|pomoc|Kako napravim

Započeo Martin_Jankovic, Februar 26, 2014, 18:48:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:NL
Detaljan opis problema:Kako da napravim da svima igracima da socijalnu pomoc a ovako samo treba staviti od IGraca ID da mu stavi socijalnu i da se moze koristiti svakih 1 h. I da se novac uzima is budzeta.
i nece mi izbrisati
Dio skripte:
CMD:socijala(playerid, params[])
{
    if(PI[playerid][Lider] != 7) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Niste autorizirani za koristenje ove komande!");
	new id, hIme[2][MAX_PLAYER_NAME], Float:Poz[3], ip[24];
	if(sscanf(params, "ui", id)) return SCM(playerid, GRAD3, "Koristite: {BFC0C2}/socijala [Korisnicki ID ili Ime igraca]");
	if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Taj igrac je offline!");
	GetPlayerPos(id, Poz[0], Poz[1], Poz[2]);
	if(PI[playerid][Novac] < 2500) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nemate novca kod sebe!");
	RPIme(id, hIme[0]);
	RPIme(playerid, hIme[1]);
	SCMF(playerid, CRVENA, "*{FF0000} Urucili ste socijalnu pomoc gradjaninu : %s.", hIme[0]);
	SCMF(id, PLAVA, "* Primili ste socijalnu pomoc za zivot u iznosu od 30000$ od gradonacelnika %s.", hIme[1]);
	NovacPlus(id, 2500);
	NovacMinus(playerid, 2500);
	GetPlayerIp(playerid, ip, 24);
	format(CmdString, 128, "Komanda: /socijala | Izvrsio: %s | Igrac: %s | IP: %s", hIme[1], hIme[0], ip);
	UpisiLog(FAJL_SOCIJALA, CmdString);
	return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Tko oce samnom otvoriti srv i da zna spojiti datubazu. Ja cu placati hosting .NEek me doda na FB https://www.facebook.com/jankovic.martin

CMD:socijala(playerid, params[])
{
    if(PI[playerid][Lider] != 7) return SCM(playerid, GRAD2, "{56A5D6}|INFO| {C0C0C0}Niste autorizovani za koriscenje te komande.");
	new pare, id, hIme[2][MAX_PLAYER_NAME], ip[24];
	if(sscanf(params, "i", pare)) return SCM(playerid, GRAD2, "Koristite: {BFC0C2}/socijala [Koliko Novaca]");
	foreach(Player, i)
	{
		if(IsPlayerConnected(i) && hIgracUlogovan[i] == 1)
		{
			NovacPlus(i, pare);
		}
	}
	SCM(playerid, SVETLOPLAVA, " * Predali ste Socijanlu Pomoc Gradjaninima Los Santosa.");
	SCMF(id, PLAVA, "* Primili ste Socijalnu Pomoc za Prezivljavanje u iznosu od %d$.. od Gradonacelnika Los Santosa.", pare);
	NovacMinus(playerid, pare);
	GetPlayerIp(playerid, ip, 24);
	RPIme(playerid, hIme[1]);
	format(CmdString, 128, "Komanda: /socijala | Izvrsio: %s | IP: %s", hIme[1], ip);
	UpisiLog(FAJL_SOCIJALA, CmdString);
	return 1;
}

Testana je, radi..
Poslednja Izmena: Februar 26, 2014, 21:06:08 POSLE PODNE od DevoXx

i jeli uzima novac iz dudzeta
Tko oce samnom otvoriti srv i da zna spojiti datubazu. Ja cu placati hosting .NEek me doda na FB https://www.facebook.com/jankovic.martin

ne uzima napravljeno ti je da tebi uzima novce
al evo ovako probaj
zamjeni

sa ovim
MayorInfo[1][Budzet] -= pare*i;

jer ce onda valjda pomnoziti broj igraca puta onaj iznos koji si stavio

Citat: [Euro Samp]Shadow poslato Februar 26, 2014, 22:27:26 POSLE PODNE
al evo ovako probaj
zamjeni

sa ovim

Eto dao ti je..

Kamo da to stavim

Blaeks

*

Madmen

Citat: DevoXx poslato Februar 26, 2014, 22:46:59 POSLE PODNE
Citat: [Euro Samp]Shadow poslato Februar 26, 2014, 22:27:26 POSLE PODNE
al evo ovako probaj
zamjeni

sa ovim

Eto dao ti je..
tvoje nije da nekoga obavestavas o tome da li mu je neko resio problem ili ne, tvoje je da pomoges ako umes i hoces

Ti vidiš da sam ja njemu dao cijelu komandu uradjenu od 0. Očito to nisi vidjeo ..

Usput dodaj ovo uz komandu, provjeru Novca.

if(MayorInfo[1][Budzet] < pare) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nemate dovoljno novca na racunu da bi podjelili gradjanima!");

pa msm da bi ovako trebao stavit
if(MayorInfo[1][Budzet] < pare*i) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nemate dovoljno novca na racunu da bi podjelili gradjanima!");

jer ti novci koje on upise i broj igraca nek se pomnoze i onda ukupan iznos racuna ide sa mayor racuna a ovako samo npr 100$

Neka uzme moju komandu i to doda, testana je komanda uz više igrača ne mnozi nikakav novac.. Sve je uradu :D

a pa treba covjece ako svima das npr po 100$ i npr ako ima 30 igraca ako ces svima tim 30 igracima dat po 100$ to ce ti bit 3000$ tako da treba mnozit

Blaeks

*

Madmen

Citat: DevoXx poslato Februar 27, 2014, 20:31:41 POSLE PODNE
Ti vidiš da sam ja njemu dao cijelu komandu uradjenu od 0. Očito to nisi vidjeo ..

Usput dodaj ovo uz komandu, provjeru Novca.

if(MayorInfo[1][Budzet] < pare) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nemate dovoljno novca na racunu da bi podjelili gradjanima!");

i kakve veze ima to sa bilo cim ? upozorio sam ti i nemoj vise da ponavljas to