[POMOC] Postavljanje sifre na ruter

Započeo V_More, Decembar 19, 2011, 20:49:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo kao sto naslov kaze, kupio sam ruter i osnovao kucnu mrezu, ali kako da na nju sad stavim sifru(password) da se niko drugi ne mozepridruzit na mrezu, ako nezna sifru, mislim da znate nasta mislim.

Inace, kad udjem u Control Panel, ono kao preko citaca, gdje idem.

Tip mreze je WPA2-PSK
Control Panel je TP-LINK, tacnije od rutera TP-LINK-a

Trebam hitno!
Last nick: Vectro64

ovako...
kao 1. ne koristim taj ruter,ali otprilike bi trebalo biti ovako..

1. odi start--> run --> cmd i upisi ipconfig i tamo vidi default gateway
meni je 192.168.1.1 ,a tebi je najvjerojatnije drugaciji jer je drugaciji ruter...
tu ip adresu 192.168.1.1 sto si vidio,upisi u browser,tamo gdje ti pise www.google.com ti upisi tvoju adresu,odnosno kod mene je 192.168.1.1

username: user
password: 0000
to je inace kod mene,trebalo bi bit mozda i kod tebe,neznam jer ne koristim taj ruter,ali ako nemos nac,onda odi na google i upisi koji je defaultni password...
prijavi se i odi pod wireless,onda configure i postavi password, imas vise tipova, poput WPA2,WEP i to...

Citat: |W| KombinatoRâ,,¢ poslato Decembar 20, 2011, 11:03:49 PRE PODNE
ovako...

meni je 192.168.1.1 ,a tebi je najvjerojatnije drugaciji jer je drugaciji ruter...
tu ip adresu 192.168.1.1 sto si vidio,upisi u browser,tamo gdje ti pise www.google.com ti upisi tvoju adresu,odnosno kod mene je 192.168.1.1

to je inace kod mene,trebalo bi bit mozda i kod tebe,neznam jer ne koristim taj ruter,ali ako nemos nac,onda odi na google i upisi koji je defaultni password...
prijavi se i odi pod wireless,onda configure i postavi password, imas vise tipova, poput WPA2,WEP i to...

E, to ja sve znam, ali nikad mi ne moze, pokusavao sam.

Idi na 192.168.1.1

pokusaj uci sa:
admin | 0000
admin | dslroot
user | 0000
user | dslroot

Ili ti je PW ispod routera koji imas..

Kad si usao u router, imaš tamo negdje Wireless mreze, jednostavno staviš pw na mrežu, 64, 128 ili 256-bitni.
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Evo, otisao sam pod Wireless Securitz, tako je kod mene na ruteru, ali imam sad nesto da biram, koju vrstu rutera imam i to, inace, kod mene je ja msm WPA2-PSK

E sad, to trebam da izaberem i kad unesem sifru, tamo kod PSK Password, i kad uradim Reboot, sifre nema, u cemu je problem, da ne moram moyda mjenjati Group Key Update Period, inace sad je na 0?

Citat: Vectro64 poslato Decembar 20, 2011, 12:51:32 POSLE PODNE
Citat: |W| KombinatoRâ,,¢ poslato Decembar 20, 2011, 11:03:49 PRE PODNE
ovako...

E, to ja sve znam, ali nikad mi ne moze, pokusavao sam.
jesi pokusao nac defaultni password ? ili ti ne zeli postavit password ?