[Pomoc] Vezano za chat

Započeo Gare, Januar 31, 2012, 22:31:29 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: gtarp
Detaljan opis problema: Da li moze neko da mi pojasni kako bi mogao da napravim da kada neki igrac na serveru napise nesto sto sadrzi u recenici nrp."admin, server..." da adminima se pojavi ID  i ime tog igraca i TEXT koji je napisam (i sadrazao je rec "admin, server.itd...")!!! Da li moze neko to da mi pojasni ili da pomogne? PLEASE
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

pod
public OnPlayerText
stavis ovo :

new sendername[MAX_PLAYER_NAME];
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
			format(string, 256, "*%s[%d] je napisao %s",sendername,playerid,(result));
            SendAdminMessage(COLOR_YELLOW, string);
Poslednja Izmena: Januar 31, 2012, 22:40:48 POSLE PODNE od Nxidza

ali ovo je msm da sto god da igrac napise da se pojavi adminima ? on hoce da ako napise igrac iskljucivo "admin" ili server u recenici da samo tada izbaci adminima ? (zbog reklamiranja :D)

Evo uzeo sam iz "Korisne skripte i kodovi" ,potrebno je samo malo trazilice .. :

new Forbidden[][] =
{
  "admin",
  "server",
  // dodaj reci koje zelis...
};

stock IsInputForbiddenWord(playerid,input[])
{
	#pragma unused playerid
	for(new c;c<sizeof(Forbidden);c++)
	{
	  if(strfind(input,Forbidden[c])!=-1){}
	}
	return true;
}

i u
public onplayertext

if(IsInputForbiddenWord(playerid,text)) return Kick(playerid);
,umesto Kick(playerid); stavi SendClientMessage ako zelis da mu izbaci neku poruku...

Hvala Nxindza! Probacu tu skriptu da vidim dali radi? Ako radi, svaka cast momak! :) Hvala <3

E Nxidza nije uspelo! Uradio sam kako si mi pokazao sve kako treba, ali na kraju nista! Sad cu ti pokazem kako sam ja odskripto to sto si mi dao, i da ti kazem problem!!!

To je ispod "public OnPlayerText"
if(IsInputForbiddenWord(playerid,text))
	{
	   format(string, 256, "BE anticheat:Igrac [%d][%s] >%s< PS,VR, ili AD!", giveplayerid, sendername, text);
	   ABroadCast(COLOR_GREEN,string,1);
	   return 1;
	}

a skroz dole sam ubacio ovo

new Forbidden[][] =
{
  "admin",
  "server",
  "admine",
  "osc",
  "srv",
  "srvu",
  "adminu",
  "oscu",
  "osca",
  "/w",
  "/ajail"
};

stock IsInputForbiddenWord(playerid,input[])
{
	#pragma unused playerid
	for(new c;c<sizeof(Forbidden);c++)
	{
	  if(strfind(input,Forbidden[c])!=-1){}
	}
	return true;
}

E sad. Problem je u tome sto kada igrac bilo sta napise to sve vide admini! Meni je cilj da vide samo kada recenica sardzi ono sto sam napiso!(nrp. "admin""server" itd...)

I problem je sto ja koristim RolePlay scriptu i stavio sam kad igraci pisu u IC chatu da bude plavo ime, a sad kad sam odradio ovu scriptu, kada bilo sta napise neki igrac,
stigne meni onaj anticheat i bude mu belo ime i text?? AJ pomozi sad :D xaxaxa

Poslednja Izmena: Februar 02, 2012, 01:11:57 PRE PODNE od Gare

if(IsInputForbiddenWord(playerid,text))
	{
	   format(string, 256, "BE anticheat:Igrac [%d][%s] >%s< PS,VR, ili AD!", giveplayerid, sendername, text);
	   ABroadCast(COLOR_GREEN,string,1);
	   return 1;
	}

vidis da je definirano kao ABroadCast(COLOR_GREEN,string,1);
moras promijenit u boju koju zelis,tj. kako je tebi definirano

zatim,one forwarde nemos definirat skroz na dnu, i ovo /ajail,nema logike zasto si to ubacio

"ABroadCast(COLOR_GREEN, string, 1);" se koristi da onaj string posalje adminima! :) A to COLOR_GREEN koje boje da bude ono da vide admini!("BE anticheat: Igrac[%d][%s] >%s< PS,VR, ili AD!") ! A /ajail mi je potreban zato sto kada neki admin zatvori nekog igraca, izadje svim igracima samo da je taj igrac zatvoren i nema ime admina koji ga je zatvorio(to sam namerno stavio!). A ocu da samo /ajail vide admini na onom anticheatu! :)

C,probaj stavi ovo :

if(IsInputForbiddenWord(playerid,text)) return Kick(playerid);
i testiraj,vidi da li ce te kickati,ako te ne kicka to je onda do ovih kodova a ako te kicka ti si nesto zeznuo pa mi se javi u inbox da ti to popravim ! ;)

Nxinza u pravu si! Probao sam to vec, znaci da kodovi su super i rade! Probao sam bas da li ce da kickuje i kada ja nesto napisem u igrici sto sadrzi ono sto sam stavio, kickuje ga!

Citat: Gare poslato Februar 02, 2012, 14:53:14 POSLE PODNE
Nxinza u pravu si! Probao sam to vec, znaci da kodovi su super i rade! Probao sam bas da li ce da kickuje i kada ja nesto napisem u igrici sto sadrzi ono sto sam stavio, kickuje ga!

da li to radi u svakom chatu ili samo IC ?

Hahaha samo u IC! Izgleda da znas da ocu i da bude u OC chat(/oc) ! :) Mozda je problem tamo sto sam stavio :

Mozda je problem tamo sto sam stavio pred zagradu , text! Mozda zbog toga pokazuje bilo sta da napisem i neradi lepo IC chat onda! :)

Mozda ima drugo resenje da to dodje do admina? :)

Nxidza jel sad znas u cemu je problem? :D