[POMOC]Boja vozila

Započeo Foxon, Jul 06, 2014, 17:21:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:ba rpg/dm
Detaljan opis problema:Pa ovako problem je kod promjene boje , kada ukucam da promjeni boju auto se unisti i stvori se opt sa novom bojo ali mi se i prijsnje kordinate parkinga uniste tak oda se auto spawna kod salona gdje sam mijenjao boju , ali ja zelim da mi se samo promjeni boja auta a da auto ne bude destroyan, znaci ja zelim da mi promjeni boju auta bez unistavanja vozila i ponovnog stvaranja sa novom bojom
Dio skripte:
if(strcmp(f_nr, "color", true) == 0)
		{
		if(IsPlayerInVehicle(playerid, Vehicles[PlayerInfo[playerid][pVehID1]]))
		{
		if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 20.0, 1360.4896,-1807.8478,13.6535))
		{
		SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Ne mozete promijeniti boju vozila jer ste predaleko - morate biti minimalno unutar 20 metara radijusa od auto salona.");
		return 1;
		}
		tmp = strtok(cmdtext, idx);
		if(!strlen(tmp)) return SCM(playerid, COLOR_DGOLD,"KORISTENJE: /car [1-3] [color] [col1] [col2]");
		new color1;
		color1 = strval(tmp);
		if(color1 < 0 || color1 > 126) { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Broj boje ne moze biti manji od 0 ili veci od 126."); return 1; }
		if(!strlen(tmp)) return SCM(playerid, COLOR_DGOLD,"KORISTENJE: /car [1-3] [color] [col1] [col2]");
		new color2;
		color2 = strval(tmp);
		if(color2 < 0 || color2 > 126) { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Broj boje ne moze biti manji od 0 ili veci od 126."); return 1; }
		carid = PlayerInfo[playerid][pVehID1];
		VehicleINFO[carid][colora] = color1;
		VehicleINFO[carid][colorb] = color2;
		SaveVehicle(carid);
		DestroyVehicle(Vehicles[carid]);
		GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
		GetPlayerFacingAngle(playerid, rot);
		Vehicles[carid] = AddStaticVehicleEx(VehicleINFO[carid][Model], x,y,z, rot, VehicleINFO[carid][colora], VehicleINFO[carid][colorb], 300);
		DestroyDynamic3DTextLabel(VehicleINFO[carid][Label]);
		PutPlayerInVehicle(playerid, Vehicles[carid], 0);
		new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective;
		GetVehicleParamsEx(Vehicles[carid], engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
		SetVehicleParamsEx(Vehicles[carid], engine, lights, alarm, VehicleINFO[carid][Locked], bonnet, boot, objective);
		format(string, 256, "%s", Ime(playerid));
		VehicleINFO[carid][Label] = CreateDynamic3DTextLabel(string, 0xF64F4FAA, 0.0, 0.0, 0.0, 50.0, INVALID_PLAYER_ID, Vehicles[carid]);
		SCM(playerid, COLOR_GOLD, "INFO: Uspjesno ste promijenili boju svojeg vozila - odsada ce se on spawnati u toj boji.");
		}
		else { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Morate biti unutar svojeg vozila kako bi ste promijenili njegovu boju."); }
		}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://

Respekt: Ivan_Ino.pwn

DestroyVehicle(Vehicles[carid]);
izbrisi ovaj red i pokusaj. :)

Ak se to izbrise stvori ti se opt tvoj auto i ostane jos jedan to sam ja davno probao , ajde neko pomoc

izvoli

if(strcmp(f_nr, "color", true) == 0)
		{
		if(IsPlayerInVehicle(playerid, Vehicles[PlayerInfo[playerid][pVehID1]]))
		{
		if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 20.0, 1360.4896,-1807.8478,13.6535))
		{
		SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Ne mozete promijeniti boju vozila jer ste predaleko - morate biti minimalno unutar 20 metara radijusa od auto salona.");
		return 1;
		}
		new color1;
		color1 = strval(tmp);
		if(color1 < 0 || color1 > 126) { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Broj boje ne moze biti manji od 0 ili veci od 126."); return 1; }
		new color2;
		color2 = strval(tmp);
		if(color2 < 0 || color2 > 126) { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Broj boje ne moze biti manji od 0 ili veci od 126."); return 1; }
		carid = PlayerInfo[playerid][pVehID1];
		VehicleINFO[carid][colora] = color1;
		VehicleINFO[carid][colorb] = color2;
		ChangeVehicleColor(carid, color1, color2);
		SaveVehicle(carid);
		format(string, 256, "%s", Ime(playerid));
		VehicleINFO[carid][Label] = CreateDynamic3DTextLabel(string, 0xF64F4FAA, 0.0, 0.0, 0.0, 50.0, INVALID_PLAYER_ID, Vehicles[carid]);
		SCM(playerid, COLOR_GOLD, "INFO: Uspjesno ste promijenili boju svojeg vozila - odsada ce se on spawnati u toj boji.");
		}
		else { SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "ERROR: Morate biti unutar svojeg vozila kako bi ste promijenili njegovu boju."); }
		}
Software Developer

Samo je problem nece se odmah promjenit boja vozila izbaci da se promjenila boja ali tek se promjeni kad odem ga opt parkat il kad se restart srw :(

Ukoliko nemas, napravis neki callback koji ce da ti updejtuje to sto menjas(u ovom slucaju boju,), i onda samo stavis IMECALLBACKA(); tu u komandu... Medjutim, ne znam koji je to mod kod tebe ( da li je tvoj ili si editovao), ukoliko si editovao trebalo bi da imas taj callback, mislim da je skoro svugde isto, cini mi se da je naziv "OnPropUpdate"

Editovan je ali nema callbacka tog callbacka

Rijesio LOCK