[Pomoc] Intro

Započeo Savana, Oktobar 28, 2014, 08:23:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja BC Truck
Detaljan opis problema:Eto sve sredjeno da bude server jos bolji odlucio sam staviti intro...Stavio sam intro onaj od Gotti-a ili kako se vec zove ali dodje intro i odmah dodje login kako da dodje intro pa zavrsi pa onda login tajmeri su ok....
Dio skripte: Evo tajmer kod konekta
public OnPlayerConnect(playerid)
{
    TogglePlayerSpectating(playerid, true);
    ForceClassSelection(playerid);
    SetPVarInt(playerid, "Intro", 0);
    SetTimerEx("ShowIntro", 1000, 0, "d", playerid);
    return 1;

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://

Eto ... to je to..
CroHerze Skripter

SetTimerEx("ShowIntro", ovdje stavi u milisekundama, 0, "d", playerid);

kako u milisekundama nekuzim
CroHerze Skripter

1000 = 1 sekunda, ako stavis 60000 ili 1000 * 60 isto bi islo 60000 a 60000 = 1 min

Mene zanima umjesto 1000 koji brioj da stavim da dodje prje Logina jer stavio sam 60000 nema nista uopce zablokira stavim 2000 oped dodje kad i login....
CroHerze Skripter

Pa rekli su ti ljudi znaci
1000 = 1 sek
60000= 1 min
3600000 = 1h

Citat: Savana poslato Oktobar 28, 2014, 14:29:52 POSLE PODNE
Mene zanima umjesto 1000 koji brioj da stavim da dodje prje Logina jer stavio sam 60000 nema nista uopce zablokira stavim 2000 oped dodje kad i login....

Sve zavisi kako si ti to odradio. Postavi mi cijeli OnPlayerConnect ili mi posalji na pm.

Sredio sam sada dolazi kada stisnes login i odaberes posao onda krene ali pocne svirat zavrsi intro i idalje svira intro stoji a ne spawna lika evo vama cijela skripta pa mi sredite da barem spawna lika ako nista drugo sad krene intro kada stines login ali ne spawna lika molim vas sredite mi da barem spawna lika ako nista drugo evo na pastein ide..

Bolje da pogledate jer neznam vise objasniti..

http://pastebin.com/FQ6aBfKz
CroHerze Skripter

Bump

posto niko necita sory za dp.... nece se maknut kamera niti spawnat lika jer mi fali

public OnPlayerDisconnect(playerid, reason) to sam stavio tu neide nista

public OnPlayerSpawn(playerid)
{
  Ta kamera bla bla HideForPlayer(playerid, Bla bla );

Tu stavi  InterpolateCamera Hide bla bla kad se spawna naravno ali izbaci eror onda u vezi spawna maknem cijeli spawn i stavim ponovo i opet izbaci kao komanda spawn setspawn nije definirana definiram ju i onda me jebe da InterpolateCamera nemoze biti definirana neznam kako da stavim ubiti trebam ju Hide da se makne kamera i texdrawowi znam prijmer za textdrawove ide ovako...

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
	return 1;
}
//******************************************************************************
public OnPlayerConnect(playerid)
{
    TextDrawShowForPlayer(playerid, Textdraw0);
    TextDrawShowForPlayer(playerid, Textdraw1);
    TextDrawShowForPlayer(playerid, Textdraw2);
    TextDrawShowForPlayer(playerid, Textdraw3);
    TextDrawShowForPlayer(playerid, Textdraw4);
    return 1;
}

Ali kako ide za kameru da se makne neznam stavio sam gore skriptu ako je ovo forum za pomoc onda pomagajte ako nije odo ja....
Poslednja Izmena: Oktobar 29, 2014, 07:48:18 PRE PODNE od Savana
CroHerze Skripter