hard disk extend

Započeo propalica2131231, Februar 18, 2012, 18:23:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jedan hard mi je krepo a imam 2 ! Ocu na ovaj drugi instl windowe al ga prvo moram extend da ne izgubim sve podatke ! Na instalaciji windowsa (7) extend mi je sivo i nemog extend pa jel zna ko kak bi se to moglo drukcije napravit ?

Čekaj, ako sam dobro skužio...

Imaš 2 diska u RAID 0 i sad ti je 1 krepao?
Stay hungry, Stay foolish  :)

Citat: [UG] Viktor poslato Februar 18, 2012, 18:25:41 POSLE PODNE
Čekaj, ako sam dobro skužio...

Imaš 2 diska u RAID 0 i sad ti je 1 krepao?
jedan je riknuo i tamo sam imo operativni sustav
i ovaj drugi ocu kad instl win 7 extend da ne izgubim fileove a nemogu bude sivo i nemog kliknut extend :S

Al daj reci, imaš ih u RAID 0 ili?

Ubiti ovako, ti hoćeš koristit taj disk na kojem imaš podatke i na njega želiš instalirat windowse...
Stavi windowse na DVD, U BIOS-u stavi da ti boot-a s CD-a i to je to....Samo nemoj odabrat Fresh install...

Ako baš želiš možeš i ovako... Dakle skineš Ubuntu(ako si radio u linux-u može i drugi linux) uzmeš bilo koji program za stvaranje Lokalnih Diskova (Particija) i odvojiš kojih 30-40 GB za windows-e... Tako imaš sve kao i do sad

Ako Å¡to nije jasno pitaj!

Citat: [UG] Viktor poslato Februar 18, 2012, 18:49:33 POSLE PODNE
Al daj reci, imaš ih u RAID 0 ili?

Ubiti ovako, ti hoćeš koristit taj disk na kojem imaš podatke i na njega želiš instalirat windowse...
Stavi windowse na DVD, U BIOS-u stavi da ti boot-a s CD-a i to je to....Samo nemoj odabrat Fresh install...

Ako baš želiš možeš i ovako... Dakle skineš Ubuntu(ako si radio u linux-u može i drugi linux) uzmeš bilo koji program za stvaranje Lokalnih Diskova (Particija) i odvojiš kojih 30-40 GB za windows-e... Tako imaš sve kao i do sad

Ako Å¡to nije jasno pitaj!
nije mi jasno di zivis da te poljubim ?
hvala rijesio sam :)
EDUT : mos rec neki program za to ?
Poslednja Izmena: Februar 18, 2012, 19:10:02 POSLE PODNE od [EG]Dr.Nin0

Za linux ti je najbolji GParted

Raid 0
Imaš 2 diska od 500 GB recimo i sad ti ne koristiš 1 TB nego 500 GB, dakle 1 ti služi za korištenje, a drugi za backup, nekaj crkne samo bootaš s drugog diska...

LiveCD
Opcija linuxa da pokrečeš OS sa CD-a

samo da te pitam ja trebam boot sa CDa i skinut gparted pa sredit particije il ? imam ubuntu

Sry za DP al radim po ovom
http://expectus.hubpages.com/hub/How-to-Increase-VMware-Hard-Disk-Space i kako napravit ovo
CitatTo run gparted simply enter the terminal window and type "gparted" , and this will open the gparted gui window. ( Remember to issue this command with root privledges )

Ti sad pokušavaš sredit Virtualizaciju... Ja sam ti rekao za LiveCD, dakle dirktno pokretanje OS-a sa CD-a