Perfect Life Update V2 (20 časova)

Započeo [BG] Pavić, Avgust 22, 2014, 16:53:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.



Lijep pozdrav svima. Stigao nam je i veliki v2.0 update. U ovom updateu vidjet ćete jako puno novosti. TakoÄ'er stigla je i nova prezentacija u kojoj je pokazana pljačka banke. Nadamo se da će Vam se svidjeti. Na serveru ćete sada naći puno novih mapa s texturama, puno novih sistema, puno novih zanimljivih stvari koje će Vam igru na naÅ¡em serveru činiti lakÅ¡om i zabavnijom. No da ne dužimo, krenimo s updateom!




* Stigao nam je novi textdraw na loginu. Puno jednostavniji i ljepši.



* TakoÄ'er nam je stigao i novi način za prijavu. Jednostavniji i zanimljiviji. Klikom na ''Forum'' izbaciti će Vam url naÅ¡eg foruma.




* Nova mapa na spawnu. Mapa je odraÄ'ena sa strane Kristijana Solinca. Na slici možete primjetiti vrata, vrata se automatski otvaraju kada im se približite.



* Nova lokacija moto salona. Puno dostupačnija i ljepša.



* Dodana nova zanimacija za farmere. Odsada se na farmi nalazi 9 krava koje farmer mora pomusti komandom /muzikrave. Posao traje oko 30 sekundi. Kada ukucate komandu, pojavit će se realna animacija mužnje krave.



* Novi interijer i enterijer banke.



* Novi interijer općine uz novi sistem pljačkanja općine. TakoÄ'er i za pljačku općine Vam treba dinamit.



* Nova zanimacija za pripadnike mafija/bandi. Takozvani mali posao. U kojemu prevoze marihuanu, lsd i kokain preko granice i tako zaraduju novac. Nakon Å¡to kucate /maliposao, izbaci Vam se dialog u kojem imate 3 vrste posla ( no 1 trenutno nije u funkciji ). Crno tržiÅ¡te - kada odaberete ovaj posao, morate otići na odreÄ'enu lokaciju, ondje pokupiti prazno oružje i odnijeti ga u hangar u Los Santosu, ukupna zarada kod Crnog tržiÅ¡ta je 1260$. Kada odaberete Å verc droge, morate otići u Hangar u Las Venturasu, natrpati LSD, marihuanu ili kokain u kombi i prenijeti ga preko granice i preprodati, ukupna zarada je 2450$.



* Nove mape za granice. Da bi prešli granicu morate imati putovnicu i 20$. Nakon što kucate /granica, oduzima Vam se 20$ i odlazi u gradski budzet.



* Nova mapa za interijer Taxija. UraÄ'ena sa texturama.



* Nova mapa kod crkve. Sada crkva izgleda puno ljepše.



* Nova mapa za park, nalazi se pored banke.



* Nova pizzerija u gradu.



* Novi stanovi u gradu.



* Nova komanda - /taxiobj. Ukoliko se pripadnik Taxi organizacije, možete koristiti ovu komandu. Komandom stvarate objekat na vozilu, po kojem Vas kasnije igrači prepoznaju da ste taxist. Tu komandu možete koristiti na slijedećim vozilima: Sultan, Washington, Moonbeam.



* Novi Low Rider rent. Lokacija tog renta je Jefferson. Vozila u tom rentu su: Voodoo - 100$, Esperanto - 130$, Buccaneer - 70$, Remington - 240$, Slamvan - 500$, Blade - 125$, Savanna - 190$, Broadway - 104$, Tornado - 96$.



* Novi 2 door rent. Lokacija tog renta je Market. Vozila u tom rentu su: Clover - 130$, Tampa - 200$, Stallion - 200$, Feltzer - 270$, Bravura - 60$, Virgo - 120$, Hermes - 73$, Sabre - 110$, Majestic - 140$, Fortune - 140$.



* Odsada kada kupite vozilo obavezno ga morate odvesti na tehnički pregled. Kada doÄ'ete do lokacije, morate prijaviti tehnički pregled, pa potom odvesti vozilo na dizalicu, gdje se obavlja tehnički pregled. Tehnički pregled koÅ¡ta 2.000$. Ako je na tehničkom sve uredu, tada u općini možete podići tablice koje kasnije morate ugraditi u svoje vozilo. Kada ih ugradite dobijate specifične vlasite tablice sa različitim natpisima.



* Smetlari od sada odvoze smeće iz kontejnera koji se nalaze po cijelome gradu. U gradu ima preko 80 izmapanih kontejnera koje smetlari moraju isprazniti komandom /uzmismece. Kada ukucaju tu komandu, vreca smeca im se stvori u ruci, koju oni moraju baciti u kamion lijevim klikom misa. Nakon Å¡to uzmu smeće iz kontejnera nitko iz tog istog kontejnera ne može uzeti smeće narednih 40 minuta. Plaća ovog posla je 700$ + 300$ bonus. Experience koje dobijate nakon odraÄ'enog ovog posla je 20.



* Novi logo



* Novi textdrawovi ''Banka'' i ''Plata''. TD Banka pokazuje koliko novaca imate u banci, dok TD ''Plata'' pokazuje broj plate. Za svaki odraÄ'eni posao, novce koje zaradite broje se u tom TD. Naravno kasnije te novce morate podići u općini komandom /podigniplatu. Dosada se plata automatski spremala u banku.






* Novi posao - Vučna služba. Vučna služba odvozi aute koji su ne propisno parkirani i ostavlja ih na poziciji gdje se nalazi posao vučne službe. Plaća je 1800$ + bonus od 300$, potreban je 20 nivo, 117 inteligencija, spretnost 103 i snage 93.

* Ukoliko Vam vozilo eksplodira, auto Vam se stvara na smetliÅ¡tu gdje ga trebate otkupiti komandom /preuzmivozilo Å¡to koÅ¡ta 6.000$ i tada odvesti. TakoÄ'er dodana je i firma za smetliÅ¡te, ID 53 koja zaraÄ'uje 2.000$ po jednom preuzimanju.

* Sada na plantaži možete posaditi kokain, lsd i marihuanu. Komande za korištenje: /lsd /droga. Korištenjem LSD-a, HP Vam se povećava 30 sekundi. Tu komandu možete koristiti svakih 45 sekundi.

* Nova animacija za sjedenje. Puno praktičnija animacija od dosadašnje za sjedenje. Sada postoje dvije animacije za sjedenje, komande animacija su: /sjedni1 i /sjedni2.

* Novi DM eventi. Event se sastoji od dva tima, crvenog i plavog. Nalazi se u pustinji. Kada admin prozove igrača na event, igrač koji je u crvenom timu dobija crveno ime imena, dok igrač koji je u plavom timu dobija plavo ime. Svi su zamrznuti do trenutka kada admin pokrene event. DM event traje sve dok ga admin ne zaustavi.

* Sada Vam se /radio ne ugasi kada izaÄ'ete iz vozila.

* Maknuta mapa sa Tour PL-a koja je crashala igrače.

* Odsada kada je GM/Admin/Head Admin na dužnosti ne možete vidjeti njegovu lokaciju. Kada GM/Admin upali dužnost, svi igrači u chatu dobijaju obavijest za to.

* Nova komanda /vuci za pripadnike policije. Komanda radi na principu da kada policajac kuca /vuci ID, igrač se porta svaku sekundu za policajcem. Ova komanda olakšava RP u policiji. Komanda da prestanete vući je /pusti. Kada ste u vozilu ne možete vući nikoga.

* Ukoliko ste u waru i ping Vam je veći od 90, automatski dobijate kick sa servera. Razlog tomu su razni visoki pingovi koji olakšavaju igranje wara.

* Izbačena mapa od trajekta. Bila je nepotrebna jer je nitko nije koristio.

* Dodana komanda /ugasidj. Komanda služi kada DJ pusti neku pjesmu, a Vama se ta pjesma ne sviÄ'a, možete je ugasiti ovom komandom.

* Dodana komanda /eunisti, s kojom se uništavaju event vozila.

* Odsada se event vozilima ne troše goriva.

* Povećan maximalan broj drveća. Odsada zemljište funkcionira super.

* SreÄ'en bug da se vozilo može upaliti i voziti na /vopcije kada nema goriva.

* Novi interijer policije, uraÄ'en sa texturama.




Forum: www.perfect-samp.net
Server IP: 193.192.58.147:7777
Server će biti otvoren u 20:00h


Lijep pozdrav, Perfect Life Staff!
Perfect Life
Server IP: 193.192.58.147:7777
Forum: www.perfect-samp.net

Lijepo ste odradili opis, čini mi se i skriptu, bar po slikama. Nek' vam je sretno.


Hvala vam,postite nas.  :)
Perfect Life
Server IP: 193.192.58.147:7777
Forum: www.perfect-samp.net



Lack of planning on your part does not constitute an emergency on my part.


Dobar vam je update :D Usput obrisi malo inbox da te pitam nesto :D
Mod nek lock ovo posto sam refreshao temu.
Citat: Mr.Gagi
Neka drze Dude-a podalje od foruma pa ce i biti clanova. On lako tera i brise korisnike po mom misljenju.
Citat: Dudeje, to mi je hobi...

U potrazi sam za serveru na kome bi poceo igrati i mislim da cu doci kod vas.
Svidja mi se kako ste uradili mod a i vidim da ostali igraci nisu preveliki leveli.

Inbox sam izbrisao,
U toku je vracanje statistika,tako da mozes da vratis stats. :)
Perfect Life
Server IP: 193.192.58.147:7777
Forum: www.perfect-samp.net