[Pomoc]Posao

Započeo Arnes, Januar 16, 2014, 14:27:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

if(grobar[playerid] == 1) // proverava da li je igraceva varijablva za kosenje na 1
	{
		new idv = GetPlayerVehicleID(playerid); // uzima id vozila
	    if(VoziloGrobara(idv)) // proverava jel u vozilu kosaca
	    {
			Grobar[playerid] = 2; // stavlja igracu varijablu na 2
            DisablePlayerCheckpoint(playerid); // uklanja stari CP
            SetPlayerCheckpoint(playerid,1908.1815,-1177.1769,22.9238, 5.0); // postavlja igracu novi cp
	    }
	    return 1;
	}

evo vam i erori: http://zaslike.com/viewer.php?file=02waboyazpz72l19bt8.jpg ova 3 warninga to je u bojama to znam rijesiti,samo ovi erori nez u cemu je problem problem se javlja u ovim sto sam vam gore dao.

Grobar[playerid] = 2;

(grobar[playerid] == 1

imas "Grobar" i "gorbar" ,ne znam je li to namijerno ,ali ako nije tu je vjerovatno greska

Probo sam staviti kao sto si mi napiso ali ne ide opet isti errori.

nisam ti pokazao kako da popravis samo sam pokazao gdje je moguca greska
pogledaj u deklaraciji varijable je li "Grobar" ili "grobar" i onda postavi ostale na odgovarajuce

Gdje cu naci to jer sam pocetnik?

Vidi da li uopste imas definisano za posao "grobar" varijablu,a ove ostale errore promeni drugu boju na primer "COLOR_WHITE" umesto tih .

Mozel mi neko napisati normalan tut za pravljenje posla....molim vas ali da ima cmd da se zaposli..Onako jednostavno zcmd komande i da ima komanda da se pocne raditi,zavrsava raditi i zaposljavanje i otkaz.
Eto uzmite za primjer posao grobar da se ono prodje kroz 2 cp-a i dobije se npr 300$.