[0.3z] Crystal Life | RPG | clrp.co.gp

Započeo gargy001, Jun 29, 2014, 23:56:45 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav forumaši, ja sam gargy001 i danas ću da vam predstavim svoj server koji se uskoro otvara, nadam se da će vam se svidjeti te da ćete zaigrati na njemu!!!

Kako je nastao Crystal Life RolePlay
Sve je počelo jednog dana, ja i Refik (koji će kasnije postati maper) smo igrali na mom serveru (koji je koristio sve moguće gamemodove sa ovog foruma :D ) i poÅ¡to je mene smorilo, on je ostao a ja sam malo izaÅ¡ao iz SA:MP-a i otiÅ¡ao na facebook, cijelo vrijeme smo pričali preko TeamSpeak-a i komentarisali gamemodove koje sam koristio do sada, koji je najbolji i koji da držim na serveru, kao Å¡to to uvijek biva, miÅ¡ljenja su bila različita, i dok smo se prepirali ja sam skrolao po početnoj stranici na facebook-u i naletio sam na par reklama za neke servere, poÅ¡to su me zaintrigirale, zastao sam i pročitao ih, nakon toga sve Å¡to sam rekao bilo je: "Pravimo svoj gamemode!!!", u početku on nije mislio da ćemo uspjeti, ali ipak je pristao, on je počeo raditi mapu a ja skriptu, znači sve to je bilo opÅ¡te ludilo :D ! Ja jedva da sam i znao kako se edituje a pod to moje "editovanje" spada ono, promjenim ime moda, promjenim credits i to je to :D . I ajde počeli smo mi nekako, faktički on je već zavrÅ¡io 80% mape dok sam ja napravio login/register, znači skriptanje mi nije iÅ¡lo nikako :D i iÅ¡lo je polako, gledao sam ja tutorijale, izmiÅ¡ljao neke svoje fix ideje, rijeÅ¡avao errore kako sam znao i umio, izvlačio iz filterskripti poslove pa ih obraÄ'ivao i umnožavao, ma bilo je svega i svačega, sve dok tzv. Pre Alpha nije bila uploadana na server, tada sam imao neki warning ali nisam obraćao pažnju na njega, ono Å¡to je bitno da skripta radi! Od tada je poboljÅ¡avam, izmjenio sam login , textdrawove, poslove, sisteme za banku vozila, mapu itd. Eto tako se rodio Crystal Life RolePlay a sada prezentacija ! :D
O modu
Mod je raÄ'en od 0, ovo nije joÅ¡ jedna od onih priča "Najunikatniji mod na Balkanu" a čim uÄ'eÅ¡ na server shvatiÅ¡ da nije ni ime promjenio kako treba, radi se o modu koji je stvarno odraÄ'en od 0, ko je aktivam na forumu mogao me viÄ'ati na PDF-u "Pawno Skiptanje" kada bi mi negdje zapelo, svi sistemi su dinamički Å¡to znači da se mogu dodavati i uklanjati bez restartovanja servera, server je RolePlay Å¡to znači simulacija stvarnog života, tako da ako ubijete nekoga, radite radnje koje nisu moguće u realnom životu i sl. bićete kažnjeni...
Registracija
Registracija je odraÄ'ena tako da od igrača traži Å¡ifru,pol zatim godine, državu iz koje dolazi i mail, Å¡to je po meni sasvim dovoljno za RolePlay server ali kasnije ćemo dodati joÅ¡ opcija na registraciji meÄ'u kojima je i RolePlay test. Prvo Å¡to vam se pojavi kada se registrijete je info o serveru :
Zatim se od vas traži da prihvatite pravila:
Kada unesete sve podatke, pušta vam se kratki tutorijal:
Login
Login na ovom serveru je jako jednostavan, sve što je potrebno je da unesete vašu lozinku i spawnaćete se:
Spawn i spawnanje
Spawnate se u Los Sanosu, počinjete sa levelom 1 i 7ooo (razmišljam da smanjim na 3k ili 5k) i pošto spamera i NON RP-era uvijek ima, imate 15 sekundi Spawn zaštite:
Ulica ispred spawna je malo ureÄ'ena i izgleda ovako:
A odmah iza ćoška nalazi se rent za biciklo i motor da bi mogli da se odvezete negdje:
Poslovi
Ukoliko želite da se zaposlite to možete da uradite u opÅ¡tini gdje imate viÅ¡e poslova za različite levele, opÅ¡tina je takoÄ'e malo ureÄ'ena i izgleda ovako;
Kada uÄ'ete u opÅ¡tinu, imate dva Å¡altera, jedan je za skidanje ORG kazne, Å¡to nama sada nije bitno, a drugi je za zapoÅ¡ljavanje:
Lista poslova:
Bus Vozač (potreban level: 1)
Kosač Trave (potreban level: 1)
Mehaničar (potreban level: 2)
Poštar (potreban level: 2)
Komunalac (potreban level:3)
GraÄ'evinar (potreban level: 3)
Bolničar (potreban level: 4)
Grobar (potreban level: 4)
Džeparoš (potreban level: 5)
Farmer (potreban level: 5)
MaÅ¡inovoÄ'a (potreban level: 6)
Dostavljač (potreban level: 6)
Kamiondžija (potreban level: 7)
Pilot (potreban level: 7)
Električar (potreban level: 8 )
Banka
Ukoliko želite da sačuvate dio novca, pošto neko od ostalih igrača bi mogao da bude džeparoš, mi vam preporučujemo da ga ostavite u banku!
Ispred banke imate par besplatnih motora da bi, ukoliko ste početnik, mogli nastaviti da stvarate svoju IG karijeru i biografiju...



Unutrašnjost banke nije toliko drugačija, imamo šalter preko kojeg možemo da upravljamo svojim računom, kancelariju u kojoj možemo da napravimo bankovni račun i sef koji možete obiti (samo ukoliko ste član mafije ili bande i ukoliko imate oružje!).
Kupovina vozila

Da bi kupili vozilo, morate da se odvezete u Auto Salon Grotti, koji se nalazi na starom, dobrom mjestu, izgled je malo promjenjen ali ništa posebno, da biste kupili vozilo, ukucate komandu i uz pomoć strelica odabere auto koje želite uzeti i ukoliko imate dovoljno novaca, postaviće vam se lokacija na mapu, zatim odete na tu lokaciju i preuzmete vozilo :)
Komande
Ukoliko ste novi na serveru i ne znate komande, kucajte /komande i dobićete listu svih dostupnih komandi na serveru :D
Ownership
Ownership je odraÄ'en u dijalozima koji su jednostavni za koriÅ¡tenje, a izgledaju ovako:
Za auto:
Za kuću
Za firmu (bizz)
Za vikendicu, stan, motor, letjelicu, brod i biciklo sam zaboravio uslikati, uskoro slike... :(
Organizacije
Na serveru se nalazi 13 organizacija od kojih je trenutno 11 slobodno
Lista organizacija:
Crystal Life Police Department
The Vinci Family
Black Dragon Triads
Grove Street Family
Ballas
Novinari
FBI
Parking Servis
Russian Mafia
Salieri Family
Corleone Family
Red Dragon Triads
Monroe Family
Ukoliko je neko iz BiH i želi da ima svoju sopstvenu organizaciju (ne kao lider nego da je kreiramo sa custum imenom, lokacijom, vozilima i sl.) neka se javi u PM
Admin Baza
Admin baza je baÅ¡ baÅ¡ baÅ¡ unikatna, nalazi se na Mount Chilliadu i sastoji se od ogromne kuće koju dijelimo ja i maper, sa parkingom, ograÄ'ena ogradom i na jednoj od slika se vidi mjesto gdje će nekada doći kapija :)
Kraj
Eto to bi bilo to što se tiče ovog servera, nadam se da vam se svidjeo i da ćete zaigrati nekada na njemu, server još nije otvoren, testiramo ga i uklanjamo BUGove, ako neko želi da učestvuje u BETA testu, neka mi se javi u PM.

Server
Server ćete moći posjetiti na IP adresi: 37.187.78.206:7713
Forum: clrp.co.gp U izgradnji
Moj YouTube kanal: http://youtube.com/user/BalkanskiGEEK
Facebook stranica fb.com/CLRP.SAMP


Credits:
Owner: Dino (ja)
Skripter Dino (ja)
Maper: Refik
Poslednja Izmena: Jun 30, 2014, 01:30:39 PRE PODNE od gargy001

jako loš edit up-a, samo koliko vidim par textdrawa i nabacali ste ovih bandi/org bruku, sretno vam

LOCK

Molimo te da procitas pravila foruma te da onda otvoris temu po pravilima

Zasto ti je tema lockana:

Forum ne radi a i domena je free.

PRAVILA:

GLAVNA PRAVILA BALKAN SAMP ZAJEDNICE - http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=7045.0

SA:MP Server oglasi - http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=4.0