[Pomoc] Register System - y_ini

Započeo Bokyyy, Maj 22, 2012, 23:00:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: GM od 0
Detaljan opis problema:

Koristio sam ovaj tutorial http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=273088 za pravljenje Register i Login systema sa y_ini ... sad imam pitanje (kao sto vidite u tutorialu) nakon registracije posalje se poruka igracu da obavezno napravi relog kako bi se njegov status sacuvao ... ja sam tu u svojoj skripti dodao i kick, posto mislim da se igracima nece svidjati kick nakon registracije sa porukom "Napavi obavezno RELOG!" da li je to zaista bitno da se postavi ili on moze nakon registracije nastavit igrat a da kad izadje da se sve sacuva (pare, kills, deaths) .. je li mozda potrebno nakon register dodati:

INI_ParseFile(UserPath(playerid), "LoadUser_%s", .bExtra = true, .extra = playerid);

?

PS. Koje se funkcije pozivaju kad se napravi gmx, OnPlayerDisconnect ili OnGameModeExit ... izgleda da mi se nebrisu antispawn kill 3DTextLabels ?

Dio skripte: Imate u tutorialu, ali ako treba postavicu...
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): -

Ok hvala na odgovoru :D
Imali neko drugi sa malo sirim objasnjenjem ?

Citat: Bokyyy poslato Maj 23, 2012, 00:09:06 PRE PODNE
Ok hvala na odgovoru :D
Imali neko drugi sa malo sirim objasnjenjem ?
Ako si radio bas po tom tutorijalu onda ce se stats korisnika sacuvati kad napusti server.
Ti mozes da napravis nesto ovako:

stock SacuvajNalog(playerid)
{
    new INI:File = INI_Open(UserPath(playerid));
    INI_SetTag(File,"data");
    INI_WriteInt(File,"Cash",GetPlayerMoney(playerid));
    INI_WriteInt(File,"Admin",PlayerInfo[playerid][pAdmin]);
    INI_WriteInt(File,"Kills",PlayerInfo[playerid][pKills]);
    INI_WriteInt(File,"Deaths",PlayerInfo[playerid][pDeaths]);
    INI_Close(File);
}

..i onda mozes da dodajes SacuvajNalog(playerid); na primer ako zelis da se nalog sacuva kad igrac umre,znaci to dodas u OnPlayerDeath.Imas i drugu opciju a to ti je da dodas pod OnPlayerUpdate,onda ce ti se nalog sacuvati svakih nekoliko sekundi posto ti OnPlayerUpdate dodje kao neki timer koji automatski uradi update onoga sto si stavio u taj callback (OnPlayerUpdate).Ali to ti ne preporucujem jer ce server da ti laguje ako budes imao puno igraca.Stavi da ti se sacuva samo kad igrac napusti server i kad umre.
Poslednja Izmena: Maj 23, 2012, 00:22:38 PRE PODNE od TheMonk

E hvala ti za ovo skratio si mi skriptu za par redova a i zaboravio sam dodavati da se sacuva na OnPlayerDeath, tada /stats nebi dobro radilo nakon duze igre!

Uglavnom resio sam sve to, samo mi je pitanje da onda sklonim nakon registera ovo:

SendClienMessage(playerid, "Napravi RELOG, kako bi se tvoj status sacuvao!");
Kick(playerid);

?

I jos mi samo odgovorite na ono pod PS, sta se poziva na /gmx ?

Citat: Bokyyy poslato Maj 23, 2012, 00:34:42 PRE PODNE
E hvala ti za ovo skratio si mi skriptu za par redova a i zaboravio sam dodavati da se sacuva na OnPlayerDeath, tada /stats nebi dobro radilo nakon duze igre!

Uglavnom resio sam sve to, samo mi je pitanje da onda sklonim nakon registera ovo:

SendClienMessage(playerid, "Napravi RELOG, kako bi se tvoj status sacuvao!");
Kick(playerid);

?

I jos mi samo odgovorite na ono pod PS, sta se poziva na /gmx ?
Naravno da treba da obrises to.
Takodje si zaboravio da dodas boju u SendClientMessage. (npr. SendClientMessage(playerid, 0xFFFFFFFF, "tekst");)
Ovo u "PS" te nisam bas dobro razumeo sta konkretno hoces da uradis.

to sendclientmsg sam rucno kucao kad sam pisao poruku pa zaboravio boju...
uglavnom sklonio sam to i dodao da pise automatski si logiran...

A za gmx...
Ovako kad pokrenem server: Nakon spawna se pojavljuje iznad glave 3dtext sa natpisom antispawn kill i traje 5 sekundi nakon cega se brise... I to mi tako radi... A sad...
Kad napravim gmx: a pritom bas u tom trenutku nekom je stajalo antispawn kill iznad glave... On se nece obrisati...

Tako da sam hteo da znam koje callbackove radi komanda gmx tj. koje funkcije poziva... Pa da pod njih postavim Delete3DTextLabel ?

ovo moje je Create3DTextLabel jer label treba da vide svi... A nije CreatePlayer3DTextLabel kojega samo jedan igrac moze da vidi..zato sam koristio Delete3DTextLabel... Ali samo me zanima pod koje pbulic svve da stavim taj delete u slucaju da igrac napusti server dok mu label stoji...ako se on ne obrise moze ostat stajat i na drugom igracu koje dodje na taj ID na kojem je bio prijasnji igrac koji je napustio server...

Znaci samo mi treba pod koje public da postavljam da brise ? A najbolje je pod one koji se pozivaju kad se uradi gmx preko console a to su koji ?

Citat: Bokyyy poslato Maj 23, 2012, 01:18:09 PRE PODNE
ovo moje je Create3DTextLabel jer label treba da vide svi... A nije CreatePlayer3DTextLabel kojega samo jedan igrac moze da vidi..zato sam koristio Delete3DTextLabel... Ali samo me zanima pod koje pbulic svve da stavim taj delete u slucaju da igrac napusti server dok mu label stoji...ako se on ne obrise moze ostat stajat i na drugom igracu koje dodje na taj ID na kojem je bio prijasnji igrac koji je napustio server...

Znaci samo mi treba pod koje public da postavljam da brise ? A najbolje je pod one koji se pozivaju kad se uradi gmx preko console a to su koji ?
Ne mozes da koristis Create3DTextLabel da stavis 3dtext na igraca,za to se koristi Attach3DTextLabelToPlayer i onda u OnPlayerDisconnect dodas Attach3DTextLabelToPlayer(playerid, PlayerText3D:id);.Jer ti ako stavis Delete3DTextLabel u OnPlayerDisconnect onda kad je igrac napusti server  3D tekst ce se obrisati svim igracima.Pogledaj malo wiki.sa-mp.com za vise informacija.

naravno da sam koristio attach ali prije toga create...i mislim da gresis ...
Create3DTextLabel se koristi da svi igraci vide label sto meni i treba..
CreatePlayer3DTextLabel se koristi da samo jedan igrac vidi label dok drugi ne... Sto mi netreba

a kod Delete3DTextLabel sve je dobro jer sam koristio MAX_PLAYERS u definisanju labela... A to upravo znaci za svakog igraca posebno...nije globalno sto znaci da se nece svim igracima obrisati kod OnPlayerDisconnect nego samo onom koji se diskonektira...

uglavnom cenim trud i pomoc.. Hvala!

Tema moze LOCK jer sam nasao tutorial u kojemu sam naucio mnogo toga o callbackovima i stockovima...sad znam za ovo sto se tice gmx..

Ne vidim da sam negde spomenuo CreatePlayer3DTextLabel ;) al ok,drago mi je da si naucio.

hehe spomenio si DeletePlayer3DTextLabel a on se moze koristiti samo nakon CreatePlayer3DTextLabel...

Pomogao si svejedno!

Pozdrav!

LOCK!!!

Citat: Bokyyy poslato Maj 23, 2012, 01:50:31 PRE PODNE
hehe spomenio si DeletePlayer3DTextLabel a on se moze koristiti samo nakon CreatePlayer3DTextLabel...

Pomogao si svejedno!

Pozdrav!

LOCK!!!

..i kod AttachPlayer3DTextLabel!!!
sad mogu mirno da spavam :D

aj sad lock