[POMOC] Konektovanje UCP-a na FTP

Započeo [BR]Maki187, Februar 08, 2012, 13:45:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pa zavrsio sam skoro sve sto se tice UCP_a za mod, al problem je sto se ucp i server nenalaze na istom mestu, pitao sam Dude dal postoji nacin da ih povezem, i rekao je FTP, ja sam pokusao nesto da uradim al mi nije uspelo...

<?php$ftp_server = "188.165.69.167";$ftp_user = "user";$ftp_pass = "pass";$conn_id = ftp_connect($ftp_server) or die("Couldn't connect to $ftp_server");if (@ftp_login($conn_id, $ftp_user, $ftp_pass)) {    echo "Connected as $ftp_user@$ftp_server\n";} else {    echo "Couldn't connect as $ftp_user\n";}// Set the directory of the SAMP folder$GameDir = "ftp_connect($ftp_server)";//?>

Problem je u tome sto nzm kako da pronadjem direktorijum preko ftp-a, koja je komanda, kako...
Zamolio bi nekog ako zna da mi pomogne, stavio sam ovo da ga konektuje, al nzm kako putanju da nadjem... :(
Pod  $GameDir treba da se nalazi ta putanja kuda vodi... al nemogu nikako da ukapira kak oda namestim to
Unapred hvala svima...
Poslednja Izmena: Februar 08, 2012, 13:46:39 POSLE PODNE od [BR]Maki187

moras na tom serveru gdje su game paneli napravit ftp account s rootom da bude jednak rootu samp-server file.... tako kad se povezes moras mu samo dati dodatnu putanju /scriptfiles/...

al ovo kako sam ti i rekao nije najbolje rjesenje, radit ce ti jako sporo...

Dude nemogu da mu dam sa root, posto je ovo samo zakupljen game host, imam ftp, al nzm kako da odredim putanju...

Mozda ce biti sporo, al ce barem raditi :/

[quote author=
Maki187 link=topic=37853.msg282798#msg282798 date=1328721098]
Dude nemogu da mu dam sa root, posto je ovo samo zakupljen game host, imam ftp, al nzm kako da odredim putanju...

Mozda ce biti sporo, al ce barem raditi :/
[/quote]

ma tu ftp-u ako je zakupljen host(shared game host) odmah imas root od servera... samo napravi usera i te podatke unesi...

Hvala Dude, uradio sam to, al problem je sto ne znam kako putanju da odredim preko ftp-a, sta dole treba da stavim ?

konektujem se, i sta dalje ? sta dole pod $GameDir treba da ubacim da bi mi ocitavalo putanju do scriptfiles ??

To nerazumem :(

Kontaktiraj tog hostera gdje ti je FTP i reci mu da ti napravi usera sa svim privilegijama za direktorij od servera.

useradd -g grupa -d /putanjadoservera/scriptfiles user1

i nakraju chmodas na 777 (vjerojatno vec je)
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Hvala, imam vec usera na ftp, na game hostu, al problem je upravo u ovom sto si napisao

Citat: LuKsA poslato Februar 09, 2012, 15:09:20 POSLE PODNE
/putanjadoservera/

Kako tu putanju da odredim, to mi je problem ?

Jel mozes neki primer da mi das, u tome mi je i ceo problem