[OPIS] West Balkan RPG / DM

Započeo Klaus., Jun 20, 2013, 18:17:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.






    West Balkan RPG / DM
    Server IP: 176.57.141.48:7784
    Forum link: http://wb-samp.com/
    Facebook stranica: https://www.facebook.com/WestBalkanRPGDM
    Administracija: Klaudio Brown, Mario Wlseco & Mark Infernal.

    O nasoj zajednici?

    Pozdrav dragi igrači / igračice SA:MP-a s ponosom vam predstavljamo novo otvorenu zajednicu West Balkan. West Balkan RPG / DM je server koji je napravljen u lipnju 2013. godine. Server su osnovali Klaudio Brown ( klaus. ), Mario Wlseco ( vukoja. ) te Mark Connor ( grgo ). Dugo se radilo na modu, puno truda je ulozeno u cjelu zajednicu. Posjetite nas i uvjerite se u savrsenstvo igre, zovite svoje frendove te se zabavite u dobar Administraciski Team. Hvala vam sto ste procitali samo info dio, dolje je cjelokupan opis servera nadamo se da ce vam se opis svidjeti.



    Za pocetak da vam kazemo da koristimo SAMP client (0.3x), koju mozete dowload sa sluzbene SA:MP stranice.
    Prilikom registracije na nas server 1. cete dobiti jedan mali dialog u kojem cete dobiti kratku dobrodoslicu od strane West Balkan Administracije te neke male upute koji bi vam mogle biti korisne. Vase ime i prezime mora bit ovog tipa Ime_Prezime. Nakon toga prvo sto cete morat odabrati je spol vas MUSKO / ZENSKO, koje ce vam odabrati skin prema vasem spolu. Nakon toga morat cete napisat broj godina, nemojte bezveze pisat broj godina nego iskreno napisite. Kad napisete vase godine, morat cete napisat vasu zaporku / loginku s kojom cete se moc poslje logirat na server. Nakon toga morat cete jos jednom napisat vasu lozinku, za pocetak igre.


    Slike register / login sistema

















    Na serveru postoji 6 organizacija, nisu sve iste te nemaju bas istu funkciju te je dolje opis.
    • Police Department - je organizacija koja ima veliku ulogu na serveru. Njihov posao je hapsit kriminalce, dilere i igrace koji rade nered na serveru. Wanted level mogu dat sami s komandom /wanter [ID] [wanted level (1-6) [razlog]. Tazat mogu igraca koji ima Wanted Level, imaju pistol silence te s njime tazaju. Oni besplatno dobivaju oruzja i pancirku, mogu dat kaznu igracu s /ticket te ga onda treba oslobodit. Igracima mogu uzimat drogu koju posjeduju, te mu dat kaznu. Oni nekad vode racije na dok, gdje organizacije pune svoje sefove s materijalima i drogom.
    • Hitman Agency - je jedna elitna organizacija, oni su ubojice koji dobivaju novac za svoju metu. Oni kad dobiju metu dobiju i odreÄ'eni novac, ali novac se gleda po njegovom statusu ingame levelu, organizaciji i drugome. Hitman uzima metu s /gethit, ima svoje pakete koje moze uzimat po rankovima /packet [1-6], te s r4 moze koristit /toybomb.
    • Mafije - na serveru postoje 2 mafije, a to su Yakuza Mafia i La Cosa Nostra one imaju velike posjede i odlicne mafijase. One se bore na doku s bandama te igraju WAROVE [ratove] te tako stecu moc na serveru. Oni imaju sef koji ima kapacitet 35000 materijala, te s materijalima mogu uzet oruzje iz sefa. Imaju komande /tie koju moze koristit rank 3 i vise, za vezanje igrace u vozili samo.
    • Bande - na serveru postoje 2 bande, a to su Grove Gang i Ballas Gang one su slicne mafijama, samo sto oni nemaju limuzine, helice i crossere, nego sam aute i motor. One se bore na doku s mafijama te igraju WAROVE [ratove] te tako stecu moc na serveru. One imaju sef koji ima kapacitet 35000 materijala, te s materijalima mogu uzet oruzje iz sefa. Imaju komande /tie koju moze koristit rank 3 i vise, za vezanje igrace u vozili samo.
    Slike organizacija na serveru




















    Leader Sistem
    • Lideri svih organizacija imaju komande koje nemaju ostali igraci. Lider koristi komande sve sa /l (invite,uninvite,war,rank,msg), te dalje netreba govorit o komandama jer je ovo poseban sistem. Lider moze dat rank samo po satima u organizaciji. Znaci ima limit da lider nemoze dat rank s malim brojem sati, da se sistem nebi iskoristavao. Vise o tome imat ce samo leader team.

    Admin sistem
    • Admin sistem je vrlo jednostavan za koristenje admin timu. Admin nemoze koristit ni jednu admin komandu ako nije na duznosti s /duty. Admin moze vas stavljat u AREA ili jail, kad ste vi online / offline tako da nemozete izbjeci kaznu. Admin moze postavit lidera kada ste vi offline, ali moze vam isto i tako skinut. Ima komandu /ban s kojom moze banat na odredeni broj dana zavisi o vasem krsenju pravila i strogoci pravila.

    Event dvorana
    • Event dvorana sistem je vrlo kompliciran, ali izgleda vrlo jednostavno. Ovdje se mozete zabavit u evente te zaradit novce. Admin level 2 moze startat event u novac ili u 0$. Event dvorana ima razne evente: Zombie Motel, Minigun Madness, Dakar Race te i ostale koje cete vidit Ingame. Kada igrate event nemojte krsit pravila servera, da nebi bilo kazna nego igrajte posteno.

    Event sistem slike:














    House sistem
    • Na serveru ima 3 vrste kuca, a to su SREDNJA, MALA, VELIKA. Kada posjedujete kucu mozete nju zakljucat / otkljucat, stavljat novac u nju, oruzje i ostalo. Na serveru ima mnogo kuca, ali samo neke su VILE te vrijede puno novaca. Svaki igrac moze posjedovat samo 1 kucu.

    Slika house ikone:





    Biznis sistem
    • Kao i kod kuca, mozete biti vlasnik samo jednog biznisa. Biznisi na serveru predstavljaju investiciju u koju je potrebno ulagati (naravno u neke vise, u neke manje). Ponuda za biznise je sljedeca: 24/7 ducani, Ammonationi, Banke, Restorani, Burgovi, Pizza, Cluckin bellovi. Ukoliko ste zainteresirani za bilo sto iz ponude, u mogucnosti ste da kupite biznis po osnovnoj cijeni ili po cijeni koju se dogovorite sa trenutnim vlasnikom. Biznisom upravljate pomocu komande /business. Svi biznisi na serveru imaju odredjenu ulogu, tako da nijedan nije manje vrijedan.

    Slika biznis sistema:





    Glad Sistem
    • Glad se trosi svakih 2 minute jedan posto (%), te imate 100 %.
    • Glad mozete puniti u restoranima i cluckin bell-ima, te vam se prikazuje iznad radara.

    Slika glad sistema:






    COS - Car ownership
    • Svaki igrac na serveru moze posjedovat 3 auta, koji su rasporeÄ'eni po ID-ovima od (1-3). Mozete ih kupiti u AutoSalonima ili od nekog vec postojeceg vlasnika automobila. Automobili su velika vrijednost na serveru, sto veca marka automobila veca je vrijednost. Broj vozila u salonima je ogranicen, samim time trzisna cijena vozila ce porasti. Vlasnici vozila mogu: spawn vozila, promjenit boju, parkirat ga na odreÄ'enom mjestu, locirat ako ga slucajno izgube, zakljucati / otkljucati i naravno prodati drugom igracu.
    Komanda /veh park - lock - park - color - sell - locate

    Slika Cos sistema:










    Dok sistem
    • Sve mafije / bande mogu dovozit materijale / drogu sa doka. Oni na doku pune svoj kamion do 100%, te kada se napune u svoju bazu dobiju 3500 materijala od 25000. Na doku je radnja uvjek DM, te je ovo mjesto najbolje za skupljat ubojstva. Svaka posiljka dolazi nakon 10 minuta te se ponovo moze punit od 0 do 100%.

    Slika Dok sistema:




    War sistem
    • Rat sistem ili takozvani "WAR" sistem je dosta jednostavan. Sve mafije / bande mogu igrat rat koji traje 20 minuta. Oni se meÄ'usobno dogovaraju kako ce tocno igrat. Kad war zavrsi pise tko je pobjednik i s kolko boljom statistikom od protivnicke organizacije. Samo lider organizacija moze dat drugom lideru druge organizacije ponudu za rat. Statistike tjekom wara mogu se pogledat sa komandom /score.

    WAR sistem slike:







    Poslovi
    • Na serveru ima 9 razlicitih poslova. Poslovi su na serveru da se moze radit novac, te da imate ostale mogucnosti na serveru i komande u tim poslovima. Na poslovima skill povecate samo voznjom ruta. Skill u poslovima moze bit od 0/500 te s vecim skilom dobivate nove funkcije zavisi od posla. Komande su isto jednostavne i sve su dole objasnjene za svaki pojedini posao. Na serveru nesmijete ometat druge igrace kada rade u bilo kojem od posla jer je to strogo zabranjeno.



    Mehanicar
    • Mehanicar ili Mechanic ima velike mogucnosti. On moze popravljat drugim igracima vozila, davat im hidrauliku, nitro i refilat vozilo.
    • Svaki mehanicar vozi svoju rutu s /deliver komandom.
    • Komande: /service [usluga] & /deliver

    Mehanicar posao slike:




    Bolnicar
    • Bolnicar je jedan od dobrih poslova na serveru, on moze davat pomoc / heal igracu kada mu hp nije dovoljno velik. On odraduje rute te dobija novac za svako prevozenje ljekova.
    • Svaki bolnicar vozi svoju rutu s /work komandom.
    • Komande: /service [usluga] & /work.

    Bolnicar posao slike:




    Odvjetnik
    • Posao odvjetnik ima samo jednu ulogu, a to je da smanjuje minute za zatvor.
    • Komande: /lawyer [ID/DioImena]

    Odvjetnik posao slike:




    Zastitar
    • Posao zastitar je vrlo dobar i za server i za organizaciji jedan dobar status. On moze davat pance "armour" sa komandom /server [usluga].
    • Svaki zastitar moze prevozit novce u banku s komandom /prevezi.
    • Komande: /prevezi & /service [usluga]

    Zastitar posao slike:




    Vozac busa
    • Posao vozača busa je vrlo konpatibilan za sve igrace.
    • Svaki vozac busa prevozi putnike od statice do stanice s komandom /tour.
    • Komande: /tour

    Vozac Busa posao slike:




    Smetlar
    • Posao smetlara je vrlo dobar, ljepa je placa ali duga ruta.
    • Svaki smetlar svojim kamijonom prevozi smece komandom /sweep.
    • Komande: /sweep

    Smetlar posao slike:




    Kamiondzija
    • Posao kamiondzija je meÄ'u 3 najbolja posla na serveru, on prevozi svoje pakete te za to dobije pare.
    • Svaki kamiondzija svojim kamijonom prevozi pakete komandom /dostavi.
    • Komande: /dostavi

    Kamiondzija posao slike:




    Grobar
    • Posao grobar posao je da prevozi ljesove do crkve i natrag do groblja.
    • Svaki grobar komandom /transport prevozi ljesove.
    • Komande: /transport

    Grobar posao slike:






    Ribar
    • Posao ribar je tu da lovi ribe, te za to dobije placu.
    • Svaki ribar komandom /ribari lovi ribe sa svog broda.
    • Komande: /ribari

    Ribar posao slike:







    Odavno nisam vidio vako fin opis, 10/10, takoÄ'e mi se sviÄ'aju i forum i mod prema slikama, sretno vam  ;)

    ado97



    Opis jako dobar.. TakoÄ'er mi se sviÄ'a dizajn foruma, lijepo je uraÄ'eno.

    Sretno..  ;)
    Nešto vam nije jasno u vezi SA:MP servera? Posjetite PDF Pomoć u vezi SA:MP servera!