }else{ SetupPlayerForLogin(playerid); }

//--------------------------------------------------------------------------
	SetupPlayerForRegister(playerid);
	SetupPlayerForLogin(playerid);
 	return 1; }

OnDialogResponse

//
public OnDialogResponse (playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[]) {
	//Dialog za prihvatiti pravila registracije
	if(dialogid == REGISTER_DIALOG_RULES) {
	    if(!response) return Kick(playerid);
	    new str[64], str2[128];
	    format(str, sizeof(str), ""svjetloplava"%s - Godine", SERVER_NAME);
	    format(str, sizeof(str), ""bijela"%s,\nUpisi koliko imaas godina:", pName(playerid));
	    ShowPlayerDialog(playerid, REGISTER_DIALOG_RULES, DIALOG_STYLE_INPUT, str, str2, "Dalje", "Odustani");

evo slika da malo olaksam sta mi dode http://prntscr.com/6uje6q a treba prvo da mi registraciju izbaci !
Poslednja Izmena: April 16, 2015, 20:49:59 POSLE PODNE od Pita

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=51652.0

evo ti ovo pa gledaj,

i koristi Y_Ini ostavi se dinia,

probaj nac negdje include od y-ini-a jer ovaj ne radi link u toj temi
Other Dimension RolePlay | Uskoro
Ukoliko zelite pomoci u razvoju servera, mozete se meni javit na PP/PM!

Moze mi ko pomoc kako da napravim da mi prvo izbaci registraciju a ne odma login ?

Citat: Pita poslato April 18, 2015, 22:13:22 POSLE PODNE
Moze mi ko pomoc kako da napravim da mi prvo izbaci registraciju a ne odma login ?
pa napraviš varijablu koja će se sačuvati npr. pRegistrovan , onda pod onplayerconnect if(PlayerInfo[playerid][pRegistrovan] < 1) return ShowPlayerDialog i to za registraciju..i onda kada zavrsi sa registracijom stavis mu PlayerInfo[playerid][pRegistrovan] = 1; i onda napravis pod onplayerconnect if(PlayerInfo[playerid][pRegistrovan] > 0) return ShowPlayerDialog i to za login dijalog i sta vec ide... i to je to uglavnom prilagodi svom enumu i naravno to moras sacuvati i na vrh onplayerconnecta ucitati igrace jer inace nece loadovati prije nego sto se izbaci login/register dijalog kontas
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

new str[64]; format(str, sizeof(str), "/Users/%s.ini", pName(playerid));
	if(!dini_Exists(str)) { SetupPlayerForRegister(playerid); //ukoliko nema account
    }else{ SetupPlayerForLogin(playerid); } //ukoliko ima account

//--------------------------------------------------------------------------
	SetupPlayerForRegister(playerid); //obrisi 
	SetupPlayerForLogin(playerid); //obrisi

Samo obrisi ovo na kraju callbacka OnPlayerConnect sto sam ti oznacio "//obrisi"