[Pomoc] WAR

Započeo Tarik (Krdzalic), Maj 14, 2012, 16:12:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: SERP
Detaljan opis problema: Ovako, napravio sam war tako sto sam napravio "/warpozovi1" za 1. tim i "/warpozovi2" za drugi tim, eh sad, kad neko crkne spawna se na njegovom odredjenom spawnu, kako ja da namjestim komandu "/warzaustavi" i jedino tako da se war prekine (bez vremena itd sranja) ...
Varijable su : pWAR1 i pWAR2
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://
Skriptam za novac ! Javite mi se preko privatne poruke !
[/B]

Vjerovatno imaÅ¡ komandu "/warpokreni" ili tako neÅ¡to, pronaÄ'i neÅ¡to sa "Timer" i to obriÅ¡i.

Ako se taj Timer zvao npr "preostalovrijeme" onda odeš sa CTRL + F i napišeš "preostalovrijeme" odeš tamo obrišeš "public preostalovrijeme"
kopiraš ostalo i odeš ovdje:

public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
{

I tamo napišeš ovo: ako koristiš strcmp. if (strcmp(cmdtext, "/warzaustavi", true)==0)
    {

I jednostavno pod tu komandu zaljepiš ono što ti je bilo ispod "Public preostalovrijeme" .

Ako kužiš :D
Preostalovrijeme timer je samo primjer, ti vjerovatno imaš neki drugi.

Prodajem "AG-RP" GameMod, možete ga pogledati na Haimachi, upitom na PM.

ma ne, zasad mi netreba timer, mislim ako ti nije problem, stavi, ali trenutno mi treba komanda kojom zaustavim war izmedju dva tima ...
Skriptam za novac ! Javite mi se preko privatne poruke !
[/B]

aj probat cu ti ovo objasnit na brzinu...

CMD:zaustaviwar(playerid, params[])
new string[128];
if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 3)// stavi koji hoces nivo admina, ili kako ti je definirano za admina
{
foreach(Player, u)
{
if(PlayerInfo[u][pWAR1] == 1)
{
PlayerInfo[u][war1] = 0;
format(string, sizeof(string), "WAR | War je zaustavljen od Admina %s, Mi: %d, Oni: %d", PlayerName(playerid), ekipa1, tim1);// ovisi kako ti je definirana ekipa
SendClientMessage(u, COLOR_VERYRED, string);
format(string, sizeof(string), "WAR | War je zaustavljen od Admina %s, Prvi Tim: %d, Drugi Tim: %d", PlayerName(playerid), tim1, ekipa1);
SendAdminMessage(COLOR_YELLOW, string);
SetPlayerVirtualWorld(u, 0);
SpawnPlayer(u);
/*.
.
.
.
Isto tako napravis i za ekipu 2... PlayerInfo[u][pWAR2]
I na kaju stavis KillTimer(imetimera) i Ekipa1=0; i tim1 = 0;*/

Barem bi ja to tako napravio... Ne znam, mozda ti i napravim FS...