Kako da pocnem sa skriptanjem?

Započeo Steez, Decembar 19, 2011, 22:00:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Novi sam u skriptanju,nemam pojma o skriptanju ali doslovno...Pa ako bi mogao dobiti neki savjet kako da krenem,sta da prvo radim :S

Tnq

Kao prvo uzmi si neki mod ja savjetujem neki  GF mod.Onda imaÅ¡ ovdje podforum "Razgovor Uvezi PAWN-skriptanja" tamo objasniÅ¡ Å¡to neznaÅ¡ da uradiÅ¡ i mi ti pomognemo.Eto to bi bilo to od mene jer stvarno neznam Å¡ta da ti viÅ¡e objasnim,i da možeÅ¡ sebi skidati includove i filterscripte ako znaÅ¡ Å¡ta to znači...

vlado_plavsic

Citat: Dane poslato Decembar 19, 2011, 22:55:02 POSLE PODNE
Kao prvo uzmi si neki mod ja savjetujem neki  GF mod.Onda imaÅ¡ ovdje podforum "Razgovor Uvezi PAWN-skriptanja" tamo objasniÅ¡ Å¡to neznaÅ¡ da uradiÅ¡ i mi ti pomognemo.Eto to bi bilo to od mene jer stvarno neznam Å¡ta da ti viÅ¡e objasnim,i da možeÅ¡ sebi skidati includove i filterscripte ako znaÅ¡ Å¡ta to znači...

Sta bulazdis? GF nije za pocetnike i na njemu ne treba da se uci.Star je 2+ godina i sada ne vredi skoro nicemu.
Moj savet ti je da uzmes neku DM/Stunt skriptu i krenes polako da gledas i ucis kako sta radi.Pri tome ce ti puno pomoci sa:mp wiki (http://wiki.sa-mp.com/),na njoj mozes da nadjes sta god ti padne napamet(Naravno iz PAWN jezika).Ostalo ako ne znas da uradis ili ti izbacuje neku gresku,pitas u podforumu gore navedenom.Pozdrav

Hvala decki...:)
Uzet cu neku stunt skriptu i dodavat stvari...A taj PAWN jezik to se mora nekako naucit ?
Hvala!

vlado_plavsic

Hihi,PAWN ti je jezik skriptera..(Programski jezik,bla bla bla...)
Naj vaznije je da ga razumes ^^

Skini neki engleski mod, pocni prevodit, i polako ces poceti da shvacas neke stvari. Kad prevedes, (Pola ili ceo mod) mozes da uzmes polako da radis i dodajes-editas neke stvari. Kad nesto ne budes znao ili ti ne bude jasno, imas ovde odredjeni podforum.