West Balkan Otvaranje & Novi Mod

Započeo DulLex, Jun 02, 2012, 19:15:22 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.



Opće informacije

Ime Servera: West Balkan RPG/DM
Owneri: DulLex, Nick
Mapper i Skripter: DulLex i Nick   (zahvale Vegas & Huligan)
Forum: www.west - balkan.comlu.com (Sljedeci tjedan west-balkan.net)
IP:
193.192.58.216:7 7 9 2 (spojite port)
Otvaranje Sutra 20:00



Uvod:

West Balkan je SAMP zajednica koja je aktivna već dva mjeseca. Na početku smo imali loÅ¡ GM, doraÄ'ivali smo ga i trudili se ali skripta je bila previÅ¡e neoptimizirana i nije se moglo niÅ¡ta popraviti. Zatim sam uzeo jedan mod editovani GF, i doraÄ'ivao ga do savrsenstva. Na ovom Global Restartu, odnosno na novom GM-u, stavljene su sljedeće stvari:
-dodane organizacije: Vlada Los Santosa, Taxi Company, Medical Department
-help komanda promjenjena
-novi House & Biz system
-dodana pijaca za kupnju i prodaju vozila
-dodani novi eventi

i još mnoge novosti koje možete otkriti na serveru.





Radnja na naÅ¡em serveru se dogaÄ'a u Los Santosu, kao i na vecini servera, tako da vam je poznat grad. Od ownershipova u svome vlasniÅ¡tvu mozete imati jednu kucu, jedan biznis, jedan stan. HouseSystem i BizSystem su dosta jednostavni i laki za koriÅ¡tenje. Neke od komanda su /buybiz, /sellbiz, itd. Unutar kuce imate dialog /kuca iz kojeg dobivate razne opcije. Komandom /help dobivate pregled svih server komanda.License kupujete u općini kod Police Departmenta a ostale mogućnosti se nalaze u banci a to su /withdraw, /deposit, /transfer novaca. Ukoliko želite nazvati / poslati poruku, potreban vam je imenik kojeg mozete kupiti u 24/7 shop-u. Lidere organizacija gledate komandom /lideri a Admin Team /admini. TakoÄ'er admini ce ponekad uključiti.Sistem PayDay-a je obican.Platu dobijate svakih 1h s tim da cete morati biti minimalno 40 minuta da bi dobili platu.Plate smo smanjili na minimum tako da bi bila bolja situacija u drzavnom budzetu.Sa svakom platom dobijat cete respekte,pomocu tih respekata cete moci dobijati veci level npr. ako skupite 8 respecata kucate /levelup i dobit cete 2. level.Anticheat je editovani JunkBuster, verzija 11, creditsi su zadržani samo je preimenovan u WB|RPG i optimizovan sa skriptom..

Poslovi:

TakoÄ'er se možete zaposliti na serveru. Svaki od odreÄ'enih poslova zahtjeva odreÄ'eni level. Imamo 17 poslova, a to su:

Automehanicar
Postar
Drvosjeca
Komunalac
Cistac ulica
Vozac nafte
Raznosac novina
Raznosac pice
Pilot
Bus vozac
Dostavljac produkata
Kosac trave
Farmer
Boxer
Security
Prostitutka
Body Guard



Organizacije:

Na serveru postoji 7 organizacija za početak 4 legalne i 3 ilegalnih, legalne organizacije se brinu o ekonomiji servera, o redu na serveru te o informiranosti igrača, ilegalne organizacije se bore za prevlast nad Los Santosom. (Kad dodje vise igraca, bit ce vise novih organizacija) Evo popis organizacija:

LEGALNE:

LSPD
Bolnica
TAXI
Vlada Los Santosa


ILEGALNE:

Grove Street Family
Russian Mafia
West Racersi


Eventi:

Evente smo pravili iskljucivo da budu RP.Mozda se nadje po koji NONRP event al vidit cemo jos za to.Neki od eventa su:Drift Race,Drag Race,Maraton,Box,Cross Race,Skakanje padobranom,NRG Race,Monster ring,Udaranje autima itd.Da napomenem,mod se jos uvijek pravi pa je velika mogucnost da se izbrise ili doda jos eventa i ostalih stvari.Pa ako imate neki prijedlog sta bi mogli dodati javite se na nas forum i pomozite West Balkan zajednici.

Update-ovi

Kao sto vec pise Update-i.To znaci da na otvorenju servera nece biti bas sve.U prvim update-ima mozete ocekivati:Frizerski salon,Neke nove zgrade po Los Santosu,Mnoge dobre Evente,Tuning garazu i jos mnoge sitnice koje se mozda nece primjecivati na sereveru ali veoma puno ce pomagati.Zato budite uz nas i igrajte na West Balkan serveru,pa cete znati vise o Update-ima.


Slike:



Mehanicari



Bijela kuca



Benza kraj kolodvora



Police Department



PD dvoriste



Firma kraj PD-a



Stan kod banke



Kuca prije VineWood-a



Pijaca iza banke





Poslednja Izmena: Jun 02, 2012, 19:26:16 POSLE PODNE od DulLex

Vegas.

Skinut ti je globalac na forumu, nije Huligan nego Hudiga.Amx..


Vegas.

Citat: [RG] mexo poslato Jun 02, 2012, 19:49:42 POSLE PODNE
Domena sine ?
Joj Mexo ti meni ideš opasno na živce, ne čitaš opis ! www.west -balkan.net


...Neno...

Kad budes dobio domenu,javi mi da ti unlockam.