[POMOC] Velicina .amx fajla

Započeo GreenG, Januar 26, 2015, 01:13:36 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Mod od O
Opis problema o kojem se radi:
Skirpta ima 17k redova ( od toga je oko 5k objekata ), .pwn fajl je velicine nessto manje od 1mb a .amx je 4,8mb. Kad sam tek poceo da radim nisam obracao paznju na velicinu .amx fajla tako da ne znam sta uzima ovoliko memorije.
Mod je u potpunosti mysql (Verzija R39-2).
Jedino ne znam jel ima kakve veze to da kada kompajlujem sa obicnim pawnom izbaci mi crash, tako da sam morao skinut zeexov patch za pawno ( povecava maximalnu duzinu linije ) tako da mi onda ne crasha.
-Sve makro definicije sam smanjio ali se velicina ne mjenja.
-Sve stringove sam smanjio do minimuma.
-Vecina non-saving varijabli za igraca je PVar varijablama
-COS sistem je citav sa GVar varijablama
Kada izbacim objekte .amx bude manji za 0.5mb

Includovi koje koristim:
#include <a_samp>
#include <YSI\y_timers>
#include <a_mysql>
#include <foreach>
#include <streamer>
#include <sscanf2>
#include <YSI\y_va>
#include <YSI\y_commands>
#include <gvar>

Definicije:
#undef MAX_VEHICLES
#define MAX_VEHICLES                                                            500
#define MAX_INTOVA                                                              100//U bazi
#define MAX_INTOVA2                                                            	30//U skripti
#define MAX_MACHINES 								128	
#define MAX_FIRMI                                                               100
#define MAX_BUYVEHICLES                                                         100

Ostalo:
native IsValidVehicle(vehicleid);
native WP_Hash(buffer[], len, const str[]);

Znaci kada compile ne izacuje mi onaj warning za oko memorije.
U koliko neko zna kako bih mogao rijesiti ovaj problem bio bih mu zahvalan da mi to kaze :D
Dio skripte: Eto iznad.

Slika (neobavezno):

nea ti to veze .amx i treba bit veci od pwn u mn ima 40k linija a pwn 2mb amx 6 tako da isto ti je
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

Citat: arnel avdic poslato Januar 26, 2015, 01:26:27 PRE PODNE
nea ti to veze .amx i treba bit veci od pwn u mn ima 40k linija a pwn 2mb amx 6 tako da isto ti je

Ima veze... Amx treba da bude sto manji. Smanji ti definicije max_vehicles i players na ovako malo pa ces vidjeti da ce ti amx biti 2mb. Znam da sam negdje pogrijesio ali nmg da nadjem nikako gdje :D

Kazes koristis mysql ja s njim nisam nikad radio ali je vrlo moguce da on povecava memoriju isto kao sto radi i Yini ...
Ne znam kakav warning oko memorije spominjes ?

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Januar 26, 2015, 01:38:47 PRE PODNE
Kazes koristis mysql ja s njim nisam nikad radio ali je vrlo moguce da on povecava memoriju isto kao sto radi i Yini ...

Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

Header size:           7108 bytes
Code size:           208812 bytes
Data size:          9859464 bytes
Stack/heap size:      16384 bytes; estimated max. usage=4983 cells (19932 bytes)
Total requirements:10091768 bytes

To je taj warning..On je vecinom kod slabo optimizovanih modova, kod gf modova i ako kompajlujes cini mi se sa -d3

Stavi negde na vrh
#pragma dynamic 20000

Pa vidi sta ce biti ako i dalje bude tako povecaj ovaj broj to su ti celije mozes prouciti na netu vise o tome ako hoces ...

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Januar 26, 2015, 03:12:35 PRE PODNE
Stavi negde na vrh
#pragma dynamic 20000

Pa vidi sta ce biti ako i dalje bude tako povecaj ovaj broj to su ti celije mozes prouciti na netu vise o tome ako hoces ...

Citao sam malo o tome i koliko sam ja skontao koristit se u koliko imas onaj warning, a u mom slucaju njeg nema. A i ne mjenja mi se velicina nista kad to definisem(isao sam do 1m)

Citat: Sioux poslato Januar 26, 2015, 01:52:24 PRE PODNE
Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Januar 26, 2015, 01:38:47 PRE PODNE

Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

Header size:           7108 bytes
Code size:           208812 bytes
Data size:          9859464 bytes
Stack/heap size:      16384 bytes; estimated max. usage=4983 cells (19932 bytes)
Total requirements:10091768 bytes

To je taj warning..On je vecinom kod slabo optimizovanih modova, kod gf modova i ako kompajlujes cini mi se sa -d3

kad se sjetin kad san prije se igrao s gf modovima, jednostavno  unekom publicu stocku nije dobro namijeÅ¡tene 'tabsize'  i razmak i tako, znan kad sam pobrisa oko 5k linija da mi se maklo sve

Citat: TiXoR_ poslato Januar 26, 2015, 08:22:05 PRE PODNE
kad se sjetin kad san prije se igrao s gf modovima, jednostavno  unekom publicu stocku nije dobro namijeÅ¡tene 'tabsize'  i razmak i tako, znan kad sam pobrisa oko 5k linija da mi se maklo sve

Kod mene nije GF nego mod od nula, ne izbacuje warning kad se compile, tabsize je uredan 100% sve je od nule kucano znam da nisam nigdje pogrijesio.
Poslednja Izmena: Januar 26, 2015, 09:16:53 PRE PODNE od Sioux

pa nisan slip znan čitat, nego samo govorin šta se tiče gf edita, npr, radija san isto tako davno gf edit i ima je 400 kb .pwn i 450 amx tako nešto i doda y_ini prebacija mod i onda 4,5k mb, to ti je tako, jbg morat ćeš malo duže upload mod na host, ako ti je sporiji net.

.pwn i .amx ti nikada nece biti ni priblizne velicine. Tvoja velicina fajlova je sasvim u redu.

Procitaj ovo: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=532994
Poslednja Izmena: Januar 26, 2015, 16:55:36 POSLE PODNE od Lenon

#pragma unused tabsize
ili #pragma tabsize pa velicina
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

Citat: arnel avdic poslato Januar 26, 2015, 17:10:57 POSLE PODNE
#pragma unused tabsize
ili #pragma tabsize pa velicina

Mislim da je to samo za one gmove kod kojih je text razbacan i to. Koliko znam to nema veze sa memorijom. Ipak hvala.

Citat: Lenon poslato Januar 26, 2015, 16:55:10 POSLE PODNE
.pwn i .amx ti nikada nece biti ni priblizne velicine. Tvoja velicina fajlova je sasvim u redu.

Procitaj ovo: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=532994
Ma nesto to men puno opet :D