[Pomoc] MySQL Databaza

Započeo ZC_Bob, Januar 26, 2015, 18:37:51 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: //
Detaljan opis problema: Nasao sam neki mod na netu i koristi MySQL, e sad problem je sto nigde nema databaze, tj lik koji je objavio mod on je nije postavio za download, nema nigde .sql fajla, pitanje je jel moze nekako ta databaza da se napravi ponovo i ako moze kako da je napravim? I folder scriptfiles je skroz prazan, nema bas nista u njemu, kako da proverim jel to mora tako ili moze i da bude prazan posto je MySQL a nisam nikad radio sa tim sistemom... I jos samo da dodam, povezao sam sve to na kucnom serveru, spojio databazu i kada krenem da udjem na server i ocita mi do dela logina, kada kliknem na login ono samo zabode i tako stoji, zbog nedostatka databaze naravno.
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //
Poslednja Izmena: Januar 26, 2015, 18:42:54 POSLE PODNE od ZC_Bob

Mozes, instaliraj xampp, pokreni ga, ukucaj u browser localhost/phpmyadmin, i kreiraj bazu podataka, i onda ubacivaj sve tablice i ostalo sta ti treba.. bice ti jako tesko ali pokusaj.

Instalirao sam to i spojio sve fino i kreirao databazu, ali trebaju mi tablice u njoj, kako da napravim te tablice i kako da znam kako treba da se zovu sve te tablice?

Citat: ZC_Bob poslato Januar 26, 2015, 18:44:16 POSLE PODNE
Instalirao sam to i spojio sve fino i kreirao databazu, ali trebaju mi tablice u njoj, kako da napravim te tablice i kako da znam kako treba da se zovu sve te tablice?

Vidi u modu kako ti je napisano, primjer:

mysql_format(ConnectSQL,Query, sizeof(Query), "SELECT * FROM `Users` WHERE `Username` = '%e'", PlayerName(playerid));

Users je naziv tabele, Username je sadrzaj tabele.

tablice su ti npr username,password,firma,kuca, ili šta već imaš enuma kakvih ja msm i tako praviš to ali teško je napraviti bazu ako ti nisi radio mod i ako ga ne poznaješ dovoljno
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

Citat: arnel avdic poslato Januar 26, 2015, 18:49:27 POSLE PODNE
tablice su ti npr username,password,firma,kuca, ili šta već imaš enuma kakvih ja msm i tako praviš to ali teško je napraviti bazu ako ti nisi radio mod i ako ga ne poznaješ dovoljno

username,password i td.. nije tabela nego sadrzaj tabele...
Poslednja Izmena: Januar 26, 2015, 18:51:15 POSLE PODNE od Lenon

Evo primer za LoadPlayer, isto tako ima i saveplayer, znaci ima sistem ceo i za cuvanje i ocitavanje, samo mi fali databaza...

stock LoadPlayer(playerid){
    if(IsPlayerConnected(playerid) && !IsPlayerNPC(playerid)){
        GiveItem[playerid][MED_KIT] = mysql_GetInt("accounts", "Items_MED", "Name",GetName(playerid));
        GiveItem[playerid][CZ550] = mysql_GetInt("accounts", "Items_CZ550", "Name",GetName(playerid));
        GiveItem[playerid][M4A1] = mysql_GetInt("accounts", "Items_M4A1", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][pLevel] = mysql_GetInt("accounts", "Level", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][Backpack] = mysql_GetInt("accounts", "Backpack", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][PosX] = mysql_GetFloat("accounts", "PosX", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][PosY] = mysql_GetFloat("accounts", "PosY", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][PosZ] = mysql_GetFloat("accounts", "PosZ", "Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][pLive] = mysql_GetInt("accounts","Live","Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][pDurst] = mysql_GetInt("accounts","Durst","Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][pBan] = mysql_GetInt("accounts","Banned","Name",GetName(playerid));
        SpielerInfo[playerid][isAdmin] = mysql_GetInt("accounts","AdminPlayer","Name",GetName(playerid));
	}
    return 1;
}

Takodje imam i ovako nesto sam nasao

format(Query, sizeof(Query), "SELECT * FROM `accounts` WHERE `Name` = '%s'", Name);

format(query, sizeof(query), "INSERT INTO `accounts` (`Name`, `Passwort`) VALUES ('%s', '%s')", Name, pass);
Ovo je npr kod createaccount stock-a

accounts ti je tabela a Name i Passwort ti je sadrzaj tabele... ako ti i dalje nije jasno proguglaj..

Ali kako da ja znam koje mi sve tabele i koje mi sve tablice trebaju? I kako ih napraviti uopste?

Zašto radiš sa mysql kad ne znaš osnove,prvo nauči osnovu baznog programiranja i samog korištenja baznih struktura.
69