[Pomoc]Errors

Započeo Schwarz, Decembar 05, 2012, 23:10:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: moja iz 0
Detaljan opis problema: Radio sam poslove i pod public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid) daje mi neke erore.
Dio skripte:
public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid)
{
   if(Farmer[playerid] == 1) // proverava da li je igraceva varijablva za kosenje na 1
	{
		new idv = GetPlayerVehicleID(playerid); // uzima id vozila
	    if(farmer(idv)) //tu mi daje na ovu liniju!!!!
	    {
			Farmer[playerid] = 2; // stavlja igracu varijablu na 2
            DisablePlayerCheckpoint(playerid); // uklanja stari CP
            SetPlayerCheckpoint(playerid,1980.8334,196.0796,30.1939, 5.0); // postavlja igracu novi cp
	    }
	    return 1;
	}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Erore:
C:\Documents and Settings\Mikjo\Desktop\Roleplay\gamemodes\rp.pwn(760) : error 012: invalid function call, not a valid address
C:\Documents and Settings\Mikjo\Desktop\Roleplay\gamemodes\rp.pwn(760) : warning 215: expression has no effect
C:\Documents and Settings\Mikjo\Desktop\Roleplay\gamemodes\rp.pwn(760) : error 001: expected token: ";", but found ")"
C:\Documents and Settings\Mikjo\Desktop\Roleplay\gamemodes\rp.pwn(760) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Documents and Settings\Mikjo\Desktop\Roleplay\gamemodes\rp.pwn(760) : fatal error 107: too many error messages on one line

Blaeks

*

Madmen

na toj liniji gde ti baca errore, dali imas definisan ovaj "farmer" ?

Ima
new farmer[3]
to mi je za vozila za ovaj posao jel treba za vozila ili onaj sta je za rabotu ?

Blaeks

*

Madmen

Ne ide to tako, ta vozila pod definicijom Farmer, stavis pod callback i onda napravis proveru u tom callbacku
new idv = GetPlayerVehicleID(playerid);
           if(IsAFarmerAuto(idv))

Jel mi mozes napraviti taj CallBack jel nemam ni jedan u moj gm. Ja sam ih samo dodao kao stock

Blaeks

*

Madmen

Citat: Child poslato Decembar 05, 2012, 23:26:13 POSLE PODNE
Jel mi mozes napraviti taj CallBack jel nemam ni jedan u moj gm. Ja sam ih samo dodao kao stock
na vrh
forward IsAFarmerAuto(carid);
na kraj skripte
public IsAFarmerAuto(carid)
{
	for(new i = 0; i < sizeof(farmer); i++)
	{
		if(carid == farmer[i])	return 1;
	}
	return 0;
}
i to je to